[REVIEW] The King’s Bird

Rennen, springen en zweven… maar wel heel precies

The King’s Bird is een artistiek spel die precisieplatformen combineert met physics-based zweven. De game is nu beschikbaar voor Nintendo’s hybride console. Je zult in de het spel moeten zorgen voor genoeg vaart voordat je de volgende actie goed uit kunt voeren. Deze platformer is gemaakt door Serenity Forge en in augustus 2018 voor het eerst uitgebracht door Graffiti Games op Windows. Is het positief dat The King’s Bird is overgevlogen naar de Switch?

Weet jij te ontsnappen?

In The King’s Bird ontsnap je naar een wereld die geheim wordt gehouden door een tiran. Je speelt als een klein meisje waar jij mee rent, springt en zweeft. Dit wordt aan het begin van het spel, door middel van afbeeldingen, uitgelegd. Je voert tijdens het zien van het plaatje de actie uit zodat je precies weet wat je moet doen.

Er zijn maar liefst vijf werelden met daarin sub-werelden. In deze sub-werelden zijn vaak vier levels te vinden. Bij sommige levels moet je ontdekken. Dan ga je opzoek gaan naar uilen en kun je ook weer terug naar een eerder punt. In andere soort levels ga je van links naar recht en is het de bedoeling dat je het einde haalt. In elk level heb je de mogelijkheid om vogels te verzamelen. Deze vogels zijn niet altijd zichtbaar, maar daarom een leuke uitdaging om ze allemaal te pakken. Vaak zitten de vogels op de plek waar je vlak naast rent, springt of zweeft.

Over het algemeen is The King’s Bird een vrij moeilijk spel. Daarom zul je op het begin ongetwijfeld aan de besturing moeten wennen en alles wat rustiger aandoen. Gelukkig kan dit in de eerste twee werelden wel, maar vanaf wereld drie moet alles wel een stuk sneller gebeuren. Als je eenmaal aan de besturing gewend bent, zul je merken dat het gelukkig allemaal een stuk soepeler gaat en je meer risico durft te nemen.

Verlies geen progressie of doe alles opnieuw

In The King’s Bird zijn er flink wat checkpoints te vinden. In vrijwel elk deel is er wel een te vinden. Hierdoor is het niet nodig om een deel steeds over en over te doen. Als je uiteindelijk enorm goed bent in het spel, is er zelfs de mogelijkheid om de checkpoints volledig uit te schakelen. Door dit te doen moet je het level, zonder maar een keer iets fout te doen, halen. Mocht je het spel in het algemeen heel lastig vinden, zijn er ook een paar opties in de instellingen om het voor jou wat makkelijker te maken. Zo kun je bijvoorbeeld vliegen zonder vaart te verliezen of direct naar het volgende checkpoint te gaan.

Audiovisueel:

De muziek die gebruikt wordt is gewoonweg fantastisch. Tijdens het vliegen hoor je het meisje mee zingen op de maat van de muziek, en bij sommige delen hoor je achtergrondgeluiden. Denk bijvoorbeeld is aan het mooie geluid van een waterval. De muziek blijft zelfs na een speelsessie in mijn hoofd hangen. Ook past de muziek echt heel goed bij de omgeving. Elk level heeft bovendien prachtige silhouetten die steeds per level van kleur verschillen. Wel is het hierdoor af en toe lastig om je karakter te zien, als je stil staat.

Conclusie:

Ondanks dat er veel platformers op de markt zijn, springt The Kings Bird er wat mij betreft echt uit. De preciese, maar uitdagende gameplay met de prachtige silhouetten en de fantastische muziek zorgen samen voor een fantastishe game-ervaring. Voor maar 20 euro is het zeker de moeite waard om de game aan te schaffen.

Eindcijfer: 8.0

Tijdens de gameplay heb ik wel een bug ervaren. Zo kun je op het moment een paar levels niet spelen, omdat ze niet laden. De makers hebben laten weten dat ze op dit moment bezig zijn met een update, om dit probleem te verhelpen.

7 gedachten over “[REVIEW] The King’s Bird

Geef een reactie