Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Platinum Games deelt meer informatie over Astral Chain

Astral Chain belooft een actievolle game te worden.

Astral Chain belooft een actievolle game te worden.

Tijdens de meest recente Nintendo Direct werd Astral Chain onthuld. Het betreft een nieuwe IP die al een tijdje in ontwikkeling is en tot stand is gekomen door een samenwerking van Nintendo en Platinum Games. Atsushi Inaba, hoofd van het Japanse bedrijf, deelt meer informatie over de nieuwe game.

De beste man verteld dat de game al een tijdje in ontwikkeling is, maar lang onder de radar moest blijven. Het positieve aspect hieraan is dat wij niet lang hoeven te wachten op de actievolle game, want een release staat gepland op 30 augustus 2019.

Het idee voor Astral Chain is afkomstig van Takahisa Taura, die eerder lead desginer was voor NieR: Automata. Dit verklaart waarschijnlijk de uiterlijke overeenkomsten tussen Astral Chain en NieR: Automata. Het team van Taura kent ook leden die andere games heeft ontwikkeld. Hierbij kun je denken aan de eerste Bayonetta, waardoor het genereren en creëren van actievolle momenten aan hen is toe vertrouwd. Dit geldt al helemaal als je weet dat Hideki Kamiya supervisie verleent aan het team om de Platinum Games-standaard te waarborgen.

Astral Chain neemt spelers mee naar een cyberpunk-achtige wereld waarin je controle krijgt over twee personages. Onder de noemer Synergetic Action lijkt Platinum Games op weg om een unieke game af te leveren. Kijk jij uit naar deze game?