Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: Nintendo Switch 2019 line-up gelekt

Er duiken een boel geruchten op na een 'droogte' aan groot nieuws.

Er duiken een boel geruchten op na een ‘droogte’ aan groot nieuws.

De komkommertijd voor Nintendo-gerelateerde aankondigingen lijkt voorbij te zijn. Met mogelijk een Nintendo Direct in het verschiet komen veel insiders met hun informatie naar buiten. Emily Rogers is een van deze insiders en heeft een en ander te melden over de aankomende Switch-titels voor 2019.

Volgens Rogers verschijnt de vierde Nintendo Labo-kit al in de lente, hoogstwaarschijnlijk in april. De naam en gimmick van deze kit zouden erg verrassend zijn voor fans. Daarnaast zou Platinum Games niet alleen Bayonetta 3 in ontwikkeling hebben, maar ook een nog onaangekondigde andere titel.

Over de voorgaande aankondigingen was Rogers het meest zeker. Nu volgen een aantal geruchten waarvan ze denkt dat ze hoogstwaarschijnlijk waar zijn, maar waar nog een aantal onzekerheden over bestaan. Het zou gaan om nog vier onaangekondigde grote spellen van Nintendo zelf, drie extra eShop-games en één Wii U-port van een 2013-titel. Daarnaast zijn er nog drie titels waar Rogers nog minder zeker van is. Dit zijn een nieuwe game van Retro Studios, Metroid Prime Trilogy en een tweede Wii U-port.

De grote meerderheid van deze titels zou dit jaar nog moeten worden uitkomen. De rest zal worden doorgeschoven naar 2020. Rogers denkt dat de kleine eShop-titels van Nintendo later nog DLC kunnen krijgen, zoals ook bij Snipperclips werd gedaan. Mogelijk brengt Nintendo nog oude titels – zoals eerder Yoshi’s Woolly World en Kirby’s Epic Yarn – naar de 3DS, maar als dat niet gebeurt is het volgens Rogers het laatste jaar voor de handheld.

Of dit allemaal waar is, moet nog blijken uit een officiële aankondiging van Nintendo. Rogers is in het verleden meerdere malen een betrouwbare bron geweest, maar heeft er ook vaker naast gezeten.