Daily Nintendo Weekoverzicht – Week 06/2019

Al het nieuws van de afgelopen week handig in één overzicht.

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Zoals altijd beginnen we eerst met alle artikelen van zondag die verschenen nadat het weekoverzicht online was gekomen. De afgelopen week was het nog een behoorlijk drukke zondagmiddag. In het totaal verschenen er nog zeven artikelen ná het weekoverzicht! Een snelle samenvatting:

Tyr verschijnt nog deze maand!

Als eerst werd bekend dat Tyr: Chains of Valhalla naar de Switch zal komen. Het spel ligt op 22 februari in de (digitale) schappen. Later verscheen er een interessant verhaal. Microsoft (bekend van de Xbox) zou meer samen willen werken met Nintendo. Ook was het weer tijd voor een leuk gerucht: Dataminers vonden uit dat Realm Royale mogelijk naar de Switch komt.

Van Observer werd bekend dat het spel nog deze week naar de Switch zou komen. De aankondiging van de releasedatum zat slechts vier dagen voor de release, erg kort dag dus! Ook was het tijd voor een feestje, het was namelijk twee jaar geleden dat de mobiele game Fire Emblem Heroes uit was gekomen. Speel jij deze mobiele game nog?

Ook de Observer komt deze maand nog uit!

Kan jij ook niet wachten tot dat je aan de slag kan met Team Sonic Racing? Om je even zoet te houden is er een interessante video verschenen. Daarin wordt verteld hoe de muziek in deze game nou eigenlijk gemaakt wordt. Tot slot werd bekend dat Doom & Destiny naar de Switch zou komen, ook dit spel is inmiddels al verschenen!

Met het nieuws van zondag achter de rug kunnen we nu gaan kijken naar wat deze nieuwe week ons gebracht heeft. Veel plezier met dit nieuwe weekoverzicht. 

Maandag

Het lijkt een trend te gaan worden, games pas laat aankondigen. Ook op maandag kregen we een game voorgeschoteld die nog later die week in de eShop te vinden was. Dit keer ging het om Pocket Academy. Daarnaast kregen we nieuw beeldmateriaal van een spel wat al langer aangekondigd was. In deze video zie je 45 minuten aan gameplay van The Book of Unwritten Tales 2.

Drie kwartier aan gameplay, heb jij het al gezien?

Kan je je het drama rondom The Walking Dead nog herinneren? Lang was niet zeker of het spel nog uit zou komen nadat de studio die het maakte failliet was gegaan. Inmiddels is het spel toch uitgekomen en op maandag werd bekend dat er zelfs een fysieke release gepland staat!

Simulatie games vinden de laatste jaren gretig aftrek. Bedenk iets en er is wel een simulatie game van. Behalve dan als je het leven van een bij wil simuleren… Gelukkig komt daar verandering in! Bee Simulator zal eind dit jaar verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Switch. We sloten de maandag af met de aankondiging van de eerste update voor het nu al onwijs populaire spel Wargroove.

Voel je zo vrij als een blije bij!
Dinsdag

Op dinsdagochtend kregen we weer eens een video van Digital Foundry. Zij beoordelen spellen altijd op technisch gebied. Deze keer namen ze verschillende Switch-titels onder de loep.

In Fire Emblem Heroes is er altijd wel een event bezig. Dat er een Valentijnsevenement aan zat te komen was dus geen verrassing. Afgelopen dinsdag werd dit event al aangekondigd.

De eerste review van de week, lees hem hier!

Om de dag af te sluiten kregen we nog een review voorgeschoteld. Dit keer werd Mages of Mystralia beoordeeld. Deze visuele parel wist ook op het gebied van gameplay te scoren, dat zorgt voor een erg mooi eindcijfer!

Woensdag

Op woensdag kregen we te horen welke twee titels deze maand toegevoegd zullen worden aan de NES classics. Vanaf 13 februari kan je zowel met Kirby als met Mario aan de slag. Ook de nieuwe NeoGeo game van deze week werd bekend. Dit keer is het Puzzle Bobble 2 die zijn rentree maakt.

Herbeleef dit klassieke sprookje op een geheel nieuwe manier.

Verder zagen we 25 minuten aan gameplay van Cinders. In dit spel herbeleef je een klassiek sprookje op een geheel nieuwe manier. Ook zagen we de komst van de Guacamelee One-Two Punch Collection. in deze fysieke bundel zit zowel het eerste als het tweede deel van Guacamelee. Daarnaast zitten er nog leuke extra’s in!

De mobiele game Pokémon Go is nog steeds ontzettend populair. Zeker sinds de komst van de Let’s Go serie op de Switch. De komst van deze games zorgde ook voor een nieuwe Pokémon, Meltan. Door je Switch en mobiel te koppelen maak je nu ook kans op een Shiny variant van deze Pokémon!

Een twee-in-een fysieke deal!

Natuurlijk werden er ook nog nieuwe games aangekondigd. Zo werd bekend dat Q.U.B.E 2 naar de Switch zal komen. Ook het puzzel- en avonturenspel Claybook maakt nog deze maand zijn opwachting op Nintendo’s hybride console.

We sloten de dag af met de aankondiging dat er een leuke kortingsactie gepland stond voor de donderdag. In de volgende paragraaf lees je dan ook meer over deze ‘Play Together‘ actie van Nintendo!

Donderdag

Voordat we begonnen met de mega kortingen eerst nog wat ander nieuws. In Japan is de demo uitgekomen van Langrisser I & II. Dat gaf ons de mogelijkheid om de eerste beelden van dit spel te zien en met jullie te delen.

Heb jij de beelden van deze demo al gezien?

Na dit artikel was het dan wel tijd voor de Play Together kortingsactie van Nintendo. Spellen die je (lokaal) samen kan spelen stonden centraal in deze actie. Zo kregen toppers als Donkey Kong Tropical Freeze, Captain Toad en Fifa 2019 flinke kortingen. De volledige lijst met kortingen kan je hier bekijken.

review nummer twee!

Nadat er wederom een nieuwe trailer was voor een evenement in Fire Emblem Heroes kregen we ook nog een review voorgeschoteld. Het was de eerste review van ons nieuwe redactielid Menno. Hij beoordeelde Sphinx and the Cursed Mummy en gaf het spel een ruime voldoende.

Vrijdag

De laatste dag van het weekend begon met een nieuwe trailer voor Modern Combat Blackout. Deze nieuwe game van Gameloft heeft nog geen concrete releasedatum. Ook Beamdog en Skybound games hebben een aantal titels in de planning staan die tot op heden nog geen releasedatum hebben.

Van de Visual Novel: Our World Is Ended kwam afgelopen vrijdag de openingsscene online. Heb jij al gekeken of dit spel iets voor jou is?

Het meest besproken spel van de afgelopen weken.

Ook op vrijdag kregen we weer een review. Dit keer was het al veel besproken Wargroove aan de beurt. Veel sites én spelers zijn laaiend enthousiast over dit spel. Of het spel hier bij Daily Nintendo ook goed ontvangen is kan je hier lezen!

Tot slot nog een trailer van een spel wat op Valentijnsdag uitkomt. Ondanks deze lieve datum is Ghoulboy niet zo onschuldig als je zo denken!

Zaterdag 

We begonnen de zaterdag meteen met een leuk gerucht. Zit er weer een Nintendo Direct aan te komen? Het begint er steeds meer op te lijken! Volgens de laatste geruchten zou het aanstaande woensdag al zo ver kunnen zijn.

Ook dit spel wist een mooie voldoende te behalen!

Dit toffe gerucht werd direct opgevolgd met alweer de vierde review van de week. Ook Monster Energy Supercross – The Official Videogame 2 wist een ruime voldoende te behalen.

Ook het derde artikel van zaterdag was een interessante, zeker voor Zelda liefhebbers. De concertregistratie van Zelda zal een exclusieve uitgave krijgen!

Ga jij deze exclusieve uitgave halen?

Verder was er nog een vriendschapsevenement in Pokémon Go (niet te verwarren met het Valentijnevenement) en waren er nieuwe beelden voor Dragon’s Dogma: Dark Arisen.

Zondag

Ook deze ochtend verschenen er al diverse berichten op de website. Al erg vroeg kon je lezen over een release trailer van The Observer. Daarna werd een oude rubriek weer eens afgestoft en vroegen we jullie welke spellen jullie de afgelopen week gespeeld en/of gekocht hadden.

Dit kickstarter spel komt in 2020 naar de Switch!

Ook werd bekend gemaakt dat Little Legend naar de Switch zal komen. We zullen nog wel even moeten wachten, een release staat pas gepland voor ergens in 2020.

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Zoals je kon lezen waren er weer veel artikelen en een aantal interessante reviews. Net als voorgaande weken zijn ook deze week de afbeeldingen klikbaar gemaakt. Zo wordt het nog makkelijk om naar het betreffende artikel te gaan. Nog een fijne zondag en hopelijk zien we jullie volgende week weer terug. Wie weet dan wel heel veel nieuw over de Nintendo Direct, tot dan!

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie