Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW] Monster Energy Supercross – the Official Videogame 2

Ook dit spel wist een mooie voldoende te behalen!

Weet Milestone dit keer wel een fatsoenlijke titel naar toe Nintendo Switch te brengen?

Hoe pakt de nieuwste racer van Milestone uit op de Nintendo Switch?

Als er een ontwikkelaar is die we kennen van het uitbrengen van vele motorrace-spellen dan is het Milestone wel. En waar hun spellen meestal nog best wel oké zijn, kon dat helaas niet gezegd worden over hun eerste poging op de Nintendo Switch met MXGP 3. Het spel was een opvallend slechte port met slechte graphics en veel beperkingen ten opzichte van andere versies. Laten we gaan kijken of dit nieuwe spel beter uitpakt.

Positief verrast?

Meteen al bij het opstarten van het spel kreeg ik opnieuw mijn bedenkingen aangezien de laadtijden bijzonder lang zijn. Zo lang dat je het idee krijgt dat er een complete open wereld geladen moet worden. Overigens zien we dit wel vaker bij race-spellen op de Nintendo Switch, maar fijn is het niet. Gelukkig bleken mijn voorgevoelens niet juist te zijn want Milestone heeft wel degelijk flink wat verbeterd.

Zo valt direct op dat de graphics dit keer een stuk beter zijn. In zijn totaliteit moet natuurlijk nog wel worden ingeleverd ten opzichte van onder andere de Playstation 4-versie, maar Monster Energy Supercross 2 op de Nintendo Switch oogt in elk geval degelijk met een stabiele framerate. Wat een verademing ten opzichte van MXGP3! Het spel oogt al met al dus acceptabel, maar nog wel wat gedateerd doordat er onder andere op textures is ingeleverd.

Wat is er allemaal te doen?

Laten we even gaan kijken wat het spel allemaal te bieden heeft. Het spel bevat officieel gelicenseerde content en laat je dan ook rondscheuren met coureurs van de 250SX- en 450SX-klasse. Ook zijn de officiële motoren en tracks van het Monster Energy Supercross seizoen 2018 aanwezig. Op het gebied van game-modi kun je onder andere online spelen, kiezen voor een losse race of aan de slag gaan in de carrière mode. De laatstgenoemde is hier van de meest interessante.

In de carrièremodus neem je deel aan de Monster Energy Cup, een evenement welke echt bestaat. De bedoeling is dat je als eerste in het klassement eindigt. Om dit allemaal iets diepgaander te maken is er de mogelijkheid om je eigen weken in te delen. Naast de dagen dat je moet racen kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een rustdag of een training dan wel media activiteiten te doen. Dit kan je vervolgens weer wat geld opleveren De toevoeging klinkt aardig maar vroeg in de praktijk niet al te veel toe. Het komt al met al dan ook vooral neer op gewoon het rijden van races. Daar is niets mis mee maar vernieuwend is het natuurlijk ook niet en uiteindelijk vooral veel van hetzelfde.


Wil je zelf een eigen parcours gaan bouwen dan kan het ook met de track editor. Zoals de naam al doet vermoeden kun je je eigen parcours gaan bouwen om vervolgens op te racen. Deze optie is een leuke toevoeging die de speelduur wat verlengd. Op het gebied van aanpassingsmogelijkheden zijn deze ook vrij uitgebreid voor je coureur en motor. Wie wil kan zijn racer tot in redelijke details aanpassen.

Fijne besturing, soms gekke physics

Zoals gezegd kun je ook aan de slag met een aantal andere game modes waaronder losse races en online de strijd aangaan. Een goede besturing is dan natuurlijk essentieel. Gelukkig weet deze best wel goed uit te pakken. Doordat je de manier van racen kunt aanpassen is het het ook voor beginners goed op te pakken en wil je meer realisme dan zet je de moeilijkheidsgraad omhoog. Wel vallen verschillende slordigheidsfouten op zoals motorrijders die soms door blokken heen rijden welke langs de parcours staan danwel dat je coureur door het raken van een klein obstakel als een gek de lucht in vliegt. De psysics zijn daardoor niet altijd even realistisch. Het geluid is dan wel weer redelijk met een passende soundtrack en realistische motorgeluiden.

Conclusie

Monster Energy Supercross – The Official Videogame 2 is al met al best een aardige titel geworden, al richt de game zich wel meer op fans van dit specifieke genre. Milestone heeft blijkbaar geluisterd naar de kritieken die MXGP3 op de Switch kreeg al zijn de laadtijden nog steeds erg lang. Switch-bezitters hebben nu een acceptabele port van een race-game welke voor fans voldoende content biedt om even zoet mee te zijn. Vernieuwend is het zeker niet, maar een aardige game mag het zeker worden genoemd.

Eindcijfer: 7,3