Microsoft is geïnteresseerd in verdere Xbox Live cross-play met Switch

Wordt de relatie tussen Microsoft en Nintendo nog sterker?

Nintendo en Microsoft hebben hun relatie het afgelopen jaar flink verbeterd. Verschillende games, waaronder Minecraft en Fortnite, bevatten cross-play tussen de Nintendo Switch en Xbox One. Het schijnt dat ze nu echter een stapje verder gaan.

Microsoft zal op de GDC volgende maand een panel organiseren. Daar wil het bedrijf zijn doel bespreken om Xbox Live cross-platform te benutten bij extra titels buiten Minecraft. Op Windows Central staat het volgende te lezen:

Ontwikkelaars zullen cross-platform Xbox Live-prestaties, sociale systemen en multiplayer kunnen in spellen kunnen plaatsen die zijn gebouwd voor mobiele apparaten en Nintendo Switch, als onderdeel van de inspanningen om de gebruikersbasis van Xbox Live te laten groeien.

Windows Central

Het hoofddoel van deze aanpak is om ervoor te zorgen dat de gebruiker, op welke apparaat hij of zij ook speel, altijd verder kan spelen en achievements kan behalen en overnemen. Dit zal verschillende barrières wegnemen voor ontwikkelaars die willen dat hun community’s zich vrijer kunnen mengen tussen platforms.

Bron

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

4 gedachten over “Microsoft is geïnteresseerd in verdere Xbox Live cross-play met Switch

  • 04/02/2019 om 18:38
    Permalink

    Microsoft is toch wel leuk bezig. Mensen roepen al snel dat Microsoft stom bezig is (zoals alle xbox game ook allemaal op win 10 uit brengen) maar ik denk zelf dat het voor ons, de consument wel eens heel interessant kan worden wat ze allemaal van plan zijn.

Geef een reactie