Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Microsoft is geïnteresseerd in verdere Xbox Live cross-play met Switch

Wordt de relatie tussen Microsoft en Nintendo nog sterker?

Wordt de relatie tussen Microsoft en Nintendo nog sterker?

Nintendo en Microsoft hebben hun relatie het afgelopen jaar flink verbeterd. Verschillende games, waaronder Minecraft en Fortnite, bevatten cross-play tussen de Nintendo Switch en Xbox One. Het schijnt dat ze nu echter een stapje verder gaan.

Microsoft zal op de GDC volgende maand een panel organiseren. Daar wil het bedrijf zijn doel bespreken om Xbox Live cross-platform te benutten bij extra titels buiten Minecraft. Op Windows Central staat het volgende te lezen:

Ontwikkelaars zullen cross-platform Xbox Live-prestaties, sociale systemen en multiplayer kunnen in spellen kunnen plaatsen die zijn gebouwd voor mobiele apparaten en Nintendo Switch, als onderdeel van de inspanningen om de gebruikersbasis van Xbox Live te laten groeien.

Windows Central

Het hoofddoel van deze aanpak is om ervoor te zorgen dat de gebruiker, op welke apparaat hij of zij ook speel, altijd verder kan spelen en achievements kan behalen en overnemen. Dit zal verschillende barrières wegnemen voor ontwikkelaars die willen dat hun community’s zich vrijer kunnen mengen tussen platforms.

Bron