Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo Weekoverzicht – week 05/2019

Een nieuwe week, een nieuw weekoverzicht!

Al het nieuws van de afgelopen week handig in één overzicht.

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Zoals altijd beginnen we eerst met alle artikelen van zondag die verschenen nadat het weekoverzicht online was gekomen. Als eerste was er de bekendmaking van de releasedatum van Away: Journey to the Unexpected. Dit spel zal op 7 februari verschijnen. 

Away: Journey to the Unexpected verschijnt 7 februari.

Later kon je nog kijken naar officiële beelden van de demo van Yo-Kai Watch 4. Helaas is deze demo niet voor iedereen te spelen. Alleen bezoekers van het World Hobby Fair Winter 2019 in Japan krijgen deze unieke kans. Tot slot werd er nog een nieuwe track onthuld voor het aanstaande Team Sonic Racing.

Heb jij de nieuwe track al gezien?

Met het nieuws van zondag achter de rug kunnen we nu gaan kijken naar wat deze nieuwe week ons gebracht heeft. Veel plezier met dit nieuwe weekoverzicht. 

Maandag

Op maandag gingen we gewoon weer verder met nieuwe ‘tracks’. Hoewel het niet echt een track is kwam werd er wel een nieuwe map aangekondigd voor Morphies Law.

Ook Morphies Law krijgt een nieuwe map

Verder werd je er op maandag aan herinnerd dat je nog snel de downloadcode voor Piranha Plant kon claimen als je een fysieke versie van Super Smash Bros. gekocht hebt. Heb je dit nu nog niet gedaan, dan ben je helaas te laat. Het claimen kon tot en met 31 januari.

Op maandag kreeg ook Windscape een releasedatum. Dit spel zal eind volgende maand in de eShop te verkrijgen zijn. Net als bij Windscape draait ook Octopath Traveler veel om de sfeer die een spel weg zet. Van dit laatste spel is nu een promotionele soundtrack uitgebracht.

Stof dit spel maar weer af want er staat een content update in de planning.

Als je de indie game Sinner: Sacrifice for Redemption aangeschaft hebt mag je hem binnenkort weer af gaan stoffen. Er staat namelijk een grote content update gepland. Ook zagen we nog gameplay beelden van twee aanstaande games. Als eerste waren er beelden voor Sphinx and the Cursed Mummy en later kwamen daar ook beelden bij van The Lego Movie 2.

Heb jij de nieuwe beelden al gezien?

Vorige week werd er ook nog een prijsvraag gehouden. In samenwerking met Gameland Groningen mocht er een Mario pakket weggegeven worden. Benieuwd wie er gewonnen heeft? Je kan het lezen in ons felicitatie bericht!

Dinsdag

In de nacht van maandag op dinsdag was er een systeemupdate uitgekomen voor de Nintendo Switch. Het eerste bericht van dinsdag ging dan ook over die update. Helaas zaten er weinig grote vernieuwingen in 7.0.0.

Op dinsdag verscheen ook het spel Shpinx and the Cursed Mummy. We zagen de afgelopen dagen al redelijk wat beeldmateriaal van dit spel. Om de release te vieren verscheen er opnieuw een video met gameplay. Nintendo zelf deelde ook een video. Hierin besprak de producer van Splatoon 2 wat hij het leukste vond aan de Octo Expansion DLC.

Deze mobiele titel zag opnieuw een content update.

Het laatste artikel van de dinsdag ging over de mobiele titel Fire Emblem: Heroes. Het is vanaf nu mogelijk om de mythische draak Duma op te roepen. Heb je dat nog niet gedaan zorg dan dat je er snel bij bent. De draak is nog maar tot zes februari beschikbaar.

Woensdag

Woensdag begon wederom met een update. Dit keer niet een systeemupdate maar een software update. Het was de 2.0 update voor Super Smash Bros. Ultimate waarin we de release van Piranha Plant zagen. Ook bij Mario Tennis Aces is er weer een karakter toegevoegd. Deze maand was het Boom Boom die zich op het tennis court laat zien.

Speel vanaf nu als deze Piranha Plant in Super Smash Bros. Ultimate

Hoewel de update voor Super Smash Bros. Ultimate al besproken was kwamen de volledige releasenotes pas later op de dag. Tegen die tijd was ook bekend dat er een grote bug in het spel te vinden was. Kijk dus goed uit als je Piranha Plant gebruikt!

Mortal Kombat is ook een spel wat we de afgelopen tijd vaak voorbij zien komen. Op woensdag kregen we te horen dat dit spel mogelijk pas later naar Europa komt. Verder zagen we de eerste review van de week. Het kleurrijke Holy Potatoes: We’re in Space behaalde een ruime voldoende.

Heilige aardappels naar de ruimte…

Spraken we eerder in de week nog over het mobiele Fire Emblem Heroes, vandaag was het tijd voor een andere mobiele game. Animal Crossing Pocket Camp is voorzien van een nieuwe update. Deze update brengt een aantal vernieuwingen met zich mee.

Tot slot zagen we nog een bericht over Darksiders: Warmastered Edition. Dit spel zal twee jaar na zijn Wii U release ook naar de Nintendo Switch komen. Een releasedatum is er op dit moment nog niet.

Donderdag

Normaal gesproken beginnen we op donderdag met de eShop update. Deze week was ietsje anders. Voordat we met het overzicht van de nieuwe games kwamen verschenen eerst nog twee andere artikelen.

We zullen iets langers moeten wachten op deze mobiele titel.

Als eerste kon je kijken naar nieuwe beelden van Tangledeep. Daarna kwam er een update over Mario Kart Tour, de mobiele versie van Mario Kart. Dit spel zou ergens dit fiscale jaar uitkomen wat loopt tot maart 2019. Helaas is de releasedatum nu verschoven naar de zomer van 2019.

Hierna was het alsnog tijd voor de wekelijkse eShop update. Zoals gewoonlijk waren er weer een hoop nieuwe games beschikbaar. Deze week zat er ook een nieuwe demo bij, heb jij deze al geprobeerd?

Vrijdag

Vrijdag luidde het begin van een nieuwe maand in. Op de eerste dag van het jaar bracht Nintendo drie promotionele video’s naar buiten onder de titel “Switch My Way“. Hierin staan zowel oude als nieuwe games centraal. Naast deze nieuwe reclames gaven ze ook aan dat er nog dit jaar een nog onbekende game naar de Switch zou komen. Waar hoop jij op? Om er nog een schepje bovenop te doen kondigde ze ook een nieuwe mobiele titel aan. Dr Mario zal deze zomer beschikbaar zijn voor mobiele devices.

Ook Dr. Mario gaat de mobiele markt proberen te veroveren.

Hoewel bovenstaande drie dingen dus vast staan kwam de Japanse krant Nikkei ook nog met een gerucht. Mogelijk zou Nintendo nog dit fiscale jaar een kleinere variant van de Nintendo Switch uit gaan brengen.

Boom Boom doet mee in Mario Tennis Aces.

Verder zagen we op vrijdag nog een aantal nieuwe trailers. Als eerste was er een trailer van het mysterieuze avonturen spel Murder Detective Jack the Ripper. Later op de dag kwam daar een trailer bij ter ere van het nieuwe personage in Mario Tennis Aces waarover we eerder al schreven. Tot slot kreeg ook Wargroove nog een trailer om de lancering te vieren.

Zaterdag 

Op zaterdag werd bekend dat Metaloid Origin naar de Switch zal komen. Deze Gun and Run game heeft nog geen releasedatum gekregen. Dat de Pokémon Company bezig is met een Switch-titel wisten we al. Blijkbaar werken ze ook nog aan een mobiele game. Ook hiervan is nog geen releasedatum beschikbaar.

Metaloid Origin komt naar de Switch.

Dat de kracht van bepaalde karakters in online spellen aangepast (‘generfd’) wordt zie je best vaak. Dat het al voor de release van een spel gebeurd is wel uniek. Toch gebeurde dit met Piranha Plant in Super Smash Bros. Ultimate.

Ook op zaterdag sloten we de dag af met een aantal nieuwe gameplay beelden. Er was een trailer voor Reverie: Sweet As Edition. Bij The King’s Bird kregen we zelfs zestien minuten aan gameplay te zien!

Zondag

Ook deze ochtend verschenen er al diverse berichten op de website. Als eerste kon je lezen dat het onlangs uitgekomen Wargroove gratis updates en dlc zal ontvangen.

Naast een heel tof spel krijg je ook nog gratis updates en dlc!

Daarnaast verscheen de tweede review van deze week. De metroidvania JackQuest: Tale of the Sword kreeg hetzelfde cijfer als de eerdere review van deze week. Yoshi’s Crafted World kreeg ook nog eens 45 nieuwe afbeeldingen. Dit nieuwe avontuur met Mario’s trouwste hulpje ligt 29 maart in de schrappen.

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Zoals je kon lezen waren er weer veel artikelen en een aantal interessante reviews. Net als voorgaande weken zijn ook deze week de afbeeldingen klikbaar gemaakt. Zo wordt het nog makkelijk om naar het betreffende artikel te gaan. Nog een fijne zondag en hopelijk zien we jullie volgende week weer terug!

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier