Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo Weekoverzicht – week 04/2019

Een bijzonder weekoverzicht deze week door de komst van een indie-highlights presentatie.

Al het nieuws van de afgelopen week handig in één overzicht.

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze week kregen we extra veel nieuws. Vooral liefhebbers van indies werden op hun wenken bediend. Eerder deze week vond namelijk een indie-highlights plaatst! Deze mini direct stond helemaal in het teken van nieuws over de laatste indies.

Zoals altijd beginnen we eerst met alle artikelen van zondag die verschenen nadat het weekoverzicht online was gekomen. We beginnen dit weekoverzicht dit keer met slecht nieuws. Het spel Tangledeep werd uitgesteld. Op zich geen verrassing aangezien het spel eigenlijk vorig jaar al uit had moeten komen! De nieuwe datum is nu op 31 januari van dit jaar gezet.

Tangledeep is uitgesteld naar later deze maand.

Er verscheen slechts een ander artikel op zondagmiddag. Gelukkig ging het hier om wat vrolijker nieuws. De ontwikkelaars van het eerder deze maand verschenen Travis Strikes Again: No More Heroes deelden een bedankvideo.

Suda51 bedankt fans en developers van Travis Strikes Again: No More Heroes.

Met het nieuws van zondag achter de rug kunnen we nu gaan kijken naar wat deze nieuwe week ons gebracht heeft. Veel plezier met dit nieuwe weekoverzicht. 

Maandag

Hoewel we op maandag nog niks over de indie-highlights hadden gehoord was er toch al volop nieuws. Er verschenen deze dag maar liefst elf artikelen op de website.

We begonnen de dag met een trailer van Cursed Castilla. Dit nieuws werd al snel opgevolgd met de komst van een nieuwe game. Vanaf afgelopen donderdag is Swords & Soldiers te downloaden op de Nintendo Switch. Ook verscheen er al vroeg in de ochtend een nieuwe gameplay video van The Liar Princess and the Blind Prince.

Speel de originele Sword & Soldiers nog voor de komst van deel 2.

In de middag bleef het nieuws maar komen. Zo kon je lezen dat Decidueye bijna een speelbaar personage was geweest in Super Smash Bros. Ultimate. Ook werd een NewGame+ modus uitgebracht voor Travis Strikes Again.

Aan het einde van de middag kon je ook nog lezen dat er een game van een Nederlandse ontwikkelaar naar de Switch komt. Among the Sleep: Enhanced Edition heeft echter nog geen concrete releasedatum. Van het eerder aangekondigde spel Inops kregen we wel een releasedatum te horen. Op maandag werd bekend dat dit spel vanaf afgelopen donderdag te downloaden is.

Among the Sleep
Een game van een Nederlandse ontwikkelaar komt naar de Switch.

Ook in de avond werd er nog volop geschreven. Zo las je bijvoorbeeld dat de ontwikkelaar van Mortal Kombat 11 erg enthousiast was over hoe de Switch-versie van het spel er uit zag. Ook verscheen er een trailer ter ere van een nieuw evenement in Fire Emblem Heroes. Kan je je de trailer van het First4Figure van Meta Ridley nog herinneren? Inmiddels is het gehele figuur onthuld en is ook de prijs bekend. Tot slot werd bekend gemaakt dat Constructor Plus volgende maand uit zal komen op de Nintendo Switch.

Constructor Plus
Kijk jij uit naar de komst van Constructor Plus?
Dinsdag

Was je maandag even afwezig en dacht je op dinsdag even alles in te halen van de dag ervoor? Helaas, ook op dinsdag verschenen er zo veel artikelen dat je er wel even mee bezig was!

Als eerste kregen we nieuwe beelden van The Raven Remastered. Dit nieuws werd opgevolgd met een trailer van het eerder al besproken Tangledeep.

Super Smash Bros. bestaat 20 jaar!

Hierna kon je lezen over een nieuw trademark. Iets wat we niet heel vaak bespreken op Daily Nintendo. Het was Square-Enix die de term HD2D geregistreerd heeft. Zou dat te maken kunnen hebben met een nieuwe Octopath Traveler? Op dinsdag was het ook tijd voor een special! De Super Smash Bros.-serie bestond 20 jaar en dat was reden voor een speciaal jubileum artikel.

Net als de vorige artikelen verschenen er kort na deze artikelen nog twee artikelen die niets met de Switch van doen hadden. Zo kon je eerst lezen over een terugkerend evenement in Fire Emblem Heroes. Later las je ook dat Legendary bezig is met nog twee Pokémon films.

Thea: The Awakening zal volgende week al verschijnen voor de Switch!

Gelukkig kregen we daarna weer nieuws dat wel te maken had met de Nintendo Switch. Zo werd bekend dat zowel Eagle Island als Thea: The Awakening naar de Switch zullen komen.

We sloten de dag af met het nieuws dat er op woensdag een indie-highlights gehouden zou worden. Benieuwd wat daar bekend gemaakt is? Lees dan snel verder!

Woensdag

Voordat het tijd was voor de indie-highlights was het eerst nog tijd voor een review. De eerste van dit weekoverzicht. The Raven Remastered moest het doen met een 6,2 ondanks enkele sterke punten zaten er ook wat missers in het spel.

Lees hier de review van The Raven Remastered!

Alsof deze review niet genoeg was verschenen er nog twee artikelen voordat het tijd was voor de indie-highlights update. Eerst kon je lezen over een nieuw spirits-evenement in Super Smash Bros. Ultimate. Later las je ook dat Nintendo een Super Mario 3D World wereld heeft gebruikt bij de ontwikkeling van Splatoon.

En ja, nu is het eindelijk tijd voor de update van de indie-highlights presentatie. Omdat het zo veel artikelen in korte tijd waren zullen ze even puntsgewijs genoemd worden:

Liever de gehele presentatie zelf terugkijken? Klik dan hier!

Zoals je ziet allemaal nieuws voor de Nintendo Switch dus. De 3DS lijkt steeds minder aandacht te krijgen van Nintendo. Wil je de gehele presentatie liever terug zien dan alles lezen? Ook dat kan natuurlijk!

De tweede review van deze week was van Momodora. Klik hier om hem te lezen.

We sloten de dag af zoals we hem ook begonnen waren, met een review. Momodora: Reverie Under the Moonlight wist een beduidend hoger cijfer te halen dan de game van vanmorgen.

Donderdag

Na het extreem volle begin van de week nam het nieuws iets af naarmate de week vorderde. Toch was het zeker niet minder interessant.

Treachery in Beatdown City zal naar de Nintendo Switch komen.

Op donderdag zagen we naast het standaard artikel over de bestandsgrootte van aankomende games nog vijf andere artikelen én een review. Zo kon je ondermeer lezen dat Treachery In Beatdown City bevestigd was voor de Switch.

Ook zagen we nieuwe screenshots van Phoenix Wright en werd bekend dat de Evoland-games naar de Switch zullen komen. De derde review van deze week wist nog hoger te scoren dan de eerste twee. Gunman Clive HD kreeg een 8,7!

Dit spel haalde deze week het hoogste review cijfer, een 8,7!

Verder werd bekend dat Airheart: Tales of Broken Wings later deze maand te downloaden zal zijn en kreeg Pikuniku een nieuwe trailer

Vrijdag

Afgelopen vrijdag kwam Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey uit in Europa. Dat moest natuurlijk gevierd worden met de komst van een lanceringstrailer. Verder kon je lezen dat het tweede deel van Swords & Soldiers op 1 maart naar de Switch zal komen. Je hebt dus maar een maandje om het eerste deel uit te spelen voor deel twee komt.

Metroid Prime 4
De ontwikkeling van Metroid Prime 4 zal weer van voor af aan beginnen.

Er was ook erg verrassend nieuws vanuit Nintendo zelf. Twee jaar lang werd er aan Metroid Prime 4 gewerkt maar al deze voortgang is in de prullenbak gegooid. Nintendo was niet tevreden en is opnieuw begonnen dit keer met Retro Studios.

Op het einde van de dag kon je nog lezen dat WRC 8 naar de Switch zal komen. Deze racegame is de officieel gelicenseerde FIA World Rally Championship game.

Het racespel WRC 8 zal ook naar de Nintendo Switch komen.
Zaterdag 

Op zaterdag werden jullie nog eens herinnerd aan de prijsvraag waarbij je een Mario shirt en muts kon winnen. Gisteren was helaas de laatste dag dat je mee kon doen. De winnaar zal zo snel mogelijk bekend gemaakt worden. Heb je deze prijsvraag gemist? Niet getreurd er zijn vaker prijzen te winnen bij Daily Nintendo, kom dus snel eens terug!

Veel gamers en gameontwikkelaars delen nieuws over hun games op Twitter. Om inzicht te geven in de hoeveelheid Tweets over games gaan bracht Twitter een aantal interessante feitjes naar buiten.

Na de Wii- en 3DS-versie komt er nu ook een versie voor de Switch.

Tot slot kon je nog kijken naar nieuwe beelden van Zombie Panic in Wonderland DX. Na de Wii en Nintendo 3DS zal dit spel nu ook naar de Switch komen.

Zondag

Ook vanochtend werden er al weer artikelen geschreven. Zo begon de dag al vroeg met de bekendmaking van de komst van Planetarian: The Reverie of a Little Planet. Dit spel zal volgende week al op de Switch verschijnen.

De ondersteuning voor Splatoon 2 is toch nog niet voorbij!

Hoewel de ondersteuning van Splatoon officieel al gestopt is komt Nintendo toch nog met nieuwe wapens. Alsof dat nog niet genoeg is zal er ook een demo uitkomen. Zo kan je het spel een keer uitproberen voordat je daadwerkelijk tot aanschaf overgaat.

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Zoals je kon lezen waren er weer veel artikelen en een aantal interessante reviews. Net als voorgaande weken zijn ook deze week de afbeeldingen klikbaar gemaakt. Zo wordt het nog makkelijk om naar het betreffende artikel te gaan. Nog een fijne zondag en hopelijk zien we jullie volgende week weer terug!

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier