Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Huidige Metroid Prime 4 ontwikkeling gestaakt; Nintendo begint opnieuw

Kensuke Tanabe schakelt Retro Studios in als nieuwe ontwikkelaar.

Kensuke Tanabe schakelt Retro Studios in als nieuwe ontwikkelaar.

Het is bijna twee jaar geleden dat Metroid Prime 4 is aangekondigd, maar in de tussentijd hebben we geen updates gekregen over de ontwikkeling van de game. Vandaag heeft Senior Managing Executive Officer
Shinya Takahashi in een video uitleg gegeven waarom dat zo is. Takahashi vertelt dat de ontwikkeling van de huidige Metroid Prime 4 zal worden gestaakt, omdat de game niet voldoet aan de eisen van Nintendo. Hij legt uit dat Nintendo is geraakt door de warme reacties van fans over de game en dat het team daarom heeft besloten hen niet teleur te willen stellen.

Producer Kensuke Tanabe heeft de hulp ingeschakeld van Retro Studios, het brein achter de originele Metroid Prime-trilogie. Samen met Nintendo zal Retro Studios een hele nieuwe Metroid Prime 4 gaan ontwikkelen. Dit betekent echter dat het nog een hele tijd zal duren voordat de game zal verschijnen of voordat we überhaupt nieuwe informatie over de ontwikkeling zullen krijgen. Tanabe eindigt met een spijtbetuiging namens Nintendo en de ontwikkelaars en hoopt dat fans de situatie kunnen begrijpen.

De volledige video is hieronder te bekijken.