Huidige Metroid Prime 4 ontwikkeling gestaakt; Nintendo begint opnieuw

Kensuke Tanabe schakelt Retro Studios in als nieuwe ontwikkelaar.

Het is bijna twee jaar geleden dat Metroid Prime 4 is aangekondigd, maar in de tussentijd hebben we geen updates gekregen over de ontwikkeling van de game. Vandaag heeft Senior Managing Executive Officer
Shinya Takahashi in een video uitleg gegeven waarom dat zo is. Takahashi vertelt dat de ontwikkeling van de huidige Metroid Prime 4 zal worden gestaakt, omdat de game niet voldoet aan de eisen van Nintendo. Hij legt uit dat Nintendo is geraakt door de warme reacties van fans over de game en dat het team daarom heeft besloten hen niet teleur te willen stellen.

Producer Kensuke Tanabe heeft de hulp ingeschakeld van Retro Studios, het brein achter de originele Metroid Prime-trilogie. Samen met Nintendo zal Retro Studios een hele nieuwe Metroid Prime 4 gaan ontwikkelen. Dit betekent echter dat het nog een hele tijd zal duren voordat de game zal verschijnen of voordat we überhaupt nieuwe informatie over de ontwikkeling zullen krijgen. Tanabe eindigt met een spijtbetuiging namens Nintendo en de ontwikkelaars en hoopt dat fans de situatie kunnen begrijpen.

De volledige video is hieronder te bekijken.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

13 gedachten over “Huidige Metroid Prime 4 ontwikkeling gestaakt; Nintendo begint opnieuw

 • 25/01/2019 om 15:38
  Permalink

  Deze uitstelling is best schadelijk voor de Switch.
  Aan de andere kant ben ik wel blij dat Retro Studios er nu aan werkt. Na de originele trilogy en de reboot van DKC heeft deze studio zichzelf wel bewezen.

 • 25/01/2019 om 15:44
  Permalink

  Slecht nieuws ik zich, aan de andere kant de kwaliteit staat nog steeds voorop. Beter opnieuw beginnen en evengoed product afleveren dan een haastig gemaakte en slechte game.

  Dit is een moedig besluit te noemen!

 • 25/01/2019 om 16:25
  Permalink

  Erg jammer.
  Dit wordt dus een 2022 titel op zijn vroegst.

  Dit is dus eigenlijk een BOTW situatie.
  Het zou mij dan ook niets verbazen als metroid prime 4 op zowel de Switch als op de opvolger van de Switch uit zal komen.

 • 25/01/2019 om 16:28
  Permalink

  Ik heb de originele games nooit gespeeld, dus persoonlijk vind ik het niet erg want kwaliteit gaat voorop. Maar ik begrijp niet dat fans zo ongeduldig zijn: het derde deel dateert uit 2007. Een paar jaar extra geduld hebben moet toch doenbaar zijn?

 • 25/01/2019 om 18:44
  Permalink

  Jammer voor de fans zoals ik. Voor de Switch zal het niet veel uitmaken want het is niet de meest populaire serie bij het grote publiek, helaas. Een system seller zoals Zelda en Smash zal het niet worden. Ii denk dat we wel Prime Trilogy als HD wellicht kunnen verwachten als tussendoortje.

 • 25/01/2019 om 20:31
  Permalink

  Hier baal ik van. Zat er echt op te wachten. Snap dat nintendo geen ruk game uit Wil brengen. Maar baal van het feit dat de game ruk was. Het had in 1 keer goed moeten gaan.

 • 25/01/2019 om 23:00
  Permalink

  Laat maar weer eens zien dat Nintendo, zeker bij hun grootte series, altijd voor kwaliteit gaat. Knap on toe te geven dat de ontwikkelingen totaal de verkeerde kant op ging en dit aan geven om geen valse verwachtingen te scheppen. Plus de vorige keer dat Nintendo zoiets deed was bij ZeldaWiiU. BotW bleek toch best een aardig spelletje.

 • 26/01/2019 om 11:40
  Permalink

  Misschien jammer dat we even langer moeten wachten, maar daarvoor in de plaats krijgen we wel een studio die weet hoe deze serie werkt. Wacht liever 2 jaar langer en heb een fatsoenlijke game.

 • 27/01/2019 om 16:52
  Permalink

  Beter hadden ze vanaf het begin met retro studio’s kunnen beginnen… 1 schrale troost is dat de trilogy af is en waarschijnlijk binnenkort te downloaden is

Geef een reactie