Daily Nintendo Weekoverzicht – week 03/2019

Al het nieuws van de afgelopen week handig in één overzicht.

Met ruim dertig artikelen was er weer genoeg te beleven de afgelopen week. Naast verschillende nieuwsartikelen zagen we deze week ook weer eens een hele stapel met reviews. Ben jij van plan om jezelf te verwennen en een leuke game te kopen maar weet je nog niet welke? Misschien weet een van de reviews je te inspireren!

Zoals altijd beginnen we eerst met alle artikelen van zondag die verschenen nadat het weekoverzicht online was gekomen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het eerste artikel na het weekoverzicht was een review! The Walking Vegetables mocht het spits afbijten.

Benieuwd naar de review van The Walking Vegetables? Klik hier!

Kort na deze review was het tijd voor wat nieuwsartikelen. Allereerst kregen we een lijst van de meest gespeelde Switch-games in 2018. Zoals verwacht veel titels van Nintendo zelf maar er zitten ook wat leuke verrassingen bij. Vervolgens kregen we een aankondiging van Bombfest. Dit spel komt aan het einde van deze maand naar de Nintendo Switch.

Een spel wat al verschenen is, is Tales of Vesperia. Dit spel kwamen eerder al uit op onder andere de PlayStation 4. Benieuwd hoe de grafische verschillen tussen die versie en de Switch-versie zijn? In deze vergelijkingsvideo kan je het goed zien. Het laatste artikel van de zondag was een trailer van Our World is Ended. Een spel wat speelt als een visueel verhaal.

Our World is Ended: Een visual novel over games en game developers.

Met het nieuws van zondag achter de rug kunnen we nu gaan kijken naar wat deze nieuwe week ons gebracht heeft. Veel plezier met dit nieuwe weekoverzicht. 

Maandag

Het afgelopen weekend stond natuurlijk in het teken van de release van New Super Mario Bros. U Deluxe. Op maandag werden dan ook de eerste cijfers van die game bekend gemaakt. In Engeland doet het spel het beduidend beter dan het origineel voor de Wii U. Weer een leuke opsteker voor Nintendo!

In Engeland doet dit spel het beduidend beter dan het origineel.

Zagen we een dag eerder nog een trailer van Our World is Ended, op maandag kregen we de Europese releasedatum te horen. Heel lang hoef je er niet meer op te wachten. Vanaf 22 maart kan je aan de slag met dit unieke spel.

Dinsdag

Op dinsdag begonnen we de dag met nieuwe details van Yo-Kai Watch 4. Met de Yo-Kai Watch serie heeft Level-5 een succesformule in handen en ook naar dit nieuwste deel wordt reikhalzend uitgekeken. Naast nieuwe details over dit spel kwamen er ook een aantal nieuwe screenshots voorbij.

Nadat we eerder al de vergelijkingsvideo tussen de verschillende Tales of Vesperia versies gezien hadden hebben we nu ook een leuk feitje. De Switch-versie van het spel verkoopt het beste! Zo zie je maar dat niet altijd draait om de mooiste grafische prestaties.

De Switch-versie van Tales of Vesperia verkoopt het beste van alle versies!

Verder verschenen er nog twee artikelen op de website. Als eerste een interview met de ontwikkelaars van Mario & Luigi, zij gaven uitleg waarom dit spel op de 3DS en niet de Nintendo Switch uit is gekomen. Vervolgens kwam er nog de aankondiging van een nieuw spel. Op 8 februari zal City of Brass te downloaden zijn in de Nintendo eShop.

Speel deze nieuwe indie vanaf 8 februari!
Woensdag

Dit keer lag het nieuwshoogtepunt halverwege de week. Op woensdag verschenen er maarliefst vijf artikelen waarvan twee reviews! Zo begonnen we de dag met een review van Travis Strikes Again: No More Heroes. Dit spel was de afgelopen weken al vaak besproken. Is al deze commotie de moeite waard geweest?

Was alle aandacht voor dit spel terecht?

Naast de reviews was er dus ook nog ‘gewoon’ nieuws. Zo konden we lezen dat Stray Cat Doors nog deze maand naar de Nintendo Switch komt. Dit puzzelspel staat gepland voor de laatste dag van januari. Ook Hidden Path Entertainment deed een aankondiging. Zij konden echter nog geen releasedatum geven voor Defense Grid 2, maar dat het spel onderweg is naar de Switch staat vast.

Tijd voor de tweede review van vandaag! Benieuwd naar het cijfer? Klik hier.

Zoals gezegd hadden we vandaag twee reviews. Na Travis Strikes Again was het nu de beurt aan YIIK: A Post Modern RPG. Weet deze bijzondere RPG een positieve indruk achter te laten? Lees het in de review.

Het laatste artikel van de dag was wederom een succesverhaal over de Nintendo Switch. Dit systeem kent namelijk de snelste softwareverkopen van alle Nintendo consoles tot nu toe. Niet alleen de systemen verkopen dus goed maar ook de spellen gaan als zoete broodjes over de toonbank, een leuke opsteker voor Nintendo!

Donderdag

Zoals gezegd lag het nieuwshoogtepunt halverwege de week. Waar we gisteren al de opbouw daar naar toe zagen met vijf artikelen wist de donderdag dat nog te overtreffen met zes artikelen!

Als eerste de eShop update van week 3, dit wekelijks terugkerend item benoemd alle nieuw verschenen spellen en demo’s. Vervolgens was er een launch trailer voor de RPG die gisteren al in de review besproken werd.

Dit spel verscheen plotseling in de Nintendo eShop

Vaak zien we op donderdag ook ineens nieuwe spellen verschijnen zonder dat deze eerder aangekondigd zijn. Zo verscheen deze week Rampage Knights ineens in de Nintendo eShop. Voor Mortal Kombat 11 verscheen er een nieuwe trailer. Zoals we gewend zijn van deze serie is dit spel (en dus deze trailer) niet geschikt voor kinderogen.

Heb jij al gezien of je gewonnen hebt?

Weet je nog dat we vorige week schreven dat je mee kon doen aan een prijsvraag van The Adventure Pals? Inmiddels hebben we een winnaar getrokken. Heb jij al gezien of je de gelukkige winnaar van deze prijsvraag bent geworden? Niet gewonnen? Wees niet getreurd er verschijnen in de toekomst nog veel meer leuke prijsvragen op Daily Nintendo.

We sloten de dag af met de vierde review van deze week. Deze eer was voor Tales of Vespreia: Definitive Edition. In dit weekoverzicht is dit spel al twee keer eerder besproken. Al die belangstelling blijkt niet voor niets, dit spel haalde het hoogste cijfer (9!) van alle reviews deze week.

Lees hier de review met het hoogste cijfer van deze week!
Vrijdag

Op vrijdag zaten we over het nieuwshoogtepunt heen. Gelukkig gaat kwaliteit boven kwantiteit want op vrijdag verschenen er toch een aantal erg interessante artikelen.

Als eerste kon je de launch trailer zien van Travis Strikes Again: No More Heroes. Dit spel waar eerder al een review van verscheen kwam vrijdag pas officieel uit waardoor iedereen nu aan de slag kan met deze bizarre game.

Vervolgens kregen we de aankondiging van een geheel nieuwe titel. Wederom is het een RPG die de harten van de Switch-bezitters moet gaan veroveren. Alvastia Chronicles zou begin februari al uit moeten komen. Naast deze aankondiging en releasedatum was er ook meteen een trailer dit je een indruk geeft van het spel.

Opnieuw is het een RPG die de harten van Switch-bezitters moet gaan veroveren.

Het laatste nieuws van vrijdag was er in de vorm van een nieuwe releasedatum. Lapis x Labyrinth staat gepland voor eind mei. Ook hier bleef het niet bij de bekendmaking van een releasedatum. Ook hier zat een leuke trailer bij.

Zaterdag 

Het weekend begon enigszins met een domper. Killer Queen Black is uitgesteld naar de zomer van 2019. Dit spel werd al tijdens de afgelopen E3 aangekondigd. Op dat moment was het spel ook al speelbaar. Wat de vertraging exact heeft veroorzaakt is niet bekend.

We zullen nog iets langer moeten wachten op dit spel.

Op zaterdag is er ook altijd een aflevering van Nintendo Minute. Dit keer werd er “Never Have I Ever” gespeeld. Een leuke manier om de twee hosts wat beter te leren kennen.

Benieuwd wat de 100 meest verkochte spellen in Japan zijn het afgelopen jaar? Wij schreven er een leuk artikel over. Zoals je misschien wel verwacht had is het Nintendo die de ranglijst domineert. Zo waren negen van de top 10 spellen voor de Nintendo Switch. Alleen de PS4-versie van Monster Hunter wist zich in de top 10 te worstelen.

Het laatste nieuws van de zaterdags er in de vorm van een nieuwe trailer voor Yo-Kai Watch 4. Dit eerder al besproken spel heeft helaas nog geen westere releasedatum maar de Japanners kunnen dit voorjaar al aan de slag met deze unieke game!

Heb jij de nieuwe trailer al gezien?
Zondag

Ook vanochtend werden er al weer artikelen geschreven. Zo begon de dag al vroeg met Bad Dream: Coma. In deze point and click adventure maak je keuzes die jouw dromen kunnen beïnvloeden. Het spel ligt komende week al in de digitale schappen.

Bad Dream: Coma. Een mysterieus spel waarbij je je eigen dromen kan beïnvloeden.

Het was al even bekend dat de HD remaster van Final Fantasy X/X-2 een fysieke release zou krijgen in Europa. Helaas zit de vork net wat anders in de steel. Hoewel je bij de aankoop van de fysieke versie wel degelijk een cartridge krijgt zal daarop alleen het eerste deel staan. Het tweede deel zal alsnog gedownload moeten worden.

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Zoals je kon lezen waren er weer veel artikelen en een aantal interessante reviews. Net als vorige week zijn ook deze week de afbeeldingen klikbaar gemaakt. Zo wordt het nog makkelijk om naar het betreffende artikel te gaan. Nog een fijne zondag en hopelijk zien we jullie volgende week weer terug!

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!