[Review] The Walking Vegetables

The Walking Vegetables is een nieuwe toevoeging aan het twin-stick shooter-genre op de Switch, maar haalt deze echter de kwaliteit van andere titels in dit genre?

In The Walking Vegetables lijkt het terwijl je speelt alsof je terug gaat in de tijd. Het plot van de game lijkt namelijk heel erg op een slechte, ouderwetse film. Het is in deze game aan jou om de wereld te redden van stukken fruit en groenten die gemuteerd zijn tot zombies.

Gameplay

De basis gameplay werkt daarentegen erg goed. De besturing is soepel en makkelijk te begrijpen. Met een beetje oefening beheers je al snel alle mogelijke besturingsmogelijkheden. De verschillende wapens die je in levels kan verzamelen hebben zowel voor- als nadelen. Aan de ene kant is het handig dat de kogels die je opraapt voor elk wapen werken, daar tegenover staat dus dat als je met één wapen door de kogels heen bent je alleen nog je standaard wapen kan gebruiken, welke eigenlijk te kort schiet om een level te halen. Zo heb ik een aantal keer tegenover een eindbaas gestaan zonder enige opties.

The Walking Vegetables Screen

Voldoende content

Een leuke toevoeging is weer dat je het hele spel met zijn tweetjes kan spelen wat zorgt voor een stukje extra gameplay waarde. Daarnaast heeft het spel een ruime hoeveelheid vaardigheden en achievements die je kan vrijspelen, dus content is er in elk geval genoeg.

Hoewel het over het algemeen geweldig is dat elke keer dat je het spel speelt de levels willekeurig gegenereerd worden, heeft deze functie ook zo zijn nadelen. In verschillende pogingen kwam ik in een enorme hinderlaag terecht met alleen mijn basiswapen, iets wat praktisch niet te halen valt.

The Walking Vegetables Screen

Vijanden zijn veel van hetzelfde

Nog een minpuntje aan de game is het gebrek aan vijand variatie. De ontwikkelaars zijn enigszins gelimiteerd door de keuze voor groenten en fruit als vijanden, maar dat haalt niet weg dat ze nog een aantal anderen hadden kunnen toevoegen voor wat meer variatie. Hierbij komt ook nog eens dat de stijl erg probeert over te komen als een retro jaren ’80/’90 game qua design. Hoewel je de ‘oudheid’ merkt geeft het niet erg goed de charme van de retro games af en dat is zonde.

Conclusie

Hoewel The Walking Vegetables vermakelijk is om te spelen door de specifieke stijl en goede implementatie van basis twin-stick shooter mechanics is het geen geweldige game. Dankzij een aantal minpunten die de game eentonig aan laten voelen. De toevoeging van multiplayer zorgt ervoor dat de game een stuk langer te spelen is aangezien het samen met vrienden een stuk leuker wordt.

Als je van de retro stijl of van het genre houdt is het absoluut geen miskoop en zal je er aardig wat uren uit kunnen halen. Echter als je al je twijfels hebt bij dit soort games, kan je beter een game als Enter the Gungeon kopen

Cijfer: 7,2

Schaf hier de game direct aan vanaf de Nintendo site.

Jorden

Ik ben 21 jaar en sinds de N64 een Nintendo gamer in hart en nieren. Je kan mij bereiken via Twitter, Facebook, Google+, Youtube (https://www.youtube.com/user/MrJordenBakker) en Mail (jorden1506dailynintendo@gmail.com)

Eén gedachte over “[Review] The Walking Vegetables

Geef een reactie