Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Datamine onthult SNES-games in NES-applicatie Switch

Kunnen we binnenkort aan de slag met Super Mario World en Super Metroid?

Kunnen we binnenkort aan de slag met Super Mario World en Super Metroid?

Sinds Nintendo Switch Online is gelanceerd hebben abonnees toegang tot de NES – Nintendo Switch Online-applicatie. Hiermee kan een groeiende selectie aan oude NES-games worden afgespeeld op de Switch. Veel mensen vragen zich af of er later ook games van andere consoles worden toegevoegd aan de collectie, voornamelijk van de SNES. Als we een recente datamine mogen geloven, wordt dit in de toekomst misschien werkelijkheid.

Bekende dataminer Kapu | gamers will perish heeft op Twitter laten weten dat hij 22 SNES-games heeft gevonden in de bestanden van de applicatie. Hieronder vallen bekende titels als Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past en Kirby Super Star. De volledige lijst is hieronder in de originele tweets te lezen. Of al deze games uiteindelijk in de applicatie zullen verschijnen – of überhaupt SNES-games worden toegevoegd – zal nog moeten blijken uit een officiële aankondiging van Nintendo.