Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo weekoverzicht – week 02/2019

Het weekoverzicht heeft voortaan een nieuwe functie, lees snel verder om te zien welke dat is!

Het tweede weekoverzicht van 2019 staat voor jullie klaar. Wat viel er deze week allemaal te beleven op Nintendo-gebied? Lees het hier.

Zoals vorige week al vermeld blijft de formule van de weekoverzichten dit jaar hetzelfde. We beginnen met een terugblik op de zondagmiddag en gaan daarna dag voor dag ieder nieuwsartikel doorlopen. Toch is er wel iets veranderd. Tegenwoordig zie je niet alleen links in de tekst maar zullen ook de afbeeldingen je doorverwijzen naar het betreffende artikel. Op die manier kan je nog sneller bij het nieuws komen wat jij graag wil lezen!

Na de rustige ochtend van vorige week zijn er in de middag nog twee artikelen bij gekomen. Het eerste artikel wat op de website verscheen ging over een aantal nieuwe beelden van Dying: Reborn. In de online verschenen video kan je bijna het volledige eerste halfuur van het spel zien. Nieuwe beelden waren er ook voor FutureGrind. Bij deze futuristische stunt-racing game moeten we het slechts doen met een trailer.

Weet jij een topscore te halen in deze futuristische stunt-racing game?

Met het nieuws van zondag achter de rug kunnen we nu gaan kijken naar wat deze nieuwe week ons gebracht heeft. Veel plezier met dit nieuwe weekoverzicht. 

Maandag

De eerste dag van de week begon goed voor racing liefhebbers. Als eerste zagen we beelden van een nooit verschenen Diddy Kong Racing voor de Nintendo DS. Dit nieuws werd opgevolgd met een artikel voor de wat stoerdere racers: Een nieuwe trailer voor Monster Energy Supercross verscheen op de site.

Ook als je niet zo van racen houdt werd er aan je gedacht maandag. Zo kwamen er ook beelden van de avonturen game Double Cross. Laat op de dag werd ook een lijst van de meest populaire games in de eShop uitgebracht. Hoewel het pas 7 januari was noemt Nintendo het toch al de top 15 van januari!

Ga met ‘Zahra’ aan de slag in het avonturenspel Double Cross
Dinsdag

Kan je je het drama rondom The Walking Dead: The Final Season nog herinneren? Nadat de game studio achter deze serie failliet was gegaan was lang onduidelijk of dit laatste deel wel afgemaakt zou worden. Inmiddels weten we dat Skybound Games dit heeft opgepakt en dinsdag brachten ze een update uit om te laten zien hoe het er voor stond met dit spel.

The Walking Dead: The Final Season
Skybound Games zal het laatste seizoen van The Walking Dead afmaken.

Na deze indrukwekkende trailer kregen we ook een trailer van Hellfront: Honeymoon. In dit spel draait alles om snelheid zodat je zo hoog mogelijk in de leaderboards terecht komt. Tot slot kreeg ook My Time at Portia nog een nieuwe trailer.

Er zal ook een fysieke versie van My Time at Portia verschijnen!
Woensdag

Met niet minder dan zes artikelen was woensdag met recht een volle dag te noemen. Vooral het laatste artikel was er een waar sommige van jullie al lang op hadden gewacht. Natuurlijk waren ook de andere vijf de moeite van het bespreken waard!

Verzamel nu twee keer zo snel!

Zo begonnen we de dag met een nieuw evenement in Super Smash Bros. Dit evenement zal je dubbele beloningen geven, zo kan je nog sneller spirits verzamelen! Naast deze zeer nieuwe game zien we ook weer twee klassiekers verschijnen in de Switch Online Classics bibliotheek.

Dat Kirby’s Extra Epic Yarn naar de 3DS zou komen was al even bekend. Inmiddels is er ook een definitieve releasedatum. Vanaf 8 maart kan je met deze roze kauwgombal aan de slag. Net als Kirby kreeg ook de groene dino Yoshi te horen wanneer zijn titel uitkomt. Yoshi’s zal iets later, op 29 maart, zijn debuut maken op de Nintendo Switch in Yoshi’s Crafted World.

Ga vanaf 29 maart aan de slag in deze keutelachtige wereld!

Na het nieuws over een update van de mobiele game Fire Emblem Heroes stond er nog een artikel op de planning. Zoals gezegd een artikel waar velen van jullie naar uit hebben gekeken: de review van New Super Mario Bros. U Deluxe.

Heb jij al gezien welk cijfer dit spel krijgt?
Donderdag

Op donderdag begonnen we de dag met nieuwe footage van Snowboarding The Next Phase. Dit spel is het eerste snowboardspel dat op de Nintendo Switch is verschenen.

De eerste snowboard titel voor de Switch is een feit!

Did You Know Gaming is een YouTube kanaal dat regelmatig terugblik op oude games of consoles. Deze week namen ze de Nintendo GameCube onder de loep. In de video worden zowel bekend als minder bekende spellen van deze paarse kubus besproken.

Zoals we inmiddels gewend zijn wordt op donderdag ook altijd de eShop voorzien Vane en update. Dat zorgt er voor dat wij weer een aantal nieuwe bestandsgroottes voor jullie bekend kunnen maken. Met het updaten van de eShop is ook een ‘nieuwe’ game verschenen. Het in 1986 geïntroduceerde Out Run verscheen donderdag als SEGA AGES titel voor de Nintendo Switch.

Ken jij deze klassieker nog?

Tot slot zagen we nog wat nieuwe beelden van Everything. Ook dit spel verscheen afgelopen donderdag in de eShop. In dit bijzondere spel kan je letterlijk met ‘everything‘ interactie hebben, in de bijna 40 minuten aan gameplay die we hebben kan je zien of dit spel iets voor jou is.

Vrijdag

Op vrijdag kwamen er twee grote Nintendo titels uit maar er was ook genoeg ander nieuws. Zo begonnen we de dag met de aankondiging dat Dragon’s Lair Trilogy naar de Switch zou komen. Aan het einde van de dag kregen we zelfs meteen wat nieuwe beelden van dit spel te zien.

Van DS naar 3DS, de moeite waard?

Tussendoor verscheen nog de review van Mario & Luigi Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey. Het is een van de weinig spellen die de stap van de normale DS naar de 3DS maakt. Is het de moeite waard om hem opnieuw te halen? Je lees het in de review.

Ben je fan van de Final Fantasy-spellen? Neem de maand april dan maar vast vrij! Zowel de 16e (Final Fantasy X / X-2 HD) als de 30e (Final Fantasy XII: The Zodiac Age) van deze maand zullen er Final Fantasy-spellen verschijnen.

Van Super Mario Bros. U Deluxe was eerder deze week al de review verschenen maar vandaag lag het spel ook daadwerkelijk in de winkels. Om dat te vieren bracht nintendo een launch trailer uit.

We sloten de dag af met nog eens twee artikelen. Als eerste sprak Suda51 over mogelijke Switch-games. Het geeft een interessant inkijkje in de toekomstplannen van deze studio. Vervolgens was het de beurt aan een stel aardappelen om van zich te laten horen. Holy Potatoes! zal volgende week verschijnen voor de Switch en dat werd gevierd met een nieuwe trailer.

Heilige aardappels naar de ruimte…
Zaterdag 

Was je op zaterdag druk aan het genieten van je weekend? Dan heb je mogelijk een hoop artikelen gemist, er verschenen deze zaterdag maarliefst 8 artikelen!

Zo begonnen we de dag met een Accolades trailer van het spel GRIS. Dit werd opgevolgd door een aflevering van Nintendo Minute waarin Travis Strikes Again gespeeld werd. Een van de spellen van Suda51 waarover we een dag eerder nog schreven. Ook over Double Cross schreven we deze week al eerder, omdat het spel nu uit is gekomen is er ook een launch trailer uitgebracht.

Maak kans op deze exclusieve fysieke uitgave!

Heb jij het al gezien? Op Daily Nintendo mogen we in samenwerking met Super Rare Games een fysieke versie van The Adventure Pals weggeven! Meedoen kan nog maar tot en met 15 januari dus wacht niet langer.

Verder kregen we op zaterdag nieuwe details te horen over Kirby’s Extra Epic Yarn. Zo zagen we de Ravel Abilities, nieuwe screenshots en nog veel meer.

Ben je een fervent verzamelaar van gading statues? Dan heeft F4F (First 4 Figures) een interessante aankondiging gedaan. Ze zullen Meta Ridley van Metroid Prima als figuur uit gaan brengen. Het beeldje zal 18 januari in de (voor)verkoop gaan.

Een kindvriendelijk en schattig spel.

Een wat kindvriendelijker spel is Fun! Fun! Animal Park. Van dit spel is de boxart op zaterdag gepubliceerd. Heb jij hem al gezien?

Als laatste bericht van de zaterdag kregen we ook een nieuwe boxart. Dit maal van een iets minder kindvriendelijk spel, namelijk Dragon Marked for Death. Ook werd de mogelijke releasedatum bekend gemaakt.

Zondag

En zo zijn we al weer aangekomen bij vandaag. Deze ochtend verschenen twee artikelen online. Het eerste ging over de Nintendo Switch Online Classics. Een datamine heeft aangetoond dat er mogelijk ook SNES-games naar deze applicatie zullen komen. Hoewel het nog maar een gerucht is zou het een leuke extra zijn!

Onder andere Sphinx and the Cursed Mummy kreeg een releasedatum!

Verder kon je lezen dat verschillende THQ Nordic spellen een releasedatum hebben gekregen. Het ging daarbij om The Raven Remastered, Sphinx and the Cursed Mummy, The Book of Unwritten Tales 2 en Rad Rodgers Radical Edition.

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Zoals je kon lezen waren er weer veel artikelen en een aantal interessante reviews. Nog een keer als herinnering, ook de afbeeldingen bevatten tegenwoordig links naar de artikelen. Zo wordt het nog makkelijk om naar het betreffende artikel te gaan. Nog een fijne zondag en hopelijk zien we jullie volgende week weer terug!

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier