Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo Weekoverzicht – week 01/2019

Het allereerste weekoverzicht van 2019 staat voor jullie klaar!

2018 is voorbij en een nieuw jaar is aangebroken. Ook dit jaar zullen we gewoon weer iedere zondag met een weekoverzicht komen. Vandaag de eerste van 2019

In dit eerste weekoverzicht van 2019 zullen we ook nog terug kijken op een aantal dagen van 2018. Zoals altijd beginnen we namelijk met de berichten vanaf zondagmiddag, veel plezier met dit weekoverzicht.

Ook met het einde van het jaar in zicht werd er nog volop geschreven. Als eerste waren daar nieuwe beelden van Mario & Luigi Bowser’s Inside Story, deze DS-klassieker maakt binnenkort zijn overstap naar de 3DS.

Ben je een PC-gamer dan bestaat de kans dat je ook wel eens de Switch Pro-Controller gebruikt. Best wel wat mensen gebruiken deze controller namelijk ook voor Steam. Geen Switch of PC maar wel een mobiel? Dan kan je het nieuwe jaar vieren met nieuwe helden in Fire Emblem Heroes.

Als laatste ging het dan toch weer over twee Switch-games. Zo kregen we een nieuwe trailer van Travis Strikes Again: No More Heroes en werd uitleg gegeven over de korte speelduur van Pokémon.

Met het nieuws van zondag achter de rug kunnen we nu gaan kijken naar wat deze nieuwe week en het nieuwe jaar ons gebracht heeft. Veel plezier met dit nieuwe weekoverzicht. 

Maandag

De laatste dag van het jaar begon met het uitreiken van de DN Awards. Hierin werd bekend gemaakt wat volgens jullie de beste games waren van 2018. De hele top 3 bestaat, niet geheel verrassend, uit Nintendo games. Wel een verrassing zie je op plek vijf, heb jij het al gezien?

Om het oude jaar goed af te sluiten werd ook de winnaar van de Trivial Pursuit prijsvraag bekend gemaakt. Niet gewonnen? Ook in het nieuwe jaar zullen we weer genoeg weg gaan geven! Nadat we een DN lezer gelukkig hadden gemaakt wensten we iedereen een fijne jaarwisseling en was het gedaan met het nieuws voor dit jaar.

Dinsdag

In het nieuwe jaar gingen we natuurlijk gewoon weer verder. Op de eerste dag van het jaar verschenen er twee nieuwsartikelen op de website. Als eerste waren er nieuwe beelden voor Samsara Deluxe.  Later om de dag kregen we ook het goede nieuws dat Bokosuka Wars 2 naar de Nintendo Switch zal komen. Dit spel zal ergens komend jaar verschijnen.

Woensdag

Op twee januari gingen we gewoon nog even door met waar we het jaar mee afgesloten waren: specials! Dit keer een vooruitblik vanuit de redactie. Naar welke games kijk jij uit het komende jaar?

Ook waren alle redacteurs weer hersteld van de oliebollen en champagne en kon er dus weer volop geschreven worden. Met zes artikelen deze dag kan het zomaar gebeuren dat je iets gemist hebt!

Zo werd er een nieuw spirit-event aangekondigd in Super Smash Bros. Ultimate. Daarnaast zagen we een nieuwe trailer voor Tales of Vesperia: Definitive Edition. Deze RPG van Bandai-Namco zal komende week al in de winkels te koop zijn. Wil je meteen al spelen dan kan je vanaf nu aan de slag met een andere RPG, namelijk Feudal Alloy.

Meer een liefhebber van horror-games? Dan komt er ook een interessante titel aan. Wat je precies van Dying: Reborn kan verwachten kan je zien in de nieuwe trailer.

Tot slot weer terug naar een RPG. YIIK: A Postmodern RPG verschijnt 17 januari en met de release zo dicht bij kan nieuwe footage natuurlijk niet uitblijven.

Donderdag

Ook donderdag verschenen er weer zes artikelen op de site. We begonnen met nieuws over Pokémon Go. Met het speciale Hatchathon evenement zal het uitbroeden van eieren centraal staan.

Verder kon je lezen dat Persona 5 R mogelijk de overstap gaat maken naar de Nintendo Switch. Wil je het goede jaar goed beginnen dan kan je nu een hoop games komen met leuke kortingen. Nintendo doet namelijk aan een Happy New Year Sale in de eShop.

Geheel onverwacht kwam op donderdag ook Pang Adventures uit. Deze eShop titel. Een ander titel die we op korte termijn kunnen verwachten is Clock Simulator. Dit spel verschijnt komende week voor de Switch.

Net als vorig jaar zal ook dit jaar de donderdag in het teken staan van eShop updates. Deze week zagen we al vijftien nieuwe titels.

VrijdagT

Vrijdag gingen we gewoon weer door met de aankondigingen. Zo zal het spel Everything komende week al verschijnen.

Verder waren er geruchten voor een nieuwe Nintendo Direct. Deze zal mogelijk al op 10 januari gehouden worden en in het teken staan van de aankomende grote titels van Nintendo. Een ander gerucht gaat over het volgende DLC personage in Super Smash Bros. Ultimate.

Heb je meegedaan aan de Guacamelee! 2 prijsvraag? Dan kon je op vrijdag lezen of je een van de gelukkige winnaars was. Met maarliefst drie exemplaren die we weg mochten geven is de kans dat je iets gewonnen hebt behoorlijk groot!

We sloten de dag af met een trailer van Gunman Clive HD en de bevestiging van Nintendo dat Bowsette non-canon is. We hoeven dit karakter dus niet te verwachten in de aanstaande Nintendo spellen.

Zaterdag 

Volgende week komt New Super Mario Bros. U Deluxe al uit. Om dat te vieren kwam Nintendo Minute met een speelsessie van dit spel.

Voor de Splatoon fans stond er dit weekend weer een Splatfest op het programma. Heb jij al gespeeld met de glitterinkt? Tot slot nog een artikel over de komst van een fysieke editie van The Adventure Pals, dit spel zal als gelimiteerde oplage (4,000 exemplaren) uitgebracht worden. Houd de sites dus goed in de gaten als je dit spel graag fysiek wilt hebben.

Zondag

De ochtend begon rustig vandaag, er zijn tot nu toe slechts twee artikelen geschreven. De eerste ging over de komst van Caveblazers naar de Switch. Het tweede artikel ging over mogelijk extra DLC voor The Messenger. In het verleden zagen we dat het na een rustige ochtend soms juist er druk kon worden in de middag. Houd de website vandaag dus goed in de gaten of kom volgende week terug voor het nieuwe weekoverzicht.

Tot slot

Dit was het eerste weekoverzicht van 2019, we hopen jullie het komende jaar allemaal vaak terug te mogen zien op Daily Nintendo. Volgende week zal gewoon weer het volgende weekoverzicht klaar staan alsof er niets veranderd is. Tot volgende week!

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier