Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[SPECIAL] Waar kijkt de redactie het meest naar uit?

Het nieuwe jaar belooft een interessant jaar voor Nintendo te worden. Waar kijkt de redactie het meest naar uit?

Het nieuwe jaar belooft een interessant jaar voor Nintendo te worden. Waar kijkt de redactie het meest naar uit?

Het nieuwe jaar is inmiddels van start gegaan en de eerste voornemens zijn waarschijnlijk al gebroken, maar daar gaan wij ons niet op richten. Wij richten ons op games die dit jaar het levenslicht zullen zien. Hoewel een aantal games al een releasedatum of periode hebben gekregen, volgen dit jaar ook verrassingen. Het belooft in ieder geval al een interessant jaar te worden voor Nintendo. Welke grote titels moeten de momentum van de Switch doen verlengen?

Vincent

De games waar ik het meest naar uitkijk zijn games die nog geen releaseperiode hebben ontvangen, maar wel een grote kans hebben om dit jaar te verschijnen. Het betreft Metroid Prime 4 en Bayonetta 3.

De Metroid-serie heeft bij mij een bijzonder plekje, net als andere series van Nintendo die niet vaak de kans krijgen om zich te bewijzen. Zo kent de serie regelmatig een verandering in gameplay, waarbij de Metroid Prime-serie voor mij het meest geslaagd is. Het is heerlijk om af en toe eenzaam te voelen op een planeet waarbij je nog niet weet wat je te wachten staat en kennis moet maken met de kleurrijke flora en fauna. Dit wordt vaak ondersteund door ambient-achtige deuntjes die de “space-feeling” behoorlijk weet te raken. Ondanks dat Retro Studios zich niet met het vierde deel bemoeit, hoop ik dat het in de buurt komt van de magische drie delen die een aantal jaar geleden uitkwam.

Betreft Bayonetta 3, kan ik alleen maar zeggen dat de serie van Platinum Games mij niet hebben teleurgesteld en waarbij het tweede deel zich mag plaatsen onder de top van de games die voor de Wii U en Switch zijn verschenen. Ik kijk er dan ook weer uit om met Bayonetta te spelen in het derde deel. Let’s dance, boys!

Joey

Animal Crossing en Pokémon zijn de games waar ik het meest naar uitkijk in 2019. Animal Crossing heeft altijd een speciaal plekje gehad in mijn jeugd, zo spendeerde ik veel uren aan het onderhouden van mijn stadje op mijn Gamecube, DS en natuurlijk de Wii. Wat Animal Crossing voor mij zo speciaal maakt is de algemene sfeer dat het spel geeft en hoe leuk het is om met andere mensen en dieren om te gaan in het spel. Ik hoop dat Animal Crossing 2019 mij hetzelfde gevoel kan geven als zijn voorgangers.

Pokémon is een serie waar heel veel mensen, waaronder ik, mee zijn opgegroeid. Omdat ik de Pokémon series al een hele lange tijd volg, kan ik natuurlijk niet wachten op Generatie 8! want wie weet wat er ons allemaal te wachten staat?

Younes

Ik ben een simpele mens met simpele dromen en zou graag een nieuwe Pokémon-game op de Nintendo Switch willen zien. De twee laatste Pokémon-games zijn spellen die al eerder zijn uitgekomen en bevatten hier en daar nieuwe elementen. Hoewel ik nog zo graag wil zien dat Gamefreak de vierde generatie (Pokémon Diamond/Pearl/Platinum) zou remaken, is het nu denk ik tijd is voor een compleet nieuwe game in een nieuwe regio en Pokémon die we niet eerder hebben gezien.

Persoonlijk denk ik dat deze game aangekondigd wordt in een Pokémon Direct midden februari. Voor mij mag dit een game zijn waar Gamefreak het een en ander mag experimenteren.

Ruben

2019 is nog een beetje tasten in het duister, maar een aantal (mogelijke) pareltjes zijn al bekend. Ik kijk ontzettend uit naar Fire Emblem: Three Houses, ondanks dat we nog maar bar weinig weten van de game. De reveal trailer die op E3 2018 werd getoond heeft m’n hype zeker al aangewakkerd met de nieuwe gameplayopties, mooie artstyle en prachtige muziek. Ik ben heel erg benieuwd naar het verhaal en hoop dat Intelligent Systems heeft geleerd van haar fouten wat betreft Fire Emblem Fates.

Daarnaast heb ik heel veel zin in Dragon Quest Builders 2. Hoewel ik Dragon Quest XI nog steeds moet uitspelen op mijn PlayStation, kijk ik al erg uit naar deze Minecraft/DQ-hybride. Het eerste deel vond ik al helemaal geweldig en Builders 2 lijkt veel vernieuwingen te brengen, zoals zwemmen, vliegen, een semi-open wereld, nieuwe materialen en een multiplayermodus.

Ilke

De game waar ik het meest naar uitkijk voor 2019 is Yoshi’s Crafted World! Mijn hele leven ben ik al een enorme Yoshi fan. Toen ik nog heel jong was heb ik op de SNES Yoshi’s Island gespeeld en sindsdien ben ik helemaal geobsedeerd door de groene dinosaurus! Ik heb dan ook al een uitgebreide collectie Yoshi plushies. Om deze reden ben ik dus enorm benieuwd wat het nieuwe Yoshi spel te bieden zal hebben en of het Yoshi’s Woolly World zal overtreffen.

Robin

Animal Crossing. De Nintendo Direct waar het spel werd aangekondigd was een pure emotionele rollercoaster. Ik ben zo opgelucht dat het dan eindelijk gaat komen! Ik heb een kleine 400 uur gespendeerd in de 3DS-versie en dat zal in de Switch-versie nog wel meer worden. Laat Animal Crossing maar snel komen!

Esther

Voor mij is dit absoluut Fire Emblem: Three Houses! Ik ben ontzettend groot fan van de Fire Emblem-serie, en ik kijk er dan ook enorm naar uit om mijn een van mijn favoriete franchises eindelijk op de Nintendo Switch te kunnen spelen. We hebben sinds de aankondiging op afgelopen E3 niets meer gehoord over de game, dus ik hoop zeker dat we gauw iets te horen zullen krijgen! De character designs in deze game spreken mij echt enorm aan. In de voorgaande games zagen de ontwerpen van de personages er typisch JRPG-achtig uit met middeleeuwse invloeden, maar nu lijkt er iets meer geneigd te worden naar een wat meer Europese, militaristische stijl gemixt met anime. Ik vind het er erg mooi uitzien en ik kan niet wachten tot we meer te weten zullen komen over deze game.

Jop

Hij is al een aantal keer voorbij gekomen bij de andere redacteurs maar ook ik kijk enorm uit naar Animal Crossing voor de Nintendo Switch. Ook bij mij zitten er honderden uren in de 3DS-versie van het spel en vul ik het gat nu met Stardew Valley. Toch kan die laatste niet tippen aan de échte Animal Crossing.

Verder ben ik heel benieuwd wat GameFreak gaat doen met de Pokémon serie. Let’s Go Pikachu/Eevee hebben mij ontzettend positief verrast. Na de voor mij tegenvallende (Ultra) Sun/Moon vond ik dit echt weer een frisse en leuke aanpak van de serie. Ik kan niet wachten om te zien welke aspecten ze uit deze game meenemen naar het volgende deel en wat ze verder nog aan zullen gaan passen.

Patricia

Tsja. Ik zou graag een orgineel antwoord willen geven, maar ook ik kijk vooral uit naar Animal Crossing. Ik weet nog steeds niet helemaal wat er gebeurd is, maar sinds ik Animal Crossing: New Leaf heb aangeraakt ben ik simpelweg verliefd geraakt op de franchise. De vriendelijke natuur van de game en de creativiteit hierin heeft ervoor gezorgd dat ik echt teveel tijd aan New Leaf heb besteed, en ik kan niet wachten op het vervolg!

Daarnaast ben ik stiekem erg benieuwd naar DAEMON X MACHINA. Omdat we nog niet heel veel informatie hebben weet ik nog niet zo goed wat ik ervan moet denken, maar in “pijlsnelle mech-actie” ben ik altijd wel geïnteresseerd. Daarnaast lijkt er een goed team achter te zitten, met ontwikkelaars van de Armored Core series, en artists die ook voor Fire Emblem Awakening en Fire Emblem Fates hebben gewerkt. Dus ik ben benieuwd!

Dit zijn wat ons betreft de games die 2019 mooier maken. Ben je het eens met onze lijst of kijk jij uit naar een andere game? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!