[SPECIAL] De beste game van 2018!

De resultaten zijn bekend en de beste game van 2018 is…

Afgelopen weken kon je jouw favoriete titel van 2018 nomineren voor de felbegeerde DN Award. Dit hebben jullie in grote hoeveelheden gedaan en dat heeft geleid tot een mooie top 5. Dank daarvoor!

Voordat we de uitslag gaan presenteren is het handig om te weten hoe de puntentelling tot stand is gekomen. Ieder lid van Daily Nintendo kon op het forum maximaal vijf titels nomineren. Er was sprake van geen restrictie in platform, waardoor het mogelijk zou zijn dat een titel van Sony of Microsoft met een DN Award er vandoor zou gaan. Met behulp van de onderstaande puntentelling werd de uitslag berekend. De puntentelling:

  • Nummer 1: vijf punten
  • Nummer 2: drie punten
  • Nummer 3: twee punten
  • Nummer 4: een punt
  • Nummer 5: een punt

De voorgaande edities werden gewonnen door Splatoon (2015) en Super Mario Odyssey (2017), maar welke game gaat dit jaar met de DN Award naar huis? Inmiddels is de balans opgemaakt en de uitslag is bekend. Uit de uitslag hebben we een lijst met vijf titels samengesteld. Deze titels hebben ook de meeste punten en stemmen gekregen. De top 5 is gerangschikt van minste punten naar de meeste punten, waarbij de nummer 1 de absolute winnaar is.

5

De game waar wij het lijstje mee aftrappen is tevens een primeur. Voor het eerst staat een multiplatform-game in onze Top 5! Had dit te maken met weinig grote titels voor de Nintendo Switch of zijn onze lezers multiplatform-gamers? Hoe dan ook, de nummer vijf van onze lijst wordt aangevoerd door Red Dead Redemption 2, welke is verschenen voor de Playstation 4 en Xbox One. Een review van deze game is dan ook niet te vinden op Daily Nintendo.

4

Van een multiplatform-game gaan wij over naar een exclusieve game voor de Nintendo Switch. Ditmaal betreft het een JPRG die bij tijdens het persevenement van de Switch werd onthuld. Het betreft Octopath Traveler die een plaatsje in de Top 5 wist te bemachtigen, doordat het bij een aantal inzendingen op nummer 1 stond. De klassieke uitstraling en gameplay werd geliefd en beloond met mooie recensies en verkoopcijfers. Ook bij Daily Nintendo werd de game zeer gewaardeerd. Onze review van deze game kan je hier lezen!

3

Dit jaar staan de DN Awards in teken van primeurs. Naast een multiplatform-game is er voor het eerst een gedeelde plaats. Super Mario Party had net zoveel punten gekregen als de volgende game.

Met Super Mario Party keerde de serie terug naar hun roots en deed er een schepje bovenop, waarin de functionaliteiten van de Joy-con alsmede de Switch-console zelf flink werd benut. De innovatieve minigames en modi werden dan ook zeer gewaardeerd bij jullie. Bij ons werd de game ook zeer goed ontvangen met een 8,6. Wat ons betreft een terechte plaats in de Top 5!

2

De tweede plaats van Super Mario Party wordt gedeeld met Pokémon: Let’s Go Pikachu/Eevee. Deze game moet zorgen voor toegankelijkheid bij Pokémon Go-spelers en fans van de core-serie. De game gaat dan ook terug naar Kanto en doet voor het eerst zijn intrede in het HD-tijdperk. Dit is dan ook ruimschoots geslaagd en werd door liefhebbers van de serie in de armen gesloten.

Hoewel de game voldoende aanknopingspunten heeft om de game beter te maken, wisten jullie deze game naar de tweede plaats te stemmen. De game werd in deze review behandeld en beloond met een 7,8.

1

Maar er is maar één game die de DN Award naar huis kan nemen. De eer gaat ditmaal naar Super Smash Bros. Ultimate! De ultieme Smash-ervaring met de meeste vechters, stages en muziekstukken werd door jullie gekozen als de nummer 1-game van 2018.

In onze review, waarin de game een bijna perfecte score kreeg, worden alle sterke en zwakke punten van de game belicht. Ondanks dat online wat hekelpunten kent kunnen wij niet oneens zijn met onze lezer. Super Smash Bros. Ultimate mag zich kronen tot de beste game van 2018!

Ben jij het eens met de door jullie gekozen Top 5? Laat het weten in de onderstaande berichtensectie! Wij wensen jullie een fijn uiteinde en tot volgend jaar!

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

5 gedachten over “[SPECIAL] De beste game van 2018!

  • 31/12/2018 om 11:05
    Permalink

    Vind het ook een mooie top 5! En al heb ik Red Dead Redemption 2 zelf niet gespeeld, als ik recensies lees kan ik me de plek in onze top 5 nog wel voorstellen 🙂 Verder voor mij Smash ook duidelijk op 1.

Geef een reactie