Daily Nintendo Weekoverzicht – week 52/2018

Het is weer zondagmiddag, tijd om terug te kijken op de afgelopen week. Alle artikelen van de afgelopen week lees je samengevat in dit weekoverzicht. 

2018 is voorbij gevolgen en inmiddels staat het laatste nieuwsoverzicht al weer voor jullie klaar. Ben jij benieuwd wat er in de laatste volle week van het jaar allemaal nog gebeurde? Lees dan snel verder!

Natuurlijk kijken we altijd eerst even terug naar de zondag en dat was dit keer ook de moeite waard. Zo rustig als het zondagochtend was zo druk was het namelijk na het plaatsen van het weekoverzicht. We begonnen met beelden van Chocobo’s Mystery Dungeon Every Buddy. Dit nieuws werd al snel opgevolgd door een artikel over Zelda. De Gorons in Breath of the Wild hadden namelijk zomaar een ander uiterlijk kunnen hebben!

Vind je games van tegenwoordig vaak te makkelijk? Dan heb je geluk, Travis Strikes Again zal namelijk een pittige moeilijkheidsgraad gaan krijgen. Ook voor de mobiele gamers was er weer een interessant artikel. Het Heroes With Fortress Skills evenement is namelijk van start gegaan. 

Nadat we de winnaars van de Pokémon prijsvraag bekend hadden gemaakt verscheen er nog een ander artikel. Dat artikel ging over nieuw beeldmateriaal van de photo-modus in Starlink Battle For Atlas. Heb jij de beelden al gezien?

Met het nieuws van zondag achter de rug kunnen we nu gaan kijken naar wat deze week ons gebracht heeft. Veel plezier met dit nieuwe weekoverzicht. 

Maandag

Maandag begonnen we met een review. Het op de Mexicaanse cultuur gebaseerde spel Guacamelee! 2 werd dit keer beoordeeld. Het vervolg op het eerste deel stelt niet teleur, het spel kreeg een 9,3! 

Verder verscheen er slechts een ander artikel voordat onze redactieleden kerstavond ging vieren. Dit was een bericht over de producer van Tekken. Hij vertelde dat het mogelijk was dat Tekken 7 naar de Switch komt, zit jij hier op te wachten?

Dinsdag

Ook op eerste Kerstdag verschenen er minder artikelen dan jullie van ons gewend zijn. We begonnen de dag met een kerstboodschap. Namens het gehele Daily Nintendo team wensten we jullie fijne feestdagen toe, zonder jullie waren we nergens! 

Daarnaast verscheen er ook weer een review. Heb je tijdens de kerst veel gegeten? Dan kan je in Fitness Boxing al die kilo’s er weer aftrainen. Hoewel hij Guacamelee niet weet te verslaan haalde ook dit spel een ruime voldoende. 

Tot slot was er nog een trailer voor Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Definitive Edition. Dit spel ligt inmiddels in de winkels, bekijk snel de trailer en wie weet wordt dit dan wel je laatste aankoop van 2018! 

Woensdag

Als je een fanatieke bezoeker bent van Daily Nintendo had je het al gemerkt, de tweede kerstdag verliep ook erg rustig. Er kwam een nieuwe trailer online van Mario Tennis Aces. Hierin zagen we het aankomende karakter Luma in actie. Het andere artikel wat we zagen ging ook over een spel van Nintendo zelf. New Super Mario Bros. U Deluxe kreeg in Japan een bizarre reclame. Heb jij hem al gezien?

Donderdag

Met de feestdagen achter de rug kwamen ook de grote bedrijven weer met nieuws aanzetten. Op donderdag was er dan ook weer genoeg te beleven. 

Allereerst was er een video die zich richtte op de indie-titels van 2018. Alle toppers van het afgelopen jaar worden in deze video uitgelicht. De mobiele gamer kan ook weer aan de slag met een nieuw evenement. Dit keer zal Azura centraal staan in het Summoning Event in Fire Emblem Heroes.

Fire Emblem

Heb je met de feestdagen veel uren gestoken in Super Smash Bros. Ultimate? In dit artikel vertelt Sakurai over het aanstaande DLC personage en nog veel meer! 

Ook kwam de derde review van de week online. Hoewel Everspace: Stellar Edition in een heel ander genre valt dan Fitness Boxing was het cijfer nagenoeg gelijk. Ook hier een hele dikke voldoende! Daarnaast zagen we een prijsvraag waarbij je 3(!) keer kans kan maken op Guacamelee! 2 voor de Nintendo Switch. Heb jij al meegedaan? 

VrijdagT

Op vrijdag kregen we de eerste special rondom de jaarwisseling. Dit keer ging het om de populairste artikelen van het jaar 2018. 

Dit overzicht werd opgevolgd met een trailer van We. The Revolution – “Life of a Judge”. Ook was er de aankondiging van een nieuw spel. Pikuniku komt op 24 januari 2019 naar de Switch toe. 

Voor de Super Smash Bros. Ultimate liefhebbers was vrijdag ook een interessante dag. Eerst kwam het nieuws dat er mogelijk kostuums kwamen voor Mii-personages. Later kwam daar ook nog een artikel bij over het nieuwe ‘Mario-meute’ evenement. 

Het mobiele spel Fire Emblem Heroes werd voorzien van zijn derde artikel deze week. Dit keer ging het over een grote update die in januari zal verschijnen.

Zaterdag

Zaterdagochtend verscheen de tweede eindejaarsspecial. Dit keer ging het om de beste games volgens de redactie. Hierin besprak iedere redacteur zijn of haar beste game van 2018.

Later die dag verscheen er een vergelijkingsvideo van Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story. Of er een grote grafische update is behaald door de stap naar de 3DS kan je daar met eigen ogen zien. Ook waren er beelden voor het spel Monster Energy Supercross.

Niet alleen wij bij Daily Nintendo kijken terug op 2018, ook bij GameFreak deden ze dat. Daarnaast hopen ze iedereen te kunnen verrassen in 2019, dat belooft wat! Nintendo zelf publiceerde ook een video met hun favoriete momenten van 2018 bij de Nintendo Minute afleveringen.

Iets wat niks met een terugblik te maken heeft was het artikel over de poster van de nieuwe Pokémon film. Daarnaast werden er een hoop releasedatums bekend gemaakt van Flyhigh Works games. Je zal je ook in 2019 niet hoeven te vervelen als het op nieuwe games aankomt.

Tot slot was er nog een tweede prijsvraag. Dit keer maak je kans op de Switch-versie van Trivial Pursuit, alsof dat nog niet genoeg is krijg je ook nog het fysieke bordspel er bij, een erg leuke prijs dus. Als je nog niet mee hebt gedaan doe dat dan snel, het kan nog tot en met vanavond 23:59!

Zondag

Net als vorige week is ook deze week de zondagochtend rustig begonnen. Er verscheen slechts één artikel. Daarin werd besproken dat de komst van No More Heroes 3 afhankelijk is van het succes van Travis Strikes Again. Misschien is dit wel een extra reden om dit spel in huis te halen? In dat geval zou het een slimme marketingtruc zijn van Suda51.

Tot slot

Dit was het laatste weekoverzicht van 2018, natuurlijk zijn we volgend jaar gewoon weer terug! Alvast een hele fijne jaarwisseling en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Hopelijk zien we jullie allemaal terug op Daily Nintendo waar wij weer zorgen voor een hoop artikelen, prijsvragen en andere leuke specials!

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!