[SPECIAL] De beste 2018-games volgens de redactie!

Op oudjaarsdag reiken wij de DN Awards uit aan de beste games van 2018. Om alvast in de stemming te komen wordt in dit artikel elk persoonlijk hoogtepunt van en door de redactie beschreven. 

Achter de schermen wordt de uitslag van jullie inzendingen berekent en het belooft al een mooi lijstje te worden. Net als de lezers van Daily Nintendo heeft de redactie ook dit jaar een flink aantal games gespeeld, maar ieder heeft zo zijn eigen favoriet. Dit wordt door een deel van de redactie hieronder beschreven. Ben je benieuwd of jouw titel hier tussen staat, lees dan snel verder!

Vincent

Het zal binnen de redactie geen geheim zijn geweest dat ik het afgelopen jaar veel tijd stak in Xenoblade Chronicles 2 en diens DLC. Het is door de late release in 2017 ook niet heel gek dat ik de meeste vlieguren in de sequel dit kalenderjaar plaats vond, waardoor het stiekem mijn game van het jaar is geworden.

Maar doordat dit niet conform de regels is wijk ik uit naar een andere JRPG-titel die dit jaar wel is uitgebracht. Ik heb het over de exclusieve game die ontwikkeld is door Square Enix: Octopath Traveler. Hoewel ik het einde nog altijd moet zien (lees: school), wist deze game mij het meest te overtuigen en te verrassen. Dit komt door de unieke setting met personages die gehele karakterontwikkelingen doormaken. De mooie omgevingen en uitdagende baasgevechten maakte het voor mij helemaal af! Ik kan niet wachten om in het nieuwe jaar verder te gaan met deze game.

Younes

De Nintendo Switch heb ik pas midden november aangeschaft samen met Pokémon: Let’s Go Pikachu. Ik heb hier dus niet zoveel op kunnen spelen, maar daar zal in 2019 verandering in komen. Hoewel ik tot de dag van vandaag nog steeds een Nintendo-fan ben, is mijn beste game van 2018 te spelen op de Playstation 4, namelijk  Spyro Reignited Triology.

Twintig jaar geleden verscheen het paarse draakje voor het eerst op de Playstation 1. Ik ontdekte Spyro pas tijdens de Gamecube tijdperk met het spel: Spyro A Hero’s Tail. Sindsdien ben ik verliefd geworden op de serie en heb elke game uit de serie gespeeld. Nadat we na de laatste Skylanders-game in 2016 niks meer gehoord hebben van Toys of Bob, had ik nog hoop dat de gamestudio de eerste games gaan remaken. En voordat je het weet stond dit jaar de eerste aankondigingsvideo op Twitter.

In deze collectie heb ik alleen de eerste game uitgespeeld. Ik heb nog hoop dat de game naar de Nintendo Switch komt in 2019 net zoals Crash N’ Sane Trilogy een jaar later uitkwam. Als dit het geval is dan kan ik verder met het avontuur.

Randy

Als fan van Japanse RPG’s heb ik dit jaar enorm genoten van de Switch-versie van Ys VIII: Lacrimosa of Dana. Het verhaal en de verschillende personages die elkaar ontmoeten zit onwijs goed in elkaar en ook de gameplay is een groot plezier. En ondanks dat het spel zeer waarschijnlijk in weinig lijstjes met de beste drie games van het jaar zal komen, is dit voor mij wel een persoonlijke favoriet. Daarnaast mag natuurlijk ook Super Smash Bros. Ultimate niet ontbreken, een game waar we ook de komende jaren nog enorm veel plezier mee gaan hebben.

Tot slot behoort ook de Switch-versie van Wolfenstein, welke eerder dit jaar verscheen, tot mijn favorieten. Het is dan ook goed om te zien dat zulke grote third-party titels op een goede manier overgezet kunnen worden naar de Nintendo Switch.

Joey

Net zoals Randy, ben ik een grote fan van JRPG’s. Zo heb ik dit jaar veel genoten van Xenoblade Chronicles 2, Ys VIII: Lacrimosa of Dana, Valkyria Chronicles 4 en Octopath Traveler.

Wat voor mij een JRPG speciaal maakt is hoe het verhaal in elkaar zit. Zo moet je bij mij niet aankomen met alleen een cliché RPG verhaal over hoe je de vier stenen moet verzamelen. In plaats hiervan geniet ik van een grote plot twist in een verhaal. Als een verhaal van een game mij kan verrassen, dan is het voor mij een goed verhaal.

Ruben

Hoewel 2018 voor Nintendo vooral in het teken stond van Wii U-ports, ontbreekt het zeker niet aan fantastische nieuwe titels. Ik heb me dit jaar ontzettend vermaakt met Octopath Traveler en Xenoblade Chronicles 2: Torna ~ The Golden Country, twee geweldige RPG’s op de Switch met diepe verhalen, mooie graphics en prachtige muziek. Deze games waren voor het grootste gedeelte van dit jaar mijn favorieten, tot begin december.

Mijn absolute favoriet dit jaar is Super Smash Bros. Ultimate. Al vanaf het eerste deel ben ik helemaal gek op deze serie en hoe het de verschillende Nintendo-universa samenbrengt. Ultimate is ook echt de ultieme game in de serie, want de hoeveelheid content is gewoon gestoord. Alleen online of offline met vrienden, dit is echt een game waar ik nog jaren plezier van zal hebben.

Ilke

Mijn favoriete game uit 2018 was ongetwijfeld Super Mario Party voor Nintendo Switch. Ik ben een grote fan van games die je samen met vrienden of familie kan spelen en heb dan ook al een mooie collectie aan Mario Party games. De nieuwste toevoeging in de reeks stelde me ook niet teleur. De leuke minigames en levels leverden al reeds heel veel plezier op en dit zal in de toekomst ook zeker nog zo blijven.

Verder staat Super Smash Bros. Ultimate hoog op mijn lijstje. Ook deze is weer een geweldige game om samen met vrienden te spelen. De vele nieuwe personages en grafisch betere levels maken het spel nog aantrekkelijker. Smash Bros. is samen met Mario Party ook een spelreeks waar ik al vele games van gespeeld heb, welke nooit gaan vervelen!

Robin

Natuurlijk heb ik mij vermaakt met grote titels als Xenoblade Chronicles 2, Pokemon Let’s Go en Super Smash Bros Ultimate. Deze titels zijn stuk voor stuk prachtig. Ik heb in deze games al aardig wat uurtjes zitten en dat zal in 2019 nog veel meer worden. Alleen vind ik dat de titel “Beste game van 2018” naar een andere game zal gaan…

Zoals jullie misschien al hadden gemerkt, ben ik gek op platformers. Zonder twijfel zijn er een hoop platformers in 2018 op de Switch verschenen, maar één daarvan viel me erg op: Celeste. Het spel is een erg goede platformer, maar daar blijft het niet bij. Celeste heeft daarbij een kneitergoed verhaal. Je zal ook vrij vaak afgaan in het spel, maar Celeste moedigt je aan door te gaan en binnen twee seconden kun je het al opnieuw proberen. Celeste is dé verrassing van 2018 en zeker een aanrader als je het spel nog niet hebt!

Esther

Ik heb dit jaar ontzettend veel genoten van de mooie JRPG’s die op de Switch zijn verschenen, Octopath Traveler en Xenoblade Chronicles 2 in het bijzonder. Octopath Traveler voelde echt aan als een love letter naar fans van klassieke JRPG’s. Ik vond het prachtig om 16-bit spritewerk te zien versmelten met de moderne grafische capaciteiten van de Nintendo Switch, en de muziek was gewoonweg prachtig.

Aan Xenoblade Chronicles 2 heb ik enorm veel plezier beleefd, dus ik was dan ook dolenthousiast toen Torna: The Golden Country  werd aangekondigd. Deze game voegde naar mijn beleving veel moois toe aan de (al uitgebreide) lore van Xenoblade Chronicles 2.

Jop

Het afgelopen jaar heb ik meer gegamed dan ik ooit gedaan heb. Enerzijds komt dat door het mobiele aspect van de Nintendo Switch maar anderzijds ook zeker door de hoeveelheid (goede) games die er het afgelopen jaar verschenen zijn.

Zeker het einde van het jaar kende dit keer een hoop interessante releases. Zo heb ik al heel wat uren gestoken in Pokémon Let’s Go en Super Mario Party. Super Smash Bros. Ultimate heb ik nog niet in huis maar die komt zeker ook nog op korte termijn.

Mijn topgames van 2018 verschenen beide al voor 2018 maar zagen pas dit jaar de overstap naar de Switch. In de zomer was dat het enorm populaire Fortnite waar ik heel wat uren in heb gestoken. Later in het jaar verscheen Diablo III. Dit spel loopt geweldig op de Switch en speelt fantastisch. Voor mij is dit dan ook de game van 2018!

Dit zijn volgens ons de beste games van 2018. Ben jij het met onze lijst eens of mis jij een titel? Laat jouw 2018-game achter in de onderstaande berichtensectie!

4 gedachten over “[SPECIAL] De beste 2018-games volgens de redactie!

Geef een reactie