Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Sakurai over Joker in Smash Bros. Ultimate en meer

DLC, werkdruk en online stonden centraal in zijn column.

DLC, werkdruk en online stonden centraal in zijn column.

De wekelijkse Famitsu-column van Sakurai is gepubliceerd en onthult een aantal details over de toevoeging van Joker in Super Smash Bros. Ultimate, de online matchmaking en de werkdruk van het project.

Volgens Sakurai is Joker momenteel nog niet speelbaar, maar de productie ligt op schema. Sakurai zegt dat hij veel respect heeft voor Persona 5, dus hij is ontzettend gemotiveerd om aan het project te werken. Sakurai voegde toe dat Nintendo hem had gevraagd Joker te onthullen op The Game Awards. De productie was toen nog niet goed en wel gestart, dus werd gekozen voor een anime presentatie. Er zouden daarbij zelfs nog wat moeilijkheden zijn ontstaan met het regelen van de stemacteurs. Sakurai weet nog niet zeker of ze wel of geen soortgelijke films zullen onthullen voor de andere DLC-vechters, maar hij wil doen wat hij kan (binnen de mogelijkheden) om ervoor te zorgen dat iedereen van de onthullingen geniet.

Sakurai vervolgde door alle fans te bedanken die al flink bezig zijn met het spelen van Smash Bros. Ultimate. De game is een groot succes en volgens Sakurai heeft hij zelf ook al heel veel bedankjes van fans gekregen. Hij doet het zelf nu iets rustiger aan en neemt in weekenden echt vrij, omdat hij alle zijn werk nu doordeweeks afkrijgt. Terwijl ze de DLC-vechters maken, zal het team blijven krimpen. Tot nu toe heeft Sakurai toezicht gehouden op het werk van honderden mensen, dus zijn werk als regisseur staat op het punt om relatief licht te worden. Aan de andere kant moeten volgende DLC-personages ook nog gepland worden, dus zijn werk zit er nog niet op.

Als laatste ging Sakurai nog in op de online multiplayer. Het team had al snel vernomen dat er problemen waren op het gebied matchmaking. Zoals Sakurai zelf al zegt, zal dit al oud nieuws zijn als de column online verschijnt, want het team was meteen aan de slag gegaan om het op te lossen. Inmiddels is al een update uitgekomen die de meeste problemen heeft verholpen.

Bron