[REVIEW] Guacamelee! 2

Zeven jaar na alle gebeurtenissen in het eerste deel keert onze Luchador terug. Benieuwd naar ons oordeel? Je komt er in deze review achter

Guacamelee! 2 is het vervolg op de Guacamelee. Eerder verscheen het eerste deel dit jaar op de Switch en recentelijk is ook het vervolg uitgekomen. In beide titels speel je als Juan, een Luchador. Een Luchador is een bekend cultureel persoon in Mexico: een professionele worstelaar. In mijn review van Guacamelee! Super Turbo Championship Edition prees ik de titel en gaf het een welverdiend mooi cijfer. Heeft ook het tweede deel mij weten te overtuigen? Je leest het in deze review.

Een hoop veranderd

In zeven jaar kan een hoop wijzigen. Van Super Mario Galaxy 2 dat verscheen in 2010 tot Super Mario Odyssey, er is een hele hoop anders geworden. Zo ook voor de luchador van Guacamelee. Waar het hoofdpersonage tegen het einde van Guacamelee een goede sixpack heeft en natuurlijk erg sterk is, begint het hier wat anders. Juan, de luchador, is nu een bankhangende nietsnut met een iets te klein shirt om zijn gehele buik te bedekken. Al gauw merk je dat er wat mis en zal je met de hulp van een terugkerend personage naar andere tijdlijnen moeten reizen. In de ‘Darkest Timeline’ ben je er niet in geslaagd om de eindbaas van het eerste deel te verslaan. Er is nog een probleem: in de andere tijdlijnen heeft het kwaad ook toegeslagen en ben je helaas ook overleden. Je bent nog maar de enige levende Luchador!

Het is weer een heerlijk partijtje knokken!

Mexicaans Worstelen

In het eerste deel had je een handjevol aan mogelijke aanvalstechnieken en dat is nu nog breder geworden. Nu je begint als een echte bankhanger, moet je wel weer op eigen houtje je beweegtechnieken leren. Je mist eerst wel al je moves, maar dat is niet erg. Guacamelee biedt namelijk erg leuke (optionele) gebieden waar je vaardigheden worden getest. Als je alle mogelijkheden van het begin al zou hebben, valt een groot deel van de ervaring weg. Je zult dus zelf je krachten terug moeten verzamelen, maar er zijn ook een flink aantal nieuwe mogelijkheden. Een van deze nieuwe mogelijkheden is voor je Pollo power-up. Deze kippentransformatie voelde in het eerste deel wel grappig aan, maar nog niet erg zinvol. Daar is nu verandering in gekomen! Als kip heb je nu ook aanvallen en verschillende manoeuvres. Deze bewegingen zijn erg leuk bedacht en zo voelt kip-zijnde niet meer nutteloos.

Waar de kip nieuwe mogelijkheden krijgt, ontvangt Juan deze ook. Een leuk voorbeeld hiervan is de soort katapult-achtige techniek. Als je dicht genoeg bij het specifieke voorwerp bent, kan je jezelf verder schieten in die richting. Deze feature wordt in het begin geïntroduceerd en biedt gedurende het spel genoeg variatie in puzzels aan.

Met dit voorwerp lanceer je jezelf als een soort katapult.

Een dosis vol plezier

Een andere plezierfactor van Guacamelee! 2 gaat echt naar de humor. Het spel is onwijs goed geschreven met goedgeplaatste grappen. Met hier en daar wat referenties naar het eerste deel, zoals bijvoorbeeld de meest bizarre terugkerende personages en namen van bepaalde prestaties zijn gelinkt. Genoeg referenties die spelers van het eerste deel kunnen waarderen. Heb je het eerste deel niet gespeeld, dan kun je toch gaan grinniken. In Guacamelee! 2 zul je ook referenties naar andere games of zelfs films tegen komen. Het maakt het spel aangenaam om te spelen.

Naast een goede portie humor, ontbreekt de audiovisuele kwaliteit niet. Net zoals zijn voorganger spat ook Guacamelee! 2 weer goed uit de verf. Met de leuke Mexicaanse tekeningen ziet de game er weer op en top uit. De nieuwe muziek en locaties voelen ook weer zeer Mexicaans. DrinkBox Studios weet weer een goede impressie achter te laten!

Conclusie

Guacamelee! 2 bouwt een volledige nieuwe wereld in de huidige wereld van Guacamelee. Zeven jaar na de gebeurtenissen van Guacamelee keert Juan terug. Je aanvallen moet je weer opnieuw leren en dat maakt het des te leuker. Het spel biedt genoeg uitdaging aan, zeker als je alle optionele gebieden wilt verkennen. Met de komische schrijfwijze en de mooie stijl en muziek biedt Guacamelee! 2 een heerlijke ervaring aan.

Cijfer: 9,3

Robin

Hey, ik ben Robin en ben 19 jaar. Mijn favoriete genres zijn metroidvania's, RPG's en games met een goede mysterieuze sfeer. Mijn favoriete games zijn de Phoenix Wright-games, Ghost Trick en de Mother-serie.

6 gedachten over “[REVIEW] Guacamelee! 2

Geef een reactie