Daily Nintendo Weekoverzicht – week 51/2018

Het is weer zondagmiddag, tijd om terug te kijken op de afgelopen week. Alle artikelen van de afgelopen week lees je samengevat in dit weekoverzicht. 

Nu Kerst voor de deur staat is ook het einde van het jaar in zicht. Dit is al weer het een na laatste weekoverzicht wat jullie in 2018 kunnen lezen. Volgende week komt, de dag voor oudjaarsdag, het laatste weekoverzicht online.

Zaterdagavond voor het vorige weekoverzicht was er nog een artikel geplaatst, en wat voor een! Wederom was er een nieuwe aflevering van DNTV. Younes nam de hoogtepunten van de afgelopen weken met je door. Heb je hem nog niet gezien dan is het zeker de moeite waard om deze nog even terug te kijken!

Op zondag zagen we na het weekoverzicht nog acht artikelen online verschijnen. Het begon met beelden van de Switch-versie van Chronus Arc met vervolgens een gerucht over een mogelijk DLC personage van Smash Bros. Minder goed nieuws was er voor Trials Rising, de releasedatum van dit spel is namelijk verlaat naar 26 februari.

GameFreak, de makers van Pokémon, deden zondagmiddag een boekje open. Ze hebben zich namelijk best wel zorgen gemaakt over de verkopen van de Switch. Uiteindelijk viel dat erg mee en doen de twee net uitgebrachte spellen het erg goed. Wist je nog dat er vorig weekend een Splatfest was? Hier kan je de resultaten lezen.

Na het nieuws dat Uncanny Valley naar de Switch zou komen bleef er nog een artikel over. Dit laatste artikel ging over de soundtrack van Xenoblade 2 Torna – The Golden Country. Een interessant artikel waarin de executive director zijn persoonlijke verhaal doet.

Met het nieuws van zaterdag én zondag achter de rug kunnen we nu gaan kijken naar wat deze week ons gebracht heeft. Veel plezier met dit nieuwe weekoverzicht.

Maandag

Net als op zondag kregen we ook op vrijdag te maken met een spel dat wordt uitgesteld. In dit geval ging het om Pillars Of Eternity II: Deadfire die zijn release naar 2019 zag schuiven. Ook de release van Crash Team Racing: Nitro-Fueled is onzeker. Hoewel dit spel 21 juni uitgebracht zal worden zou het kunnen dat we iets langer moeten wachten op de Switch-versie.

Was er dan helemaal geen goed nieuws op maandag? Oh jawel, we krijgen namelijk ook een launch trailer van InkyPen. Deze digitale stripboeken bibliotheek verscheen maandag en daar hoort natuurlijk een trailer bij!

Dinsdag

Mocht je er nog aan twijfelen dan is het op dinsdag bevestigd: Super Smash Bros. Ultimate verbreekt alle records. Het is het snelst verkopende Switch-spel tot nu toe. Ook is dit spel het snelst verkopende spel in de geschiedenis van Super Smash Bros. Welke records zal dit spel nog meer gaan breken?

Heb je (nog) geen Switch/3DS en ben je aangewezen op gamen op je mobiele telefoon? Dan kan je Kerst gaan vieren in Fire Emblem Heroes. Er zijn namelijk weer nieuwe items online gekomen die je helemaal in de Kerstsfeer zullen brengen.

Woensdag

Op woensdag begonnen we de dag met nieuwe beelden van Clouds & Sheep 2. In dit vervolg op het origineel is het ook weer je taak om alle schapen tevreden te houden. Nieuwe beelden waren er ook voor Sundered: Eldritch Edition.

Ben je benieuwd naar wat het eerder al genoemde Uncanny Valley precies is, dan zijn ook daar beelden van verschenen. Deze beelden laten een stuk van het verhaal zien en een van de vele griezelmomenten in het spel.

Tot slot was er nog de aankondiging dat Don’t Sink in januari naar de Nintendo Switch zal komen. Ga jij dit spel halen?

Donderdag

De eerste review van deze week verscheen op donderdag. Benieuwd wat Randy van V-Rally 4 vond? Lees zijn reacties op het spel in deze review.

Heb jij de afgelopen dagen meer Fire Emblem spirits dan normaal gevonden in Super Smash Bros. Ultimate? Dat zou goed kunnen, op donderdag werd namelijk aangekondigd dat deze personages de komende week een hoofdrol zullen spelen in de game.

Een eShop update kan natuurlijk ook niet ontbreken op donderdag, heb jij al gezien wat er deze week allemaal nieuw uit is gekomen? Ook werd je er aan herinnerd dat je nog steeds kan stemmen op de DN Awards. Wat vond jij het beste spel van 2018?

We sloten de dag af met nieuwe beelden van twee games. Als eerste waren daar nieuwe beelden voor Catastronauts, deze game is de laatste weken al vaker voorbij gekomen. Daarnaast waren er nieuwe beelden voor The Aquatic Adventure of the Last Human, dit spel was nog niet eerder besproken maar moet toch nog dit jaar uit gaan komen!

Vrijdag

Het eerste bericht op vrijdag was een bijzonder verzoek. De producer van Shin Megami Tensei V vroeg zijn fans geduldig te wachten. Hoewel het al lange tijd stil is rondom dit moment wordt er achter de schermen nog hard aan gewerkt, zo zei hij.

Een spel waar niet meer op gewacht hoeft te worden is Fitness Boxing. Dit spel kreeg op vrijdag ook meteen een launch trailer. Voor New Super Mario Bors. U Deluxe moeten we nog wel even geduld hebben. Gelukkig hebben wij een preview artikel om het wachten iets draaglijker te maken.

Travis Strikes Again: No More Heroes zal begin volgend jaar naar de Switch komen, dat wisten we al. Wat nieuw was op vrijdag was de informatie rondom de DLC en SeasonPass die uitgegeven zullen worden. Ben jij benieuwd wat je nog aan extra’s kan verwachten? Lees dat dan in dit artikel.

We sloten de dag af met nieuwe beelden van Double Cross. Dit actie- en avonturenspel komt half januari naar Nintendo’s hybride console.

Zaterdag

Deze week zit vol met nieuwe gameplay beelden van diverse spellen en de zaterdag vormt daarop geen uitzondering. We begonnen deze dag namelijk met beelden van Super Hero Fight Club: Reloaded. Niet veel later kreeg ook Dragons Quest XI zijn eerste Switch beelden.

Alsof dat nog niet genoeg was kwam er ook nog een nieuwe gameplay trailer uit voor het spel Wargroove.

Een iets ander soort video kwam van Nintendo zelf. Zij deelden namelijk 10 video’s op de Nintendo Switch nieuwsfeed. Op zich niks nieuws natuurlijk maar het gaat hierbij om de tien meest bekeken video’s van 2018. Heb jij ze allemaal al gezien?

Naast de gameplaybeelden die we in de ochtend zagen hebben de makers van Dragons Quest XI nog een verrassing voor ons in petto. Wat de verrassing precies is weten we nog niet maar wel weten we dat ze op 1 januari opnieuw iets van ze zullen laten horen. Waar kijk jij het meest naar uit?

Zondag

Vanochtend waren onze redacteurs al vroeg begonnen met het doen van Kerstinkopen. Er is dan ook pas een enkel nieuwsartikel online verschenen. Wederom ging het om een nieuwe trailer, dit keer van Shakedown Hawaii. Artikelen die na twaalf uur geplaatst worden zullen, zoals gewoonlijk, volgende week meegenomen worden in het weekoverzicht.

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Alvast heel erg fijne Kerstdagen. Zoals altijd kan je in de artikelen zelf reageren op de nieuwsartikelen. Volgende week zijn we er gewoon weer om twaalf uur met een nieuw weekoverzicht. Kom dus zeker terug om te zien met welk nieuws we richting het einde van het jaar gaan.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier