Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Gerucht: tweede Smash Bros. Ultimate DLC-personage gelekt

Sluit deze legendarische held zich aan bij de all-star cast?

Sluit deze legendarische held zich aan bij de all-star cast? 

Het eerste DLC-personage voor Super Smash Bros. Ultimate is officieel bevestigd als Joker van Persona 5, maar het lijkt erop dat de volgende kandidaat al gelekt is. Op het Japanse message board 
5channel heeft een anonieme bron laten weten ‘insider’ informatie te hebben over het aankomende personage. Deze bron heeft het in het verleden erg vaak bij het juiste eind gehad.

Op het message board had de leaker een reeks toekomstige aankondigingen geplaatst, waaronder die van Joker. Hij beweerde ook dat Joker’s level “Mementos” zou zijn en het een verschijning van Jack Frost zal hebben. Daarnaast vermelde hij dat Joker is gekozen om de aankomende game P5R en P5U te promoten. P5R zou een nieuw vechtspel worden met Persona 5-personages en P5U is de complete edition van Persona 5 voor de Switch. P5R is gepland voor 2019, terwijl P5U is vertraagd, omdat Arc System Works meer prioriteit geeft aan de nieuwe Granblue-vechtgame.

Wie is dan het tweede DLC-personage? Volgens de leaker is dit niemand minder dan Erdrick uit de Dragon Quest-serie. Erdrick is zonder twijfel het bekendste personage uit de hele serie. In de eerste twee Dragon Quest-games werd vaak naar hem/haar verwezen als de legendarische held. Dragon Quest III vertelde vervolgens het verhaal van Erdrick en daar konden mensen hem/haar voor het eerst zelf spelen. De keus van Erdrick is daarom ook niet heel apart, nu Dragon Quest op Final Fantasy na de grootste franchise is van Square Enix. 

Erdrick zal zowel speelbaar zijn in mannelijke als vrouwelijke vorm en zal daarnaast kostuums hebben gebaseerd op Anlucia uit Dragon Quest X en de held uit Dragon Quest XI. Het level waarmee Erdrick gepaard gaat is Alefgard: de hoofdlocatie uit de eerste drie Dragon Quest-games. Erdrick zou gekozen zijn door een actieve samenwerking aan de kant van Square Enix, die met het personage Dragon Quest in het Westen wil promoten. 

Hoewel de anonieme bron in het verleden vaker gelijk heeft gehad, moeten we dit gerucht met een korreltje zout nemen. We zullen toch een officiële aankondiging moeten afwachten voordat we meer zekerheid hebben. 

Erdrick in mannelijke en vrouwelijke vorm zoals ze verschenen in Dragon Quest III voor de Nintendo Entertainment System 

Bron