Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo Weekoverzicht – week 50/2018

Een overzicht van al het (Daily) Nintendo nieuws van de afgelopen week.

Het is weer zondagmiddag, tijd om terug te kijken op de afgelopen week. Alle artikelen van de afgelopen week lees je samengevat in dit weekoverzicht. 

We komen steeds dichter bij het einde van het jaar. Zoals vorige week al gezegd levert dat vaak vele lijstjes op. Zowel verlanglijstjes voor Sinterklaas en Kerst maar ook ‘top zoveel’ lijstjes. 

Ben je nog bezig met een verlanglijstje dan was dit een goede week voor je. We schreven een hele hoop reviews zodat jij weet welke game je er nog op moet zetten. Natuurlijk was er ook veel nieuws buiten de reviews. Laten we snel kijken naar vorige week zondag na het publiceren van het vorige overzicht. 

Afgelopen zondag kwam er nog flink wat nieuws voorbij! Genoeg wat je gemist kan hebben dus. We begonnen met een releasedatum voor YIIK A Postmodern RPG. Dit nieuws werd gevolgd met de aankondiging dat Nintendo weer wat onderhoud zou gaan houden aan hun systemen. 

Hoewel Smash Bros. inmiddels gelanceerd was zagen we toch ook nog de laatste blog-samenvatting. Natuurlijk was er ook weer mobiel nieuws, er was namelijk een nieuwe Feh-Channel aflevering aangekondigd. Heb jij gezien wat er voor Fire Emblem Heroes aangekondigd is?

Ben je fan van Dragon Quest XI en kijk je uit naar het volgende deel? Dan zal je toch nog lang moeten wachten. Het kan mogelijk nog jaren duren voordat er een volgende game in deze serie aan zit te komen. 

Er zijn ook een hele hoop spellen die wel naar de Switch toe komen. Van die spellen kregen Desert Child en Katamari Damacy Reroll beide een launchtrailer op zondag. Donut County en Jenny LeClou waren beide nieuw aangekondigd afgelopen zondag. 

Zoals je kan lezen is er voor Switch-bezitters een hoop te spelen de komende tijd. Want ook na deze zondag bleef het nieuws maar komen. Laten we snel gaan kijken wat de maandag ons heeft gebracht. 

Maandag

Deze maandag even geen wat speelde de redactie. We waren allemaal veel te druk met het schrijven van artikelen! Daardoor waren er wel diverse nieuwsartikelen. Zo kreeg het spel Catastronauts een releasedatum. 

Het vorige week vrijdag gelanceerde Super Smash Bros. Ultimate wist in het eerste weekend al 1,3 miljoen verkopen te halen in alleen Japan! Een ongekend knappe prestatie. Feest was er ook bij Bethesda, zij vierden de 25e verjaardag van het spel Doom. 

Het laatste nieuws van de maandag ging over de multiplayer update voor Stardew Valley, op maandag werd bekend dat deze woensdag eindelijk naar de Switch zou komen!

Dinsdag

Nadat we op zondag een releasedatum kregen voor YIIK waren daar op dinsdag nieuwe beelden van. In een gepubliceerde video kan je ruim een half uur lang kijken naar beelden van dit aanstaande spel. 

Alsof dat nog niet genoeg was waren er ook nog twee andere spellen die gameplaybeelden hebben gedeeld op de dinsdag. Als eerste was daar de Everspace Stellar Edition en later waren er ook beelden voor het eveneens op zondag al besproken, Desert Child

Woensdag

Woensdag begon met een update voor de Nintendo Online Classics. Verschillende van deze klassieke NES-spellen die je op de Switch kan spelen werden deze dag voorzien van een update. Er kwamen een aantal nieuwe spellen bij en sommige games kregen een extra speelmodus. 

Naast deze vernieuwing van oudere spellen blijven er ook steeds meer nieuwe spellen naar de Switch komen. Woensdag werden er weer twee aangekondigd. Zowel Chronus Arc als een HD collectie van Gunman Clive komen binnenkort naar Nintendo’s hybride console toe. 

Dat deze hybride console een succes is blijkt niet alleen uit het feit dat er veel spellen op uit komen. Ook de verkoopcijfers ondersteunen dat. Alleen al in Japan is dit systeem inmiddels meer dan 6 miljoen keer verkocht!

Donderdag

Op donderdag werd het startschot gegeven van een periode met veel review. De topgame Super Smash Bros. Ultimate beet het spitsen af en dat viel niet tegen. Dit spel behaalde maarliefst een 9,5!

Naast reviews vindt er standaard op donderdag ook een grote update in de eShop plaats. Deze week vormde geen uitzondering. Dankzij deze update zien we dan ook altijd een aantal nieuwe bestandsgroottes van aankomende games. 

De vorige week verschenen review van ARK was niet erg positief. Ook Digital Foundry nam het spel onder de loep. Benieuwd of hij daar beter beoordeeld wordt? Leest het in dit artikel. 

Op zondag werd al aangekondigd dat er een nieuwe Feh-Channel aflevering aan zat te komen. Inmiddels is die geweest en hebben we een nieuwe trailer  gekregen voor Book III van Fire Emblem heroes. 

Tot slot kregen we nog een mooie accolades trailer voor Super Smash Bros. Ultimate. In deze trailer laat de (internationale) pers weten wat ze van de game vindt. 

Vrijdag

Vrijdag begonnen we met een launch trailer voor Hunter’s Legacy: Purrfect Edition. Ook was het tijd voor de tweede review. De Switch-versie van RollerCoaster Tycoon wist helaas niet zo’n hoge ogen te gooien. 

Mario Tennis Aces kreeg een kleine update naar versie 2.1.1 het zorgt vooral voor verbeteringen en biedt niet veel vernieuwingen. Ook een ander spel van Nintendo kreeg een update. Super Smash Bros. gaat een week na zijn release al naar versie 1.2.0 toe!

Schreven we eerder deze week al dat het succes van de Switch te zien is aan aan de verkoop van consoles en het uitkomen van nieuwe games, op vrijdag komt daar nog iets extra’s bij. Reggie Fils-Aime, Amerikaanse baas van Nintendo laat ook van zich horen. Hij beschrijft hoe het momentum van de Switch verklaard kan worden. 

Ook was er op vrijdag de derde review in twee dagen tijd. Dit keer ging het ook weer om een grote titel, namelijk Civilizition VI. Het is voor het eerst dat dit deel in de Civilization serie naar een console toe komt! Zelfs de PS4 en Xbox One hebben deze game dus niet! Of de makers een goede port hebben weten te maken lees je in de review. 

Tot slot waren er ook nog nieuwe beelden van Travis Strikes Again: No More Heroes. Dit spel komt 18 januari naar de Switch toe. 

Zaterdag

Hopelijk heb je op zaterdag niet te lang uitgeslapen want er verschenen al vroeg meerdere artikelen online. We begonnen met een trailer voor Mages of Mystralia. Dit nieuws werd opgevolgd met informatie over de aanstaande content update van Stardew Valley. 

Naast een toffe prijsvraag waarbij je Pokémon sleutelhangers kan winnen werd je er gisterenochtend ook nog even aan herinnerd dat er nog steeds gestemd kan worden op game van het jaar 2018! Heb jij al meegedaan?

Op zaterdag begon er ook een speciaal Splatfest. Deze keer staat het helemaal in het teken van Super Smash Bros. Ultimate. Kies jij voor de goede vechters of de slechteriken? 

Ken je Charles Martinet? De naam misschien niet maar zijn stem zeker wel, hij is namelijk de man achter de Mario stem. En juist dat heeft hem nou ook een record opgeleverd. Voor Super Smash Bros. was het de honderdste keer dat hij de stem van Mario insprak en dat heeft niemand ooit eerder gedaan. 

Kan je maar geen genoeg krijgen van Reggie Fils-Aime dan hebben we goed nieuws. Ook op zaterdag kwam hij namelijk voorbij op Daily Nintendo! Dit keer in een aflevering van Nintendo Minute

Zondag

Door omstandigheden is het dit keer niet gelukt om het overzicht helemaal af te maken. De gemiste artikelen van zaterdagavond en zondagochtend zullen volgende week meegenomen worden in het weekoverzicht. 

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Reageren op de nieuwsartikelen kan in de artikelen zelf. Volgende week zijn we er gewoon weer om twaalf uur met een nieuw weekoverzicht. Kom dus zeker terug om te zien met welk nieuws we richting het einde van het jaar gaan.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier