Reggie spreekt zich uit over momentum Switch

In een interview met IGN doet Reggie Fils-Aime positieve uitspraken over de verkoop van een aantal Switch games alsmede het succes van de Nintendo Switch.

Als eerst laat de president van Nintendo of America zich uit over games als Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8. Dit drietal heeft een verkoopratio van 1:2. Dit houdt in deze games zich per twee Switch-systemen wist te verkopen. 

“Those three games continue to attach to hardware at better than 50 percent. Just think about that. For everyone who owns a system, more than one out of every two have bought Zelda, more than one out of every two have bought Kart, more than one out of every two have bought Odyssey. That’s never happened in U.S. video game history.”


Vervolgens gaat de beste man over het momentum van de Nintendo Switch, welke bijna twee jaar geleden werd uitgebracht. Sindsdien wist de game meerdere verkooprecords te doen verbreken en volgen de releases elkaar snel op. Hetzelfde lijkt te gebeuren in het aankomende jaar.

“We’ve launched many systems, we’ve seen what works in driving a system forward. We’ve seen where we’ve lost momentum, and a critical component is having a great cadence of launches, and as you highlight, we have a number of key franchises teed up for next year.”

“But the other element is making sure that we also surprise with something that is completely unexpected, but brings new consumers into the platform. And that’s what Nintendo Labo was all about. And we’re going to be continuing to drive Nintendo Labo. The announcement we made in partnering with the Institute of Play, and leveraging the STEAM elements of those experiences, these are all part of the grand plan to continue making Nintendo Switch a very effective platform.”

Als laatst gaat de man in op het succes van de Nintendo Switch tijdens de feestdagen en spreekt vertrouwen uit over het eerste kwartaal van 2019. Welke de momentum van de Nintendo Switch moet ondersteunen.

“We’re exceptionally thrilled with the momentum that we have with the Nintendo Switch. How we see the holidays shaping up, certainly from the Americas standpoint, it really is going to be a strong holiday for us. With the games that we’ve announced for the first calendar quarter, we think that momentum will power through. Certainly whether it’s when Mr. Furokawa speaks to the analyst community in January or when we share our full fiscal year information in April, we’ll be sharing even more of what our calendar looks like to continue driving the momentum.”

“But we feel really good about where we are. We feel good about how we’re tracking against…let me call it ‘historical norms.’ In the end, as long as we continue to have this really strong cadence of software, as well as strong support from the third-party community, big or small, we’re thinking we’re going to be really well positioned.”

Heb jij net als Reggie Fils-Aime vertrouwen in de toekomst van de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de onderstaande berichtensectie!

Vincent

Ik ben 29 jaar en jarenlang een liefhebber van Nintendo. Dit komt voort uit het leveren van unieke games en consoles waarbij plezier en beleving bovenaan staan. Series als The Legend of Zelda, Metroid, Pikmin en Animal Crossing staan hoog in mijn lijstje.

5 gedachten over “Reggie spreekt zich uit over momentum Switch

 • 14/12/2018 om 12:46
  Permalink

  Heb wel vertrouwen in de Switch, maar Nintendo moet met wat meer AAA games gaan komen, zoals Sony dat doet. Ze doen het goed, maar verdienen het nog niet om in de schaduw van de PS4 te staan.
  Verder mogen ze ook wel wat meer naar de fans luisteren 🙂

  • 14/12/2018 om 13:34
   Permalink

   Meer AAA games? ik denk niet dat dat realistisch is. als ik zie dat nintendo in 2017 en 2018 Zelda BOTW, Mario Oddyssey, Splatoon 2, Xenoblade 2, Pokemon Lets go en SSB Ultimate heeft uit gebracht kun je toch stellen dat ze aardig gas geven met de eigen studio’s + nog een aantal minder “grote” titels. Wat betreft exclusives hoort de Swicht niet eens in de schaduw te staan van de PS4. AAA games van 3rd party’s zal lastig worden aangezien de hardware gewoon minder krachtig is. dan moeten er bij veel games te veel concessies gedaan worden waardoor de ervaring niet het zelfde zal blijven en wat mij betreft komen er games zat (meer dan dat ik tijd voor heb) op de Switch.

Geef een reactie