Daily Nintendo Weekoverzicht – week 49/2018

Het is weer zondagmiddag, tijd om terug te kijken op de afgelopen week. Alle artikelen van de afgelopen week lees je samengevat in dit weekoverzicht. 

De afgelopen week kenmerkte zich natuurlijk door de komst van Super Smash Bros. Ultimate. Veel gamers hebben lang naar dit spel uitgekeken en zullen de laatste twee dagen flink aan het vechten geweest zijn. Misschien heb je daardoor wel een nieuwsartikel gemist. Na het lezen van dit overzicht ben je weer helemaal bij.

Vorige week zondag werd er al voor de komst van het weekoverzicht veel geschreven. In de vroege zondagochtend kwamen al vier artikelen online. Later op de dag zijn daar echter nog een hoop artikelen bij gekomen dus voor we beginnen met maandag kijken we eerst even terug naar vorige week zondag.

We begonnen de dag met nieuwe beelden van SEGA Genesis Classics. Deze verzameling klassieke spellen is afgelopen week uitgekomen, maar voor het zo ver was kwam er dus eerst nog nieuwe gameplay voorbij. Slecht nieuws voor verzamelaars van fysieke spellen: Katamari Damacy Reroll zal geen fysieke release krijgen in Europa.

Er was zondag ook een update over de al lang aangekondigde multiplayer update voor Stardew Valley. Het zou in de laatste fase beland zijn en ieder moment uitgebracht kunnen worden, misschien nog wel dit jaar! Niet veel later kregen we een nieuwe DNTV in deze tweewekelijkse serie worden de belangrijkste nieuwsitems in beeld en geluid samengevat.

De zondag werd afgesloten met nog twee aankondigingen. Allereerst was daar Koei Tecmo die een nieuwe game teasede. Wat ze precies uit gaan brengen is nog niet bekend, maar dat het spel naar de Switch komt staat vast. De aankondiging van Sundered was een stuk duidelijker. Dit spel is namelijk al uitgebracht in de Japanse eShop en wordt nog deze maand ook in de rest van de wereld verwacht.

Met de zondag achter de rug gaan we kijken wat deze week ons weer gebracht heeft. Veel plezier met het lezen van dit weekoverzicht.

Maandag

Op maandag was het weer tijd voor een andere wekelijkse rubriek: Het wat speelde de DN-redactie. In dit overzicht lees je wat onze redacteuren de afgelopen week gespeeld hebben. Deze week deelden Randy, Jop en Vincent hun gespeelde games.

Verder zagen we op maandag een countdown beginnen richting de release van Super Smash Bros. Ultimate. Link kondigde aan dat het nog maar vier dagen duurde voordat dit spel uitkwam. Gear.Club Unlimited 2 duurde geen vier dagen meer. Op dit spel hoefde nog maar één dag gewacht te worden. Dat vierde ze dan ook met een nieuwe trailer.

Rocket League kreeg maandag een update naar versie 1.1.4. Hoewel zulk soort updates vaak gaan om kleine verbeteringen werd hier toch een hoop toegevoegd. In het artikel lees je alles wat er nieuw is. Zit je hier iedere dag al het Switch (en ander Nintendo nieuws) te lezen, maar heb je er zelf nog geen? Dan is deze nieuwe bundel misschien wel iets voor jou. Je krijgt voor dezelfde prijs als een normale Switch nu een digitale versie van Mario Kart 8 Deluxe.

Dinsdag

Op dinsdag verscheen de eerste review van deze week. Monster Boy and the Cursed Kingdom werd door Robin beoordeeld met een 8,4. Een erg mooi cijfer!

Zagen we gisteren een update voor het populaire onlinespel Rocket League vandaag was een ander populair onlinespel aan de beurt. Splatoon 2 kreeg een update naar versie 4.3.0. Mobiele gamers hebben ook weer genoeg om naar uit te kijken. Binnenkort zal Pokémon Go geüpdatet worden waardoor trainer battles mogelijk worden gemaakt. V-Rally 4 komt volgende week uit, maar kreeg vandaag al nieuwe gameplay beelden. Heb jij ze al gezien?

Woensdag

Nintendo is met de komst van de Switch helemaal afgestapt van het uitbrengen van spellen op cd’s/dvd’s. Toch brengen ze nu een cd uit, niet met een game, maar met alle muziek van The Lengend of Zelda in Concert! De woensdag begon gelijk al goed dus. Ook zagen we op woensdag de tweede review van deze week. Dit keer was het Yo-Kai Watch 3 voor de 3DS die eens goed aan de tand is gevoeld.

Woensdag was het natuurlijk pakjesavond met hopelijk heel wat gamecadeaus voor een ieder. Mocht de Sint je nou overgeslagen hebben had je ook bij Daily Nintendo kans om een spel te winnen. Heb jij al gekeken of je de winnaar bent van LEGO DC Super Villains?

Niet gewonnen, dan was er toch nog genoeg te beleven. Zo werden er drie nieuwe NES-klassiekers aangekondigd. Daarmee is iedereen natuurlijk een winnaar! Ook kreeg het horrorspel Bendy and the Ink Machine een review.

Donderdag

Zoals iedere donderdag werd de eShop geüpdatet. Daardoor krijgen we ook altijd nieuwe informatie over aanstaande games. Dit keer werd de bestandsgrootte van bijna twintig games bekend gemaakt. Verder zagen we een creatieve gamer die zelf een amiibo heeft gemaakt. Benieuwd wie hij heeft uitgekozen, lees dan snel het hele artikel.

Fire Emblem

Verder werd op donderdag het populaire mobiele spel Fire Emblem Heroes voorzien van een update. Dit keer werden er nieuwe wapens toegevoegd aan oude helden. Zo heb je nog meer variatie. Ook de countdown richting de release van Super Smash Bros. Ultimate ging gewoon verder. Met nog maar één dag te gaan werden er maar liefst twee afbeeldingen geplaatst.

Vrijdag

Vrijdag was niet alleen de dag dat Super Smash Bros. Ultimate uitkwam, ook werden de Game Awards uitgereikt. Tijdens deze show werd het eerste DLC personage van Smash Bros. aangekondigd. Het is niemand minder dan Joker uit Persona 5! Ook was er een andere aankondiging voor de Switch: Halverwege volgend jaar kunnen we aan de slag met Crash Team Racing remaster! Naast de Game Awards zijn er ook de enige echte Daily Nintendo Awards die uitgereikt gaan worden. Heb jij al gestemd?

Ook zagen we op vrijdag nóg een review. In tegenstelling tot de reviews eerder deze week moest ARK Survival Evolved het met een stuk lager punt doen. Waarom dit spel niet wist te imponeren lees je in de review. De vrijdag werd afgesloten met de aankondiging van Mortal Kombat 11. Dit spel zal begin volgend jaar naar de Switch komen.

Zaterdag

Het weekend begon dit keer met de aankondiging van een nieuw Splatfest. Nog voor dat het wereldwijde Splatfest met kerst van start gaat hebben we in Europa nog een eigen splatfest. Je kan dit keer kiezen tussen team ‘helden’ of team ‘schurken’. Hoewel deze twee teams vrij breed opgepakt kunnen worden gaat het hier specifiek om de vechters uit Super Smash Bros. Ulitmate. Met wie speel jij het liefst?

Verder zagen we meteen de eerste screenshots van het gisteren aangekondigde Mortal Kombat 11. Als het nieuws in dit tempo blijft komen is heel het spel al bekend voordat de releasedatum ook maar in de buurt komt! Masahiro Sakurai sloot de zaterdag af door te zeggen dat er op dit moment geen plannen zijn voor een remake van Kid Icarus: Uprising.

Zondag

Net als vorige week is ook deze zondag erg interessant begonnen. Niet alleen konden we de releasedatum van het laatste seizoen van The Walking Dead lezen. Ook kwam er alweer een review online. Gear.Club 2 is een interessant racespel met enkele tekortkomingen. Welk cijfer daar bij hoort lees je in de volledige review.

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Reageren op de nieuwsartikelen kan in de artikelen zelf. Volgende week zijn we er gewoon weer om twaalf uur met een nieuw weekoverzicht. Kom dus zeker terug om te zien met welk nieuws we richting het einde van het jaar gaan.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier. 

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!