Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Sakurai: geen plannen voor remake Kid Icarus: Uprising

Masahiro Sakurai is niet van plan zijn succesvolle 3DS-game naar Switch te brengen.

Masahiro Sakurai is niet van plan zijn succesvolle 3DS-game naar Switch te brengen.

De bedenker van Kirby- en de Super Smash Bros.-games heeft gister zijn laatste grote titel – Super Smash Bros. Ultimate – uitgebracht. Een aantal jaar geleden bracht Sakurai Smash al naar de Wii U en 3DS, maar daarvoor hield hij zich bezig met een andere serie: Kid Icarus. Deze Nintendo-franchise had al in geen 25 jaar een nieuwe titel gekregen, dus vond Sakurai het tijd om er nieuw leven in te blazen. 

Kid Icarus: Uprising kreeg behoorlijk veel lof bij de release; alleen de besturing was voor sommige spelers een beetje frustrerend. Hierdoor hopen veel fans op een rerelease van de game op een andere console zoals de Nintendo Switch, zodat dit probleempje opgelost kan worden en ze volledig van de game kunnen genieten. 

Als het aan Sakurai ligt zal dit in ieder geval niet gebeuren. Volgens hem was Kid Icarus: Uprising een van de lastigste titels die hij ooit heeft geregisseerd, zowel op het gebied van een team samenstellen als de hardware waarmee ze werkten. Het team begon met het maken van de game toen de Nintendo 3DS zelf nog in ontwikkeling was, waardoor het soms moeilijk was om alles uit de hardware te halen. Hoewel Sakurai weet dat sommige fans hopen op een moderne port, zit dit er volgens hem niet in, omdat het simpelweg niet mogelijk is. 

Bron