Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Mortal Kombat 11 aangekondigd, ook voor Switch

GET OVER HERE.

GET OVER HERE.

Mortal Kombat 11 is gisteren aangekondigd tijdens de Game Awards. Ontwikkelaar Ed Boon liep het podium op om een prijs uit te delen, maar in plaats daarvan werd het aanwezige publiek verrast met deze nieuwe titel. Hoewel er geen specifiek consoles werden genoemd liet de officiële trailer later ook het Switch logo zien. Dit is een aardige verassing, aangezien er sinds 2007 al geen Mortal Kombat titels meer zijn verschenen voor Nintendo consoles.

Mortal Kombat games zijn fighting games, die de reputatie hebben nogal bloederig te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale finishers aan het eind van een gevecht, waarbij de winnaar letterlijk het hoofd van de ander zijn schouders afrukt, compleet met ruggengraat.  Mortal Kombat 11 lijkt deze traditie voort te zetten, afgaand op de trailer die je hieronder kunt bekijken. De release datum staat voorlopig op 23 April.