Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Deze maand verschijnen Trainer Battles in Pokémon GO

De langverwachte functie lijkt eindelijk in zicht te zijn.

De langverwachte functie lijkt eindelijk in zicht te zijn.

Vorige week begon Niantic stille hints te geven dat PvP-gevechten na lang wachten eindelijk naar Pokémon GO zullen komen. Vandaag heeft het bedrijf bevestigd dat deze functie deze maand nog naar de mobiele game moet komen. Daarbij gaven ze ook een uitgebreide uitleg van de modus.

In Trainer Battles kun je een vriend of een andere trainer uitdagen voor een gevecht. Je kunt de andere trainer uitdagen met een gevechtscode, waarna je een team van drie Pokémon samenstelt. Wanneer Trainer Battles zijn voltooid, ontvangen beide deelnemers speciale beloningen, waaronder een kans op zeldzame Evolution-items. Je kunt in beginsel alleen met trainers vechten die zich in je buurt bevinden, maar Ultra Friends en Best Friends kunnen elkaar uitdagen vanaf elke afstand. Om een ​​gelijk speelveld te garanderen, moeten trainers deelnemen aan dezelfde Trainer Battle League, die de CP-limiet bepaalt voor de deelnemende Pokémon. Hierdoor zal kracht niet de doorslaggevende factor zijn, maar zullen spelers ook strategisch moeten denken.

De gevechten zijn snel en in realtime, waardoor je niet op je beurt hoeft te wachten. Je geselecteerde team Pokémon kan zowel hun Fast Attack- als Charged Attack-moves uitvoeren. Ter voorbereiding op het gevecht kun je zelfs Stardust en Candy gebruiken om een ​​bonus Charged Attack voor je Pokémon te ontgrendelen. Deze speciale Charged Attacks zijn erg sterk, maar kunnen geblokkeerd worden met een speciaal schild dat je twee keer per gevecht kan gebruiken. Als je niet zeker bent van je vechtvaardigheden, kun je de teamleiders Spark, Candela en Blanche ook uitdagen voor een oefengevecht. Je kunt eenmaal per dag beloningen verdienen als je traint met een teamleider, inclusief Stardust om je Pokémon van energie te voorzien. Op die manier kun je ook een Ace Trainer-medaille verdienen.

Bron