Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Elk jaar een Zelda-game voor Switch?

Volgens Eurogamer mogen wij Link elk jaar verwachten.

Volgens Eurogamer mogen wij Link elk jaar verwachten.

Met de lancering van de Nintendo Switch werd The Legend of Zelda: Breath of the Wild uitgebracht. De release van Breath of the Wild liet lang op zich wachten, werd meerdere keren uitgesteld en werd uiteindelijk gereleased op de Nintendo Wii U, waar het oorspronkelijk voor bedoeld was, en de Nintendo Switch. De game is de boeken in gegaan als een van de beste (The Legend of Zelda-)games ooit.

Betreft de zwijgzame held moesten we niet lang wachten op een volgend avontuur. Eerder dit jaar verscheen Hyrule Warriors: Definitive Edition. Een crossover tussen de wereld van The Legend of Zelda met de gameplay van een Warriors-game, welke een heruitgave van de Wii U- en 3DS-versie is, inclusief alle DLC en subtiele verbeteringen. Vervolgens werd het niet stil rondom de avonturen van Link.

Recentelijk gaf de ontwikkelaar, Eiji Aonuma, een hint naar een volgende Zelda-game. Ditmaal zou het gaan om een remake van Skyward Sword, welke voor de Nintendo Wii was verschenen. Dit werd niet veel later terug gedraaid door Nintendo, welke de ontwikkeling van een heruitgave ontkende. Hoewel dit zeer opmerkelijk is, moeten we het echter doen met het antwoord van Nintendo. Echter, volgens Eurogamer wil Nintendo elk jaar een Zelda-game gaan uitbrengen voor de Nintendo Switch. Een redacteur van Game Informer ondersteunt dit, door te zeggen dat een volgende Zelda-game dichterbij is dan dat wij denken.

Nintendo kan de HD-remakes, The Wind Waker en Twilight Princess, overbrengen naar de Switch, een gloednieuwe game maken of alsnog Skyward Sword voor het eerst in HD uitbrengen. Naar welke variant kijk jij het meest naar uit?