Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo Weekoverzicht – week 48/2018

Heb jij de afgelopen week een nieuwsartikel gemist? Met dit weekoverzicht ben je snel weer op de hoogte.

Het is weer zondagmiddag, tijd om terug te kijken op de afgelopen week. Alle artikelen van de afgelopen week lees je samengevat in dit weekoverzicht. 

Vandaag is het al weer twee december. Dat wil zeggen dat we in de laatste maand van het jaar zitten. Zo rond de feestdagen komen er altijd nog een paar grote games uit. Volgende week staat natuurlijk in het teken van Super Smash Bros. Ultimate. Wat er deze week gebeurde lees je hier, voordat we naar de maandag gaan kijken we eerst even terug naar de zondag. Welk nieuws verscheen er nog na het vorige weekoverzicht?

Kort na het weekoverzicht kwam het volgende artikel al online. Dit ging over gameplay beelden van I Am The Hero. Dit spel liep een week vertraging op maar is inmiddels verschenen voor de Nintendo Switch. Waar we bij I Am The Hero daadwerkelijke gameplay beelden te zien kregen was er voor Pokémon Let’s Go wat anders. Van deze laatste game zagen we op zondag behoorlijk wat concept art tekeningen. Deze geven een goed beeld van wat de bedenkers allemaal voor ideeën gehad hebben.

Later op zondag kregen we nog een trailer van My Time At Portia in deze trailer gaat het vooral om de sociale aspecten van het spel. Ook dook er een nieuw gerucht op, Eiji Aonuma zou gehint hebben naar de komst van Zelda Skyward Sword voor de Switch. Of dit spel er ook daadwerkelijk gaat komen is nog even afwachten, we hebben nog geen officiële bevestiging gehad.

Een artikel wat ook iedere week terugkomt is de Super Smash Bros.-blog samenvatting. Het is al bijna tijd voor de laatste editie van deze langlopende serie. In dat artikel lees je de laatste nieuwtjes over deze aanstaande game. Ook kon je lezen dat This War Of Mine een fysieke release zou gaan krijgen. Dit spel wat afgelopen week is verschenen krijgt later in dit weekoverzicht nog meer aandacht vanwege onder andere de review die dit spel kreeg. Het laatste nieuws op zondagavond kwam in de vorm van een aantal Nintendo figurines die binnenkort naar Japan komen. Heb jij ze al gezien?

Met de zondag achter de rug gaan we kijken wat deze week ons weer gebracht heeft. Veel plezier met het lezen van dit weekoverzicht.

Maandag

Jullie weten inmiddels hoe de maandag begint, het overzicht van wat de DN-redactie de afgelopen week gespeeld hebben. De afgelopen week was het de beurt aan Randy, Robin en Younes. Na dit overzicht werd het weer tijd voor een nieuwsartikel. De eer voor het eerste nieuwsartikel van deze week ging naar een trailer voor Mario Tennis Aces. In deze trailer staan de nieuwe karakters Petey Piranha en Shy Guy centraal. Om maar meteen door te gaan met de trailers kreeg ook Super Smash Bros. Ultimate een nieuwe trailer. Of eigenlijk, niet één nieuwe, het spel kreeg meteen drie nieuwe trailers! Heb jij al een keuze kunnen maken wie jouw favoriete karakters is?

Verder kon je op maandag nog meedoen aan de prijsvraag voor een fysieke versie van Snake Pass. Helaas is deze inmiddels verlopen. Later in dit weekoverzicht kan je lezen wie de gelukkige winnaar is.

Dinsdag

Fans van Mario Tennis Aces werden de afgelopen week goed verwend. Na de trailer van gisteren kwam vandaag de aankondiging dat er een flinke update aan zit te komen voor het spel. In de 2.1.0 update zullen verschillende nieuwe aspecten worden toegevoegd aan het spel. Speel je liever voetbal dan tennis dan is Football Manager Touch 2019 misschien iets voor jou. Deze game kreeg op dinsdag een nieuwe trailer.

Er was ook nog een trailer voor This War Of Mine. Dit spel wat vandaag ook digitaal is uitgekomen laat je in de huid kruipen van een overlevende van een oorlog. Terugvechten is hier niet je doel, overleven wel, een uniek concept.

Woensdag

Op woensdag begonnen we met een opwarmertje van Super Smash Bros Ultimate. Met nog slechts anderhalve week te gaan weet Nintendo de hype goed gaande te houden. Vandaag werd er een muziektrack gedeeld die met name de Zelda harten sneller zal doen laten kloppen. Ook mobiele gamers werden op woensdag weer voorzien van nieuwe content. Fire Emblem Heroes blijft maar nieuwe helden toevoegen aan het spel, zo ook vandaag.

Waar je zondagmiddag nog kon lezen dat Zelda Skyward Sword misschien wel naar de Switch zou komen heeft Nintendo dit zelf ontkracht. Dit hebben we in het verleden vaker zien gebeuren waarna het spel dan alsnog kwam. Dus ook deze ontkrachting nemen we nog even met een korreltje zout.

Het laatste nieuws van deze dag kwam er in de vorm van de eerste review van deze week. This War Of Mine was de gelukkige. Dit unieke spel weet een hele bijzondere sfeer neer te zetten. Qua besturing zitten er nog wel wat nadelen aan maar of dat de speelervaring echt onderuit haalt lees je in deze review.

Donderdag

Guacamelee is inmiddels al enige tijd uit op de Nintendo Switch. Dat deel twee ook naar de hybride console zou komen wisten we ook al. Wanneer deze zou komen was lange tijd onduidelijk maar vandaag kregen we te horen dat het spel op 10 december in de digitale winkels te vinden zal zijn. Dat duurt nog maar een week dus!

De release van Super Smash Bros. Ultimate is nog dichterbij. Om dat te vieren kwam het twitter account van Animal Crossing met een leuke afbeelding. Dit laat nog eens zien dat Nintendo waarde hecht aan de samenwerking tussen hun verschillende IP’s. Zoals je inmiddels ook gewend bent komen er op donderdag nieuwe challenges in Fortnite. Wij hebben weer voor jullie beschreven wat je deze week moet doen om alle sterren te behalen.

De dag werd afgesloten met een launch trailer van Roller Coaster Tycoon Adventures. Deze klassieke game komt in een aangepaste versie naar de Nintendo Switch toe, heb jij hem al gekocht?

Vrijdag

Vrijdag kenmerkte zich door de allerlaatste update van Kirby Star Allies. Dit spel heeft driekwart jaar aan ondersteuning gezien en ook in deze laatste update worden nog verschillende nieuwe personages aan het spel toegevoegd.

Weet jij al wat je met kerst gaat doen, vier je het met familie of met vrienden? Daar draait het om in het komende wereldwijde Splatfest van Splatoon 2. Zoals je eerder in het weekoverzicht kon lezen was er de afgelopen week een prijsvraag voor de fysieke versie van Snake Pass. Op vrijdag maakten we de winnaar bekend, @Optimiki was de gelukkige, gefeliciteerd!

Omdat vrijdag de laatste dag van de maand was bracht Nintendo ook weer de hoogtepunten van november naar buiten. In deze video zie je welke games er allemaal (digitaal) verschenen zijn. Ook kregen we een aankondiging van een volgende update voor Fire Emblem Heroes.

Een ander populair spel voor mobiele spelers is Pokémon Go. De ontwikkelaar van dat spel, Niantic, heeft aangekondigd dat er binnenkort een PvP (speler tegen speler) optie in het spel zal komen. Nadat eerder het ruilen al werd toegevoegd zal je het op korte termijn dus ook tegen elkaar op kunnen nemen in een spannend gevecht.

Zaterdag

Zaterdag was niet alleen het begin van het weekend, ook markeerde deze zaterdag het begin van een nieuwe maand. De laatste maand van het jaar om precies te zijn, daar horen natuurlijk de eindejaarslijstjes bij. Zo ook op Daily Nintendo waar je kan stemmen voor de game van het jaar! Meedoen kan op het DN Forum.

Deze eerste december was er ook een andere reden voor een feestje, Xenoblade Chronicles 2 vierde zijn eerste verjaardag. Als cadeautje is er een update uitgekomen met een nieuw kostuum, een leuke geste van de ontwikkelaars. Op zaterdag schreven we ook over een andere prijsvraag, aan deze kan je nog wel meedoen! Hierbij maak je kans op het spel LEGO DC Super Villains. Heb jij al meegedaan?

Verder kregen we vandaag ook nog een releasedatum voor Firewatch. Switchbezitters hebben er redelijk lang op moeten wachten maar nu komt hij er toch echt bijna aan. Op 17 december komt dit spel naar Nintendo’s hybride console.

Zondag

De laatste weken zagen we dat er op de zondagochtend vaak niet veel geschreven werd. Deze week zien we het omgekeerde. Hoewel de afgelopen week redelijk rustig is verlopen staat de zondag nu al bol van het nieuws!

We begonnen de dag al vroeg met nieuwe beelden van ARK: Survival Evolved. Een titel die zijn populariteit op andere consoles al lang bewezen heeft. Verwacht binnenkort ook op Daily Nintendo een review van dit spel. Ook werden er twee nieuwe spirits aangekondigd voor Super Smash Bros. Ultimate. Het gaat om de twee titelpersonages van de nieuwe Pokémon games: Eevee en Pikachu.

De samenvatting van het Super Smash Bros.-blog is deze ochtend ook al vroeg geschreven. Dit weekoverzicht dus twee blogs om te lezen! Het was blog nummer 25, met de release van volgende week vrijdag zou dit zomaar eens de laatste kunnen zijn.

Liefhebbers van de Zelda serie hadden de afgelopen weken al genoeg nieuws om over te speculeren maar vandaag werd daar nog een schepje bovenop gedaan. Eurogamer zegt namelijk dat er ieder jaar een Switch-titel uitgebracht zal worden met Zelda in de hoofdrol. Welk spel er dan in 2019 uit gaat komen konden ze nog niet vertellen, wat hoop jij?

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Reageren op de nieuwsartikelen kan in de artikelen zelf. Volgende week zijn we er gewoon weer om twaalf uur met een nieuw weekoverzicht. Dan zullen er ook weer verschillende review geplaatst zijn en hebben we de release van Super Smash Bros. Ultimate achter de rug. Dat belooft weer een week vol met nieuws te worden!

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier.