Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Splatoon 2 krijgt nieuwe speelmodus

Hoewel de support voor Splatoon 2 eigenlijk zou eindigen in december lijkt daar nu toch verandering in te komen.

Sinds de release van Splatoon 2 anderhalf jaar geleden hebben we verschillende updates gezien. Nintendo had aangegeven dat de laatste update in december van dit jaar zou volgen. Daar lijken ze nu toch op terug te komen.

Gisteren werd bekend wanneer de ‘laatste’ update voor Splatoon 2 zou komen. Op 5 december kunnen we update 4.3.0 verwachten. Deze update zal niet alleen acht nieuwe wapens bevatten. Er zullen namelijk ook ‘verse’ kledingstukken komen die nieuwe eigenschappen bevatten. De eerste is niet geheel nieuw maar voegt twee al bestaande eigenschappen samen. De eigenschappen ‘Bomb Defense Up’ en ‘Cold Blooded’ zullen gecombineerd worden tot ‘Defense Up DX’. Hiermee krijg je dus de volledige sterkte van beide eigenschappen. De andere eigenschap is geheel nieuw en heet ‘Main Power Up’ hiermee wordt de kracht van je standaard wapen verhoogd.

Na deze update dacht iedereen dat dit, zoals aangegeven door Nintendo, de laatste update zou zijn. Misschien dat er nog wat Splatfest zouden komen maar dan was het wel gedaan met Splatoon 2. Tijdens een event dat afgelopen nacht plaatsvond lijkt de vork toch wat anders in de steel te zitten.

Update 4.0?

Tijdens een evenement dat live gestreamd wordt door Nintendo UK kwam een ontwikkelaar van Splatoon,  Hisashi Nogami, het podium oplopen. Daarin vertelde hij dat er nog druk gewerkt werd in het ‘Squid Research Lab’. Tijdens dat werk zou er niet alleen gekeken worden naar nieuwe wapens. Er is namelijk ook nog een nieuwe speelmodus in ontwikkeling!

Hoewel er verder nog niks over bekend gemaakt is lijkt het er dus op alsof we deze speelmodus in 2019 kunnen verwachten. De tolk heeft het duidelijk over een update voor Splatoon 2 al zou dat ook een vertaalfout kunnen zijn waardoor Nogami het misschien wel over Splatoon 3 had die in ontwikkeling is. Ook het aanwezige publiek in de zaal lijkt niet erg enthousiast te reageren op deze aankondiging die, zeker voor fans van Splatoon, toch als muziek in de oren moet klinken.

Wil je zelf kijken wat er precies is gezegd kijk dan onderstaande video. Hisashi Nogami loopt om 31:30 het podium op om te vertellen over deze update.

Wat zou jij vinden van nog een nieuwe update in Splatoon 2? Zit jij te wachten op nog een nieuwe modus of vind je de huidige hoeveelheid wel genoeg? Laat het ons weten in de reacties en niet vergeten: “Staaaay Fresh”.