Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo Weekoverzicht – week 47/2018

Deze week de review van Pokémon Let's Go in het weekoverzicht. Verder heel wat aankondigingen en helaas ook een hoop vertragingen.

Ook deze zondag staat er weer een nieuw weekoverzicht op jullie te wachten. Wat is er de de afgelopen week allemaal op Daily Nintendo verschenen? Je leest het hier!

In het Daily Nintendo weekoverzicht wordt al het nieuws van de afgelopen week voor je samengevat. Op die manier kan je iedere zondag op je eigen tempo door al het nieuws bladeren. Ook de afgelopen dagen was er weer van alles te beleven. Met het einde van het jaar in zich zijn er nog veel bedrijven die hun grote najaarsgames uit brengen. Deze week waren er dan ook weer redelijk wat aankondigingen, gameplay beelden en ander nieuws!

Voor we beginnen blikken we, zoals gewoonlijk, eerst even terug op de zondag. Voor het weekoverzicht was het nog erg rustig op Daily Nintendo. Dat veranderde echter na twaalf uur. Er verschenen nog drie nieuwsartikelen online. Allereerst kwam er een nieuwe trailer voor JacksQuest: Tale of the Sword. Dit spel wat afgelopen zondag ook uit is gekomen ga je spavont met, hoe kan het ook anders, Jack! Een spel waar nog wat langer op gewacht zal moeten worden is Dragon Marked for Death, dit spel is (opnieuw) uitgesteld. In eerste instantie zou dit spel in 2017 uitkomen, na meerdere vertragingen is de releasedatum nu bijgesteld naar 31 januari 2019.

Het laatste nieuws van zondag ging over Civilization VI. Dit spel verscheen vrijdag voor de Nintendo Switch en kreeg daarom een mooie launchtrailer, heb jij dit spel al gehaald? En met die trailer achter de rug zeggen we het weekend vaarwel en beginnen we weer aan een nieuwe week! Eens zien wat die ons gebracht heeft.

Maandag

De vaste bezoeker van Daily Nintendo zal er inmiddels aan gewend zijn, op maandag beginnen we de dag met een “wat speelde de DN-redactie“. Deze week kon je lezen wat Randy en Vincent gespeeld hebben. Iets wat we niet iedere week zien is een preview artikel. Twee redacteuren van Daily Nintendo mochten naar een speciaal Super Smash Bros. Ultimate evenement. Zij kregen daar de kans om het spel al te spelen voor het volgende maand in de winkels ligt.

Smash Bros. Switch

Op maandag was er ook een aankondiging over een evenement dat gisteren plaats heeft gevonden. Om de lancering van Pokémon Let’s Go te vieren was er een speciale gathering bij de PokéStop Kinepolis in Utrecht, ben jij langs geweest? Houd je niet zo van Pokémon maar wel van het schattige roze bolletje genaamd Kirby? Dan is deze trailer wat van jou. De nieuwe Dream Friend Taranze wordt daar in voorgesteld.

We werden deze maandag verwend met veel gameplaybeelden. Zo waren er als eerste de beelden van Storm Boy: The Game, deze werden opgevolgd door beelden van YouTubers Life: OMG Edition.

Het laatste nieuws deze dag ging toch weer over Super Smash Bros. Waarschijnlijk krijgt Final Fantasy niet heel veel aandacht in dit spel. Square Enix is wat minder vrij geweest in het uitgeven van hun rechten dan andere third-party ontwikkelaars.

Dinsdag

Dinsdag begon met meer nieuws over twee aanstaande games. Zo werd eindelijk de releasedatum van V-Rally 4 bekend gemaakt. Het spel zal later dit jaar nog verschijnen op Nintendo’s hybride-console. Ook werd bekend dat Super Robot Wars T naar de Switch zal komen. Dit spel gaat 2018 helaas niet meer redden, wanneer het wel uitkomt is nog niet bekend.

Er was ook weer nieuws voor de mobiele game Fire Emblem Heroes. Een nieuwe trailer liet zien dat de verhaalpersonages uit Book 2 vanaf woensdag speelbaar zouden zijn. Ook Bendy and the Ink Machine werd op dinsdag voorzien van een launch trailer.

Ben jij een verzamelaar van Amiibo dan moet je de Japanse Amazon goed in de gaten houden. Zij komen met een zeer gelimiteerde oplage van een doos met daarin 63 Super Smash Bros. Amiibo. De prijs en lanceringsdatum van deze unieke verzameleditie is nog niet bekend.   Het laatste nieuws ging over de switch-versie van Warframe die een trailer kreeg om zijn lancering te vieren.

Woensdag

Het midden van de werkweek begon met een trailer van Susie. Zij is, net als Taranze eerder deze week, een nieuwe Dream Friend in Kirby Star Allies. Wat je precies aan haar kwaliteiten hebt in het spel zie je in de trailer zelf.

Super Mario Party

Super Mario Party is inmiddels een maand uit voor de Switch. Heb jij hem al gekocht, dan ben je niet alleen! Super Mario Party voor de Nintendo Switch is een van de snelst verkopende delen in de Mario Party-serie.

Weet je nog dat we maandag schreven over het preview evenement van Super Smash Bros. Ultimate? Nou, die dag zijn er natuurlijk ook beelden gemaakt, deze verschenen op woensdag op de site. Na het tonen van deze beelden werd er ook nog een nieuwsartikel over Super Smash Bros. geplaatst. Ontwikkelaar Sakurai gaf aan hoe het huidige deel én de toekomst van de Super Smash Bros.-serie er uit zal gaan zien.

Donderdag

Iedere week voert Nintendo een update door in de Nintendo eShop. Nieuwe releases worden toegevoegd en vaak komt er ook een informatiepagina over aankomende releases. Zo ook weer deze week. Uit deze informatie kunnen we de bestandsgrootte van een aantal games afleiden. Het ging deze week weer om ruim 20 titels waarvan de de bestandsgrootte nu te weten zijn gekomen. Naast de bestandsgroottes van een aantal aankomende games waren er natuurlijk ook nieuwe games die per direct te downloaden zijn. Die vind je in dit artikel. Tot slot waren er in verband met Black Friday en Cyber Monday ook diverse leuke aanbiedingen in de eShop. Heb jij ze al gezien/gekocht? De aanbiedingen lopen nog tot volgende week donderdag dus wees er snel bij.

Op donderdag verschijnt ook altijd een ander wekelijks artikel. De nieuwe challenges in Fortnite! Ook deze week kan je weer aan de slag met zeven nieuwe uitdagingen. Wees er ook hier snel bij want seizoen zes nadert het einde, heb je de opdrachten niet af voor het einde van het seizoen dan mis je de leuke extra’s.

Het laatste artikel was misschien wel het leukste, de eerste review van deze week, en wat voor een! Redacteur Joey nam de allernieuwste Pokémon onder de loep. Deze remakes van Pokémon Yellow zijn nu volledig in 3D. Ook zijn er grote wijzigingen aangebracht aan de manier van spelen. Wat Joey hier van vond lees je in de review, ik kan je vast verklappen dat dit spel een hele dikke voldoende kreeg!

Vrijdag

De laatste dag voor het weekend werd lekker afgetrapt met een prijsvraag. Deze keer maak je kans op een fysiek exemplaar van Snake Pass. Dit spel heeft in samenwerking met Super Rare Games een gelimiteerde fysieke oplage van 3000 exemplaren gekregen. Eén van deze 3000 kan dus zomaar van jou zijn. Heb je nog niet meegedaan kijk dan snel wat je moet doen om kans te maken!

Snake Pass

Na deze hele leuke start kregen we ook diverse nieuwsartikelen. Zo werd de turn-based shooter Warborn aangekondigd voor de Nintendo Switch, kreeg ook de laatste Dream Friend een eigen trailer én kwam er een nieuwe Grand Hero Battle in Fire Emblem Heroes.

Deze vrijdag was natuurlijk ook niet zomaar een vrijdag, het was namelijk Black Friday. In dit artikel vroegen we jullie welke goede aankopen je gedaan hebt. Heb jij ze al gedeeld? Deze bijzondere vrijdag werd afgesloten met een artikel over Mordheim: Warband Skirmish, dit eerste Warhammer spel komt volgende week naar de Switch.

Zaterdag

Het weekend begon goed voor onze tennissers. Want hoewel we dit jaar nog niet alle Mario Tennis Aces karakters hebben gehad is het nu al bekend welke er begin 2019 nog bij zullen gaan komen. Zowel de nieuwe personages van januari, februari als maart zijn bekend gemaakt.

Dit nieuws werd gevolgd door nieuwe beelden van Toki. Deze arcade-klassieker is vanaf nu te verkrijgen voor de Nintendo Switch. Hierna kregen we wederom te maken met een uitgesteld spel, het was al weer het derde spel van deze week dat zijn geplande datum niet gaat halen. Gelukkig kunnen we Omensight nog wel dit jaar verwachten.

Het laatste nieuwbericht van zaterdag ging over de nieuwe Spaltfest tekening. Dit weekend staat er weer een Spaltfest op het programma en daar hoort altijd wat artwork bij. Je kan hem bekijken in deze post. Heb je nog niet meegedaan aan het Spaltfest dan heb je nog tot vanmiddag drie uur de tijd om jezelf te bewijzen.

zondag

Zoals we de zaterdag afsluiten, zo beginnen we de zondag. Er was wederom nieuws over Splatoon 2. Naast het feit dat er een update (4.3.0) gepland staat voor vijf december lijkt er nog meer in het vat te zitten. Nintendo is bezig om een geheel nieuwe speelmodus aan het spel toe te voegen. Wat deze speelmodus is en wanneer we hem kunnen verwachten is nog niet bekend.

Ook kwam er een herinneringsartikel over de prijsvraag artikel waar we vrijdag ook over schreven. Heb je nog niet meegedaan dan heb je nog tot 29 november de tijd!

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Reageren op de nieuwsartikelen kan in de artikelen zelf. Volgende week zijn we er gewoon weer om twaalf uur met een nieuw weekoverzicht. Dat zal het eerste weekoverzicht in de decembermaand zijn vlak voor de release van Super Smash Bros. Verwacht daarom ook veel nieuws over deze najaarstopper.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier.