Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Final Fantasy krijgt waarschijnlijk niet veel representatie in Super Smash Bros. Ultimate

Niet veel meer content dan in Super Smash Bros. for 3DS/Wii U.

Niet veel meer content dan in Super Smash Bros. for 3DS/Wii U.

Zoals je misschien gelezen hebt, hebben onze redacteurs Jorden en Robin Super Smash Bros. Ultimate mogen uitproberen. Hun preview is hier te lezen. Andere gamejournalisten hebben de game ook kunnen proberen en zijn toen tot een aantal ontdekkingen gekomen. Zo is Palutena’s Guidance terug uit Super Smash Bros. for Wii U en is Master Hand niet langer de eindbaas in Classic Mode.

Een bijzondere ontdekking kwam van GameXplain. Bij het bekijken van de muzieksectie kwamen ze erachter dat Final Fantasy nog steeds maar twee muziekstukken heeft voor Midgar, het enige level voor de serie in Super Smash Bros. Ultimate.  Hoewel het mogelijk is dat er nog muziekstukken vrij te spelen zijn, lijkt het er vooralsnog op dat Final Fantasy niet veel meer representatie krijgt dan in Super Smash Bros. for Wii U.

Het zal er voornamelijk vanaf hangen welke rechten de ontwikkelaars van Square Enix hebben gekregen om muziek en personages in de game te gebruiken. Third-party ontwikkelaars als Capcom en Konami lijken in dat opzicht vrijer te zijn geweest ten aanzien van onder andere hun Mega Man- en Castlevania-IP’s.

Had jij gehoopt op meer Final Fantasy-representatie in de game? Laat het ons weten!