Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Daily Nintendo Weekoverzicht – week 46/2018

Deze week in het weekoverzicht heel erg veel nieuws over de nieuwe Pokémon Let's Go.

Ook deze zondag staat er weer een nieuw weekoverzicht op jullie te wachten. Wat is er de de afgelopen week allemaal op Daily Nintendo verschenen? Je leest het hier!

In het Daily Nintendo weekoverzicht wordt al het nieuws van de afgelopen week voor je samengevat. Op die manier kan je iedere zondag op je eigen tempo door al het nieuws bladeren. Ook de afgelopen dagen was er weer van alles te beleven. Zo stond deze week vooral in het teken van de release van Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee. Maar buiten dat was er nog veel meer nieuws, alles lees je in dit weekoverzicht. Zoals gewoonlijk beginnen we met een terugblik van de zondag.

Hoewel het zondagochtend voor het nieuwsoverzicht nog erg rustig was (slechts één artikel) kwamen de nieuwtjes daarna nog goed op gang. We begonnen met de launchtrailer van Timber Tennis: Versus, deze pixelated tennis game is inmiddels verkrijgbaar in de eShop. Ook Trailblazers kreeg nieuwe beelden. Dit spel is de afgelopen week eveneens verschenen in de eShop.

Het waren niet alleen maar (gameplay) beelden die we voorgeschoteld kregen. We konden ook zelf aan de slag. Van het spel Katamari Damancy Reroll is namelijk een demo verschenen. Heb jij hem al gehaald? Het laatste nieuws van de zondag was er in de vorm van een nieuwe DN:TV. Daarin houdt Younes jullie iedere twee weken op de hoogte van het nieuws door middel van beeld en geluid.

Benieuwd wat er deze week allemaal nog voor nieuws is bijgekomen? Lees dan snel verder.

Maandag

Het begint inmiddels een vast onderdeel te worden van het weekoverzicht. De ‘Wat speelde de DN-redactie‘ artikelen die iedere maandag als eerste verschijnen. Deze week waren het Randy, Jop en Esther die vertelde wat ze de afgelopen week gespeeld hadden. Iets wat we ook wekelijks terugzien zijn de Fire Emblem Heroes updates. Deze week werd het onderdeel ‘Tempest Trials’ vernieuwd. Een ander mobiel spel, Animal Crossing Pocket Camp, kreeg eveneens een update. Maandag is een nieuwe ‘scavenger hunt’ gestart. Meedoen kan nog maar tot 21 november dus zorg dat je er snel bij bent!

Er verscheen ook nieuws uit een bijzondere hoek op maandag. McDonalds liet weten dat hun iconische clown geen deel uit zal gaan maken van de Super Smash Bros. Ultimate fighters. Welke vechters dan wel aanwezig zijn in dit spel zie je in deze tot levend komende muurschildering! Alsof dat nog niet genoeg Smash nieuws was kregen we ook nog een betere blik op de nieuwe K. Rool Amiibo.

Hoewel we dan al zes artikelen gehad hebben zijn we toch echt pas net over de helft. Het was druk maandag. Vanuit studio Campo Santo bereikte ons het nieuws dat firewatch binnenkort klaar is voor de Switch. Ook verscheen op maandag al de eerste review van deze week. Luigi’s Mansion is al even uit maar werd nu alsnog beoordeeld met een mooi cijfer.

Na deze review werd bekend dat THQ Nordic drie titels op de planning heeft staan voor de Nintendo Switch. Alle drie de spellen zullen €29.99 gaan kosten en vallen daarmee mooi tussen de goedkope Indies en duurdere triple A spellen. Mogelijk is ook de komst van Smite voor de Nintendo Switch gelekt. Dataminers hebben aanwijzingen gevonden dat er aan een Switch-versie gewerkt wordt.

Het laatste nieuws van maandag was er in de vorm van een trailer. Dit keer geen trailer over een game. De film over Detective Pikachu kreeg op maandag zijn eerste trailer. Wat vind jij er van?

Dinsdag

Op dinsdag werd bekend dat The Liar Princess and the Blind Prince ook naar het westen zou komen. Ontwikkels NIS America heeft ook meteen een releasedatum en trailer meegegeven. En NIS America kwam later op de dag met nog meer nieuws. Dit keer gaven ze een launchtrailer van de SNK 40th Anniversary Collection.

Het derde en laatste artikel van dinsdag ging over Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee. Inmiddels ligt dit spel al in de winkels maar op dinsdag doken de eerste reviews al op. Heb jij al gezien wat de (inter)nationale pers van dit spel vindt?

Woensdag

Woensdag werd er gefeest bij Nintendo! Er zijn inmiddels meer dan 1000 verschillende spellen beschikbaar voor de Nintendo Switch. Dit werd gevierd met een vrolijke trailer waarin huidige én toekomstige spellen gespeeld werden.

Heb je altijd al gedacht dat je een echte held was? Dan kan je dat vanaf volgende week bewijzen in I Am the Hero. Is een held zijn niks voor jou maar zie je jezelf wel als top YouTuber? Dan moet je misschien kijken of Youtubers Life: OMG Edition wat voor je is. Is dat beide niks voor je omdat je je liever terugtrekt op het rustige platteland? Dan moet je gaan voor Harvest Life. Dit spel komt eind deze maand naar de Switch.

Donderdag

De drukste dag van deze week was de maandag maar donderdag kwam toch dicht in de buurt. We begonnen de dag met een website teaser van Destiny Connect. Dit nieuws werd opgevolgd door een nieuwe aankondiging. Binnenkort zal R-Type Dimension EX naar de Switch komen.

Natuurlijk was er ook op donderdag weer nieuws over Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee. Dit keer het verhaal van director Junichi Masuda. Ook vanuit Rusland was er nieuws over deze nieuwe Pokémon. De Eevee-versie van het spel is daar overal uitverkocht. De winkels hadden ingeschat dat de Pikachu-versie veel populairder zou zijn maar dit bleek niet het geval.

Heb je nog geen Switch? Dan kan je ook nog altijd met de mobiele games van Nintendo aan de slag. Animal Crossing Pocket Camp is zo’n mobiele titel. Heb je het spel dan kan je nu een gratis K.K. Slider gitaar ophalen. Ben je wel de gelukkige bezitter van een Switch? Dan kan je het spel Fortnite gratis downloaden, iedere week komen er dan een aantal nieuwe challenges beschikbaar zo ook deze week.

En er was nog meer nieuws op donderdag. Zo heeft Nintendo nieuwe beloningen online gezet in de MyNintendo winkel. Je kan je platina en gouden punten weer inwisselen voor leuke kortingen. Waar we op maandag nog schreven over het mogelijke lek van Smite werd vandaag bekend dat dit spel op vrijdag al zou verschijnen! De lek eerder deze week klopte dus. Een spel waar we nog iets langer op moeten wachten is Cook, Serve, Delicious! 2!! Dit spel zal begin 2019 naar de Switch komen.

Het laatste nieuws op donderdag kwam ook weer van Nintendo zelf. Na de populaire Nintendo Classic Mini NES & SNES lijkt de mini Nintendo 64 er voorlopig nog niet te komen.

vrijdag

Vrijdag 16 november zal de geschiedenisboeken in gaan als de dag dat Pokémon voor het eerst naar een console toe kwam. Vandaag was namelijk de release van Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee. Toch begonnen we de dag met wat anders, namelijk met Kirby nieuws! Er is namelijk weer een nieuwe Dream Friend aangekondigd. Dit keer gaat het om Magolor die aan het spel toegevoegd wordt. Dit schattige wezentje is te spelen zodra je het spel update. Ben je meer een kattenmens dan moet je eens gaan kijken of Cattails wat voor je is. Dit spel zal aan het einde van deze maand in de winkels liggen.

Naast de twee nieuwe Pokémon games kwam er ook een ander spel onverwachts uit. Destruction werd zonder eerdere aankondiging uitgebracht op Nintendo’s hybride console. Een spel dat nog niet uit is maar wel op korte termijn moet verschijnen is Warframe. Van dit spel werden op vrijdag enkele nieuwe beelden gedeeld.

De dag werd afgesloten met de lanceringstrailer van Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee. Ook kregen we een trailer die vooral de wat oudere Pokémon fans aan zal spreken. Deze was namelijk gebaseerd op de openingsscène uit de oorspronkelijke Pokémon games.

zaterdag

Op zaterdag was een groot deel van de redactie druk met Pokémon (of andere spellen) want er verschenen slechts twee artikelen op de site. Allereerst was daar de aankondiging van een nieuw Splatfest. Volgend weekend mag je weer kiezen tussen ‘ik eet het lekkerst als eerste op’ of ‘ik bewaar het lekkerst voor het laatst’ in welk team ga jij mee strijden?

Ook was er de wekelijkse Super Smash Bros.-Blog samenvatting. Dit nieuws was de afgelopen dagen wat overschaduwd door alle andere nieuwsberichten dus in deze samenvatting kan je weer alles lezen. Nu de release van Pokémon Let’s Go achter de rug is zullen ook bij de pr-afdeling van Nintendo alle pijlen gericht zijn op dit spel. Daar kunnen we de komende dagen dus nog veel van verwachten!

zondag

Ook deze ochtend verscheen er alweer een nieuwsbericht op Daily Nintendo. Dead or Alive Xtreme 3: Scarlet komt in 2019 naar de Switch. De nadruk in dit spel lijkt niet op het vechten te liggen. Wat het spel dan wel precies is kan je maar het beste zelf bekijken in de trailer.

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Reageren op de nieuwsartikelen kan in de artikelen zelf. Volgende week zijn we er gewoon weer om twaalf uur met een nieuw weekoverzicht. Nu de release van de Pokémon spellen achter de rug is kunnen we gaan kijken naar de andere najaarsrelease van Nintendo. Verwacht de komende weken dan ook veel Super Smash Bros. Ultimate nieuws.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier.