Daily Nintendo Weekoverzicht – week 45/2018

Deze week werden de prijsvraagwinnaars van vorige week bekend gemaakt. Ook ware er weer veel nieuwsartikelen en een aantal reviews. Lees alles rustig terug in dit weekoverzicht. 

In het Daily Nintendo weekoverzicht wordt al het nieuws van de afgelopen week voor je samengevat. Op die manier kan je iedere zondag op je eigen tempo door al het nieuws bladeren. Ook de afgelopen dagen was er weer van alles te beleven. Geen spannende Direct dit keer maar toch was er genoeg te beleven op Daily Nintendo. Voordat we naar maandag gaan blikken we eerst even terug op de zondag na het vorige weekoverzicht.

Doordat het weekoverzicht altijd precies om 12 uur geplaatst wordt komen er altijd wat berichten na het weekoverzicht. Deze week vormde geen uitzondering. We begonnen met het nieuws dat online multiplayer niet mogelijk zal zijn in de Switch-versie van Sid Meier’s Civilization VI. Dit nieuws werd opgevolgd met beter nieuws. Oude helden in Fire Emblem Heroes zijn voorzien van nieuwe wapens. Deze mobiele game krijgt nog steeds veel updates en blijft mede daardoor erg populair.

Later op de zondag kregen we meer informatie over de werking van de Poké Ball Plus controller. Weet jij al hoe deze bijzondere controller samen gaat werken met Pokémon Go? Natuurlijk was er ook weer een update voor Super Smash Bros. Ultimate. In aanloop naar deze game lijkt er bijna dagelijks wel nieuwe informatie te zijn. Deze keer ging het om de collector edition guide. Fans van Splatoon 2 werden verwend met een nieuw Salmon Run level en het spel Circle of Sumo kreeg nieuwe gameplay beelden.

Deze drukke zondag werd afgesloten met een review van My Hero One’s Justice. Dit vechtspel behaalde een keurige zeven.  Daarmee kwam een einde aan zondag en begint er een nieuwe week. Laten we snel verder gaan om te zien wat deze week ons heeft gebracht.

Maandag

Vorige week was de eerste editie van ‘Wat speelde de DN-redactie‘ en deze week kwam daar een vervolg op. In deze wekelijkse serie laten de redacteuren van Daily Nintendo weten wat zij de afgelopen week hebben gespeeld. Op maandag werden er ook grote verwachtingen geschept. Ontwikkelaar Virtuos kondigde aan ‘binnenkort’ met groot nieuws te komen. Wat denk jij dat dit zal zijn?

Vanuit Nintendo was er ook wat aandacht en liefde voor de new 2DS XL. Ze hebben een speciale reclame uitgebracht waarin deze handheld en al zijn games centraal staan. Tot slot werden al veranderingen in  World of Final Fantasy Maxima in beeld gebracht. Hoewel veel hetzelfde zal blijven zijn er ook een hoop veranderingen in deze Switch-versie.

Dinsdag

De dinsdag werd afgetrapt met de aankondiging van Nidhogg 2. Daarna bracht Esther ons wederom op de hoogte van nieuw Fire Emblem Heroes nieuws. Dit keer ging het om een aankondiging van een Feh-Channel uitzending.

Er kwamen ook twee oproepen om mee te doen aan de prijsvragen die afgelopen week op Daily Nintendo stonden, deze zijn inmiddels verlopen. Later in dit overzicht kan je lezen wie er gewonnen hebben. Na deze oproep werd de lancering van Road Redemption gevierd. Dit nieuws werd opgevolgd met een gerucht. Een gelekte afbeelding doet vermoeden dat er een Eevee Tamagotchi aan zit te komen.

Aan het eind van de dag werden er nog drie lanceringen besproken. De spellen Brawlhalla, Moonlighter en Rogue Legacy kregen allemaal een lanceringstrailer. Al deze spellen zijn dan ook per direct te downloaden uit de Nintendo eShop.

Woensdag

Woensdag maakte Square Enix bekend dat er voor het eerst een Dragon Quest Monsters spel naar een console zal komen. Deze serie was eerder enkel weggelegd voor handheld devices. Veel is nog niet bekend over dit nieuwe spel maar dat zal vast op korte termijn wel duidelijk worden. We werden woensdagochtend ook voorzien van de eerste review van deze week. Grip: Combat Racing kreeg net als My Hero One’s Justice een hele nette 7.0.

Had je gehoopt dat je nog mee kon beslissen welke vechters er in Super Smash Bros. Ultimate kwamen dan heb je pech. Ook alle DLC-vechters staan namelijk al vast. Verzoeken kunnen dus niet meer ingediend worden. Het aanstaande Pokémon Let’s Go werd op woensdag ook weer voorzien van een nieuwe trailer. Dit keer stond de Elite Four centraal. Kan jij ze verslaan wanneer dit spel volgende week wordt uitgebracht?

Na deze trailer was er opnieuw Smash Bros. nieuws. Nintendo heeft namelijk kritiek gekregen op het Game & Watch karakter. Nintendo heeft al beloofd zijn uiterlijk aan te gaan passen om hem minder stereotyperend te maken. Gelijktijdig met Pokémon Let’s Go zal Sid Meier’s Civilization VI volgende week uitkomen. Om je voor te bereiden op dit spel gaf Nintendo een drietal instructiefilmpjes uit.

De woensdag werd afgesloten met de tweede review van deze week. Het spel Diablo III Eternal Collection was de gelukkige. Deze zes jaar oude port wist nog hoge ogen te gooien en behaalde een 9.3.

Donderdag

We begonnen de donderdag met gameplay beelden van het eerder deze week uitgegeven Road Redemption. Verder werd bekend gemaakt dat de derde grote update van Kirby Star Allies onderweg is. Het goede nieuws: de update komt nog deze maand! Zoals vaak op donderdag werden er ook weer bestandsgroottes bekend gemaakt van aankomende Switch-spellen. Heb jij nog genoeg ruimte op je Switch?

Ook werden er twee al wat langer beschikbare spellen voorzien van nieuw opdrachten. Fortnite kreeg de wekelijkse challenges en in Super Mario Odyssey zit weer een nieuwe Hint Art verstopt. Verder werd er ook op donderdag weer een game beoordeeld. Dit keer kreeg het spel Save Me Mr. Tako een 7.9 in zijn review.

Nadat we een aankondiging gehad hadden dat When Ski Lifts Gone Wrong volgend jaar op de Switch zal verschijnen werd het al weer tijd om de dag af te sluiten. Het laatste bericht ging over de YouTube app die per direct te downloaden is. Vorige week werden er al hints naar deze app gevonden maar nu is hij dus daadwerkelijk hier!

Vrijdag

De laatste dag voor het weekend begon met nieuwe beelden van Valiant Hearts: The Great War. Daarna was er leuk nieuws voor Pokémon liefhebbers. Game Freak, de studio achter alle Pokémon spellen is tegenwoordig te vinden op YouTube en Twitter. Verwacht dus nog meer Pokémon nieuws de komende tijd!

Voor een aantal mensen is het weekend extra goed begonnen, de winnaars van de prijsvragen werden namelijk bekend gemaakt. Heb je al gekeken of jij een van de zes gelukkige winnaars bent? Ook als je niets gewonnen hebt is er hoopvol nieuws. Nintendo heeft gezegd dat de lancering van hun online dienst niet is tegengevallen maar dat nog steeds aan het onderzoeken zijn hoe ze dit nog interessanter kunnen maken.

Verder was er wederom een nieuwe trailer voor Super Smash Bros. Ultimate. Dit keer stond vooral het ‘Play Anytime, Anywhere‘ principe van de Switch centraal. Er was ook minder goed nieuws. Uitgever Prima Games sluit de deuren. Deze firma stond vooral bekend vanwege het uitbrengen van vele (Nintendo) strategy guides.

Toch werd de dag nog goed afgesloten. De volgende review stond al weer op ons te wachten. Het eerder deze week uitgebrachte Road Redemption wist eveneens een 7.0 te scoren.

Zaterdag

Op zaterdag verscheen er weer een nieuwe Super Smash Bros.-Blog samenvatting. Al het nieuws wat nog niet besproken was op Daily Nintendo is daar in terug te vinden. Verder werd bekend dat Charles Martinet, de stem van Mario, binnenkort naar Nederland komt. Wil jij graag met deze man op de foto dan zal je 24 of 25 november naar Heroes Dutch Comic Con moeten gaan.

Fire Emblem Heroes zullen dan misschien niet vertegenwoordigd zijn op de eerder genoemde Comic Con maar hier op Daily Nintendo doen ze het toch goed. Ook vandaag kwamen er weer twee nieuwe berichten over deze mobiele game op de site. Het ging over nieuwe helden én een nieuwe speelmodus.

Ook werd bekend dat niet alleen de drie eerder uitgegeven Trine spellen naar de Nintendo Switch zullen komen. Er is ook een vierde deel in ontwikkeling wat in 2019 op de Switch zal verschijnen! Het laatste nieuws deze dag was er in de vorm van een releasedatum voor OkunoKA. Het spel zal aan het einde van deze maand in de winkel liggen?

Zondag

Deze ochtend verscheen slechts één artikel op Daily Nintendo. Team Cherry maakte bekend dat Hollow Knight voorlopig toch geen fysieke release zal krijgen.

Het feit dat er maar een artikel verscheen geeft je wel genoeg tijd om het hele weekoverzicht rustig door te lezen.

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Reageren op de nieuwsartikelen kan in de artikelen zelf. Volgende week zijn we er gewoon weer om twaalf uur met een nieuw weekoverzicht. Volgende week zal vooral in het teken staan van Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee. Deze spellen komen aanstaande vrijdag uit, ga jij ze halen?

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier. 

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!