Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[REVIEW ] Road Redemption

Race en vecht voor je leven op je motor.

Race en vecht voor je leven op je motor.

De wat oudere gamers onder ons kennen wellicht de Road Rash-serie nog. Het spel verscheen voor het eerst in het Playstation 1-tijdperk en combineerde racen op een motor met vechten tijdens het racen. De net verschenen Switch-titel Road Redemption doet eigenlijk precies hetzelfde als wat Road Rash deed. Is dat tegenwoordig nog genoeg om indruk te maken?

Het verhaal

Het verhaal van Road Redemption begint wanneer een motormoordenaar de baas van een machtig wapenkartel uitschakelt. Het kartel zet vervolgens een enorme premie op het hoofd van de dader. Veel motorrijders grijpen deze kans en dus wordt het een groot gevecht op de weg. En ja, ook jij doet daar aan mee. Het verhaal wordt overigens slechts kort vooraf verteld en speelt verder geen hele grote rol. Op zich niet heel erg, daar het hier toch écht om de gameplay moet draaien.

Racen alleen is niet genoeg

Zoals je inmiddels vast al hebt begrepen draait de gameplay van Road Redemption dus vooral om racen en vechten tijdens het racen. Het spel biedt verschillende game-modi, waaronder losse races en verschillende online opties alsmede een uitgebreide campaign-modus. Hierin is het de bedoeling om telkens verschillende missies uit te spelen die variëren van het als eerste finishen tot het uitschakelen van een x aantal tegenstanders. Ondanks dat lang niet alle missies het doel hebben zoveel mogelijk tegenstanders te vermoorden, speelt het vechten toch altijd een grote rol. Met de verschillende wapens die je kunt krijgen schiet en sla je je tegenstanders van de motor waardoor je extra punten krijgt en je nitro meter wordt gevuld. Ook om de snelste racer te zijn zul je dus regelmatig je tegenstanders van de motor af moeten zien te krijgen.

De combinatie die de gameplay van Road Redemption biedt werkt erg fijn. Het vechten tijdens het rijden zorgt voor de nodige variatie en doordat er veel verschillende wapens zijn, van stokken tot pistolen, is dit lekker afwisselend. Wel is het erg jammer dat de campaign-modus zijn gebreken heeft. Elk level bestaat uit een flink aantal missies en wanneer je levensbalk de nul bereikt, ben je game over. Je hebt dan alle missies voor niets gedaan en mag weer opnieuw beginnen en dit voelt niet logisch aan. Zo moet je continu alle eerdere missies steeds weer gaan spelen om een level uit te spelen. Het spel wordt regelmatig ook echt te moeilijk en het is jammer dat je geen lagere moeilijkheidsgraad kan kiezen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een losse race en kun je online tegen elkaar spelen, maar tot op heden heb ik weinig tegenstanders kunnen vinden.

Road Redemption kent verschillende gebieden om in te racen. Er zijn geen vaste tracks want delen waar je op rijdt worden willekeurig gegenereerd. Dit zorgt er voor dat je niet telkens het idee hebt dezelfde baan te spelen. Er zijn verschillende voertuigen en rijders te unlocken welke elk hun eigen positieve eigenschappen kennen. Al met al biedt het spel genoeg content in verhouding met de prijs.

Audiovisueel

Op technisch vlak kan Road Redemption een meer dan redelijke titel genoemd worden. De Nintendo Switch-versie draait lekker soepel en ziet er goed uit voor een prijs van net geen 20 euro. De stabiele framerate is een groot pluspunt. Wel kent het spel de nodige slordigheidsfouten, welke veelal veroorzaakt worden door een slechte collission detection. Verder gaat ook de muziek op zijn tijd best vervelen en dat is jammer. Tot slot vallen ook de relatief lange laadtijden op in negatieve zin

Conclusie

Road Redemption is een spel dat niet heel veel meer doet dan vergelijkbare spellen uit het verleden. Dat neemt echter niet weg dat je voor minder dan €20,- een  vermakelijke titel hebt met een campaign-modus, losse races en online opties. Al vechtend racen is gewoon heel erg leuk om te doen. Wel had de campaign-modus beter kunnen zijn. Op technisch vlak ziet het spel er goed uit en is het vooral zonde dat er een aantal slordigheidsfouten aanwezig zijn. Al met al kan, zeker gezien de prijs, deze titel zeker aangeraden worden aan fans van dit soort spellen.

Eindcijfer: 7,0