Prima Games sluit zijn deuren

De bekende maker van strategy guides stopt ermee. 

Als je ooit een fysieke strategy guide hebt gekocht, is de kans groot dat hij van Prima Games was. Sinds 1990 was het bedrijf de grootste speler op het gebied van het maken van strategiegidsen voor videogames. Vandaag komt moederbedrijf DK met het nieuws naar buiten dat Prima Games zijn deuren zal sluiten. Dat betekent dat we na de lente van 2019 geen nieuwe guides van hen kunnen verwachten.

Volgens het bedrijf is er de laatste jaren een significante daling in de vraag naar fysieke strategy guides. Door de komst van het internet, waardoor veel websites zijn ontstaan waar gratis gidsen te vinden zijn en natuurlijk YouTube, hebben mensen minder behoefte aan een geprinte gids.

Voor mensen die de strategy guides van Prima Games altijd kochten is dit natuurlijk vervelend nieuws. De aankomende gids van Super Smash Bros. Ultimate staat nog steeds op de planning. Wat precies de laatste uitgave van Prima Games gaat worden, is nog niet duidelijk.

Ruben

Ik ben 22 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

3 gedachten over “Prima Games sluit zijn deuren

Geef een reactie