Update zal aanvallend stereotype weghalen uit Super Smash Bros. Ultimate

Mr. Game & Watch krijgt een kleine make-over. 

Na de Super Smash Bros. Direct van vorige week is er een discussie gaande over een mogelijke stereotypering van de inheemse bevolking van Amerika in de moveset van Mr. Game & Watch. Het monochrome personage dat de Game & Watch-serie representeert heeft namelijk een grafische revisie gekregen in Super Smash Bros. Ultimate. Voorheen bleef Mr. Game & Watch bij elke aanval zijn standaard uiterlijk behouden. Nu verandert hij bij elke aanval in het toepasselijke personage uit een van de Game & Watch-games.

Dit heeft echter ook een negatief effect als het gaat om zijn voorwaartse smash-aanval. Deze is namelijk gebaseerd op de game Fire Attack. In 1982 bracht Nintendo dit cowboyspel uit, waarin spelers een houten fort moesten verdedigen tegen Amerikaanse indianen die met brandende fakkels zwaaien en veren in hun haar dragen. Mr. Game & Watch ziet er bij het uitvoeren van zijn smash-aanval nu net zo uit als de indianen uit Fire Attack. Nintendo is inmiddels op de hoogte gesteld van dit voorval en heeft als volgt gereageerd:

Nintendo is van plan een update voor Super Smash Bros. Ultimate uit te brengen die de veren van het silhouet van Mr. Game & Watch verwijdert. Het originele spel waarop deze afbeelding van het personage is gebaseerd, is meer dan drie decennia geleden uitgebracht en vertegenwoordigt niet onze huidige bedrijfswaarden.

We bieden onze oprechte verontschuldigingen aan dat deze verandering niet werd opgemerkt in ons marketingmateriaal. We zetten ons werk voort om Super Smash Bros. Ultimate een ervaring te maken die zowel verwelkomend als leuk is voor iedereen.

De desbetreffende afbeelding van de voorwaartse smash-aanval is hieronder te bekijken. Na de update zal de veer van het hoofd van Mr. Game & Watch worden verwijderd. Hoewel het fijn is dat Nintendo maatregelen treft dit foutje goed te maken, is het een beetje vreemd dat ze dit niet eerder hebben opgemerkt. In de rerelease van Fire Attack in Game & Watch Gallery 4 op de Game Boy Advance hadden ze namelijk ook de sprite van het personage aangepast door de veer te verwijderen.

Ruben

Ik ben 22 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

4 gedachten over “Update zal aanvallend stereotype weghalen uit Super Smash Bros. Ultimate

  • 07/11/2018 om 16:51
   Permalink

   Tenzij jij zelf beledigd wordt door een stereotypering dan praat je waarschijnlijk anders. Maar wat maakt het uit als het door het weghalen van een veertje is op te lossen.

   Probleem opgelost en nu weer door mensen, niets te zien.

   • 08/11/2018 om 07:55
    Permalink

    Nee, mij maakt het werkelijk waar geen klote uit hoe een ander mij noemt of wat diegene van mij denkt.
    Mensen moeten gewoon voor de verandering eens een keer een olifantenhuid kweken. Wel zo handig in een multiculturele wereld waar je geconfronteerd wordt met dit soort dingen.

    Waar ligt de grens? Lijkt mij bij geweld en niet bij dit soort onschuldige dingen…politieke correctheid🤮

Geef een reactie