Alle DLC-personages Super Smash Bros. Ultimate al gekozen

Dit keer had Nintendo een flinke vinger in de pap.

Na de Super Smash Bros. Direct van vorige week weten we dat de nieuwe titel in de serie DLC zal ontvangen in de maanden na de release. Sakurai heeft bevestigd dat er vijf pakketten gepland staan, waarvan elk één vechter, één level en verschillende stukken muziek zal bevatten. Op dit moment kan echter nog niet gezegd worden waar de pakketten precies uit bestaan, maar dat betekent niet dat er nog geen concrete plannen zijn gemaakt.

Uit een serie tweets van Sakurai zelf komt naar voren dat de volledige Super Smash Bros. Ultimate’s DLC line-up al gekozen is. Dit keer is dit niet gebeurd op basis van fan verzoekjes, maar op de keuzes van de Big N. Volgens Sakurai heeft Nintendo namelijk alle vechters uitgekozen, waarna hij en zijn team hebben besloten of zij deze vechters konden maken.

Dit besluit zal waarschijnlijk niet zonder kritiek blijven, maar hiervoor heeft Sakurai zich al ingedekt. In een tweede tweet schrijf hij dat iedereen mag dromen over welke personages ze het liefst in de game zien verschijnen, maar dat fans bij het reageren op zijn tweet on-topic moeten blijven. Hij wil voorkomen dat hij en andere mensen overspoeld worden met verzoekjes, zelfs als ze niet specifiek om feedback hebben gevraagd. Dit betekent niet dat Sakurai niet naar zijn fans luistert. In de basisgame van Super Smash Bros. Ultimate zitten namelijk al zeer gewilde personages als Inkling, Ridley, en King K. Rool.

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

8 gedachten over “Alle DLC-personages Super Smash Bros. Ultimate al gekozen

 • 07/11/2018 om 10:47
  Permalink

  RIP Banjo, Rayman en nog een hele hoop andere klassieke personages 🙁
  Ik verwacht dat er meer FE personages worden toegevoegd.

  • 07/11/2018 om 16:30
   Permalink

   @m1997 Je hebt inderdaad gelijk dat de kans op personages als Geno en Banjo drastisch is afgenomen. Nintendo zelf heeft natuurlijk het liefst een erg bekend karakter of een karakter die een nieuwe game promoot. Sakurai was altijd de persoon die ook oude personages als King K Rool een kans wilde geven omdat bepaalde fans dat graag wilden. Het feit is namelijk dat Geno en Banjo tegenwoordig niet meer relevant zijn. Hoewel er een zeer fanatieke fanbase achter deze personages zit, is die fanbase relatief klein. Daarnaast zijn het 3th party karakters, dus ze kunnen niet een eigen game promoten.

   Daarentegen is de kans op Rayman naar mijn mening juist sterk toegenomen. Sakurai wilde het liefst alleen 3th party karakters toevoegen van Japanse gameontwikkelaars. Rayman is een westers personage gemaakt door Ubisoft. Dus veel kans had hij in het verleden niet. Aangezien Nintendo tegenwoordig een erg goede relatie heeft met ubisoft en Nintendo zelf de personages heeft gekozen, zie ik Rayman nog wel gebeuren.

   Dit zijn mijn persoonlijke voorspellingen:
   – Squere Enix karakter (waarschijnlijk Dragon Quest)
   – Fire Emblem 3 Houses Karakter
   – Pokemon Gen 8 karakter
   – first party karakter uit een bekende serie (zoals zelda of mario)
   – karakter van een nog onbekende third party serie

 • 07/11/2018 om 15:19
  Permalink

  Laatste hoop op Bandana Waddle Dee, niet het einde van de wereld als het niet gebeurd, veder had ik nog gehoopt op Dixie Kong, Tails (omdat Shadow weer een Assist Trophy is), Geno en Shantae of Marx (omdat veel mensen hem graag willen op Youtube)

 • 07/11/2018 om 15:36
  Permalink

  Mensen kunnen alles zeggen wat ze willen, maar Nintendo heeft hier al een fantastische game neergezet met probably een storymode, 70 characters exclusief DLC, 103 stages en nog meer. Mensen kunnen nu gaan zeuren over dat er bijvoorbeeld DLC is, of dat ze zeuren dat Nintendo characters in DLC hebben gezet dat niet bij de game past. Maar als je ziet wat Nintendo heeft neergezet moeten mensen geen flinke kritiek hebben.

 • 07/11/2018 om 18:48
  Permalink

  Ik hoop echt dat hij voor Skull Kid, Sora, Waluigi, Sepiroth of Toad gaat of één van deze!
  Maar elke toevoeging is natuurlijk mooi.

  Nog maar één maand wachten en dan kunnen wij eindelijk spelen!

 • 07/11/2018 om 19:52
  Permalink

  Laten we het zeggen dat ik hoop op een aantal verassingen.
  Maar ik verwacht wel 1 of 2 personages die op safe spelen als iets uit pokemon, FE of mario.

Geef een reactie