Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Alle DLC-personages Super Smash Bros. Ultimate al gekozen

Dit keer had Nintendo een flinke vinger in de pap.

Dit keer had Nintendo een flinke vinger in de pap.

Na de Super Smash Bros. Direct van vorige week weten we dat de nieuwe titel in de serie DLC zal ontvangen in de maanden na de release. Sakurai heeft bevestigd dat er vijf pakketten gepland staan, waarvan elk één vechter, één level en verschillende stukken muziek zal bevatten. Op dit moment kan echter nog niet gezegd worden waar de pakketten precies uit bestaan, maar dat betekent niet dat er nog geen concrete plannen zijn gemaakt.

Uit een serie tweets van Sakurai zelf komt naar voren dat de volledige Super Smash Bros. Ultimate’s DLC line-up al gekozen is. Dit keer is dit niet gebeurd op basis van fan verzoekjes, maar op de keuzes van de Big N. Volgens Sakurai heeft Nintendo namelijk alle vechters uitgekozen, waarna hij en zijn team hebben besloten of zij deze vechters konden maken.

Dit besluit zal waarschijnlijk niet zonder kritiek blijven, maar hiervoor heeft Sakurai zich al ingedekt. In een tweede tweet schrijf hij dat iedereen mag dromen over welke personages ze het liefst in de game zien verschijnen, maar dat fans bij het reageren op zijn tweet on-topic moeten blijven. Hij wil voorkomen dat hij en andere mensen overspoeld worden met verzoekjes, zelfs als ze niet specifiek om feedback hebben gevraagd. Dit betekent niet dat Sakurai niet naar zijn fans luistert. In de basisgame van Super Smash Bros. Ultimate zitten namelijk al zeer gewilde personages als Inkling, Ridley, en King K. Rool.