Wat is er precies nieuw in World of Final Fantasy Maxima?

De Switch-versie zal een aantal veranderingen met zich meebrengen.

Vanaf deze week kunnen Switch-eigenaren aan de slag met de nieuwe versie van World of Final Fantasy. Deze game uit 2016 was oorspronkelijk een PlayStation-exclusive, maar verschijnt nu ook op andere platforms. World of Final Fantasy is een RPG waarin spelers controle krijgen over de tweeling Lann en Reynn terwijl ze door Grymoire navigeren. Grymoire is een land waar verschillend werelden uit de geschiedenis van Final Fantasy samenkomen.

De nieuwe Maxima-versie van de game zal een aantal vernieuwingen bevatten. Zo is het nu mogelijk twaalf Mirages met je mee te dragen in plaats van tien. Een Mirage is een krachtige, levende illusie die kan worden gevangen en bestuurd door ‘Mirage Keepers’. Daarnaast zullen de drie starter Mirages makkelijker te vangen zijn. Misschien de grootste toevoeging is dat Lann en Reynn tijdelijk in bekende Final Fantasy-personages kunnen veranderen met de nieuwe Champion Stone.

De game zal iets meer verhaal bevatten nadat het is uitgespeeld. Na het voltooien van het verhaal zal je zowel een New Game+ als de Treasure Search-optie krijgen, waardoor het zoeken naar gemiste schatten makkelijker wordt. Onder deze schatten zijn ook nieuwe voorwerpen te vinden, die volgens de ontwikkelaar behoorlijk zeldzaam zijn.

Daarnaast zijn er nog een aantal veranderingen, waarvan een volledige lijst hieronder te vinden is. Pas op, want sommige veranderingen kunnen als spoiler worden aangemerkt:

 • Kan nu twaalf Mirages dragen in plaats van tien
 • Je ontgrendelt “Treasure Search” na het voltooien van het spel, waardoor het vinden van schatkisten eenvoudiger wordt
 • Er zijn veel zeldzame items toegevoegd, voornamelijk gevechtsgerelateerd
 • New Game+ is toegevoegd.
 • Kan luisteren naar het nummer “Innocent³” van World of Final Fantasy: Meli-Melo in Theatre-modus
 • De “Sandstalker” minigame is gemakkelijker te spelen
 • Het vangen van de drie starter Mirages (Fritt, Bablizz en Zapt) is eenvoudiger gemaakt
 • Hauyn is speelbaar nadat het spel is uitgespeeld
 • Enna Kros is toegevoegd als extra baasgevecht
 • Een EX Dungeon waarin Garland verschijnt is toegevoegd
 • The Immortal Dragon of Darkness is toegevoegd: een vijand die verschijnt aan het begin van de World of Final Fantasy: Meli-Melo-manga, is een van de Exnine Knights; hij is zelfs sterker dan Brandelis
 • Je kunt Brandelis opnieuw bevechten
 • Nieuwe “Nightmare”-moeilijkheidsgraad: zelfs kleine vijanden zijn aanzienlijk sterker
 • Nieuwe Champion Intervention Quests, met volledig ingesproken stemmen
 • Nieuw geheim einde
 • Kan vechten tegen Marilith als een baas in een EX Dungeon
 • Avatar verandering: door het verkrijgen van de “Champion Stone” kun je transformeren in legendarische Final Fantasy-personages in de strijd; elk personage heeft zijn eigen achtergrondmuziek en vaardigheden
 • Er is een minigame toegevoegd waar je met Noctis kunt vissen. Je kunt zelfs een Leviathan inhalen
 • Hauyn’s Archives: Personages die voor het eerst verschenen in World of Final Fantasy hebben “World of Final Fantasy (Apocrypha)” geschreven in hun “First World of Origin” -veld in de encyclopedie; deze Apocrypha kunnen gelezen worden in Hauyn’s Archieven, die verspreid zijn over de spelwereld en verzameld moeten worden
 • Nieuwe Mirages en Champions in de encyclopedie; aangezien er iets meer verhaal is na het voltooien van het spel, is er ook extra tekst toegevoegd aan de beschrijvingen van Lann, Reynn en Hauyn

World of Final Fantasy Maxima is vanaf morgen aan te schaffen in de Nintendo eShop op de Switch. Ga jij hem downloaden?

Ruben

Ik ben 22 jaar en van jongs af aan al een groot fan van Nintendo en hun games. Het is moeilijk om tussen de geweldige series favorieten te kiezen, maar de Mario-games hebben sinds jongs af aan een speciale plek in mijn hart.

Geef een reactie