Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Virtuos komt binnenkort met groot nieuws voor Switch-bezitters

De ontwikkelaar die L.A. Noire en Dark Souls: Remastered naar de Switch bracht heeft heel wat in petto.

De ontwikkelaar die L.A. Noire en Dark Souls: Remastered naar de Switch bracht heeft heel wat in petto.

Dat de third-party support op de Switch beter is dan zijn voorganger is inmiddels duidelijk. Het hybride systeem van Nintendo heeft inmiddels al heel wat hoogwaardige titels van verschillende ontwikkelaars in zijn bibliotheek. Ontwikkelaar Virtuos – die eerder hebben gewerkt aan de ports van L.A. Noire en Dark Souls: Remastered – heeft schijnbaar nog een aantal titels in de planning. In een interview met Nintendo Life zei Lukas Codr van Virtuos hetvolgende:

“Om duidelijke redenen kunnen we niet zeggen waar we precies aan werken, maar we zullen zeer binnenkort een aantal spannende high-profile Switch-games uitbrengen. Door Dark Souls te porten hebben we bewezen dat we elk Switch-project kunnen aannemen, dus we zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst meer projecten zullen krijgen. Zoals je de afgelopen weken misschien hebt gezien, hebben we ook gewerkt aan Starlink: Battle for Atlas van Ubisoft, dat lovende kritieken ontving.”

Codr zei ook dat het iets meer dan een jaar heeft geduurd om Dark Souls naar de Switch te porten. Het kostte hen aanvankelijk enkele maanden om een stabiele, speelbare versie te laten draaien, omdat ze ervoor moesten zorgen dat zowel de code als de gegevens volledig compatibel waren met het 64-bits formaat van de Switch. Er werd ook tijd besteed aan opschoning, verbeteringen en prestatie-optimalisatie.

Welke games nog gaan komen is dus niet duidelijk, maar wat zou jij graag zien op je Switch spelen? Laat het ons weten in een reactie!