Daily Nintendo Weekoverzicht – week 44/2018

Deze week stond in het teken van de Super Smash Bros-Direct. Naast dat nieuws zijn er ook nog genoeg andere artikelen op de site verschenen. In dit weekoverzicht kan je alles rustig teruglezen. 

In het Daily Nintendo weekoverzicht wordt al het nieuws van de afgelopen week voor je samengevat. Op die manier kan je iedere zondag op je eigen tempo door al het nieuws bladeren. Ook de afgelopen dagen was er weer van alles te beleven. Bijvoorbeeld de Super Smash Bros-Direct. Verder waren er ook weer een aantal reviews en vele nieuwsartikelen. Voordat we naar maandag gaan blikken we eerst even terug op de zondag na het vorige weekoverzicht.

Fire Emblem

Iedere zondag verschijnt het nieuwsoverzicht om exact twaalf uur, er is dan dus nog maar een halve zondag over. Toch waren er afgelopen week nog vijf artikelen geschreven in de resterende twaalf uur. Het begon met een artikel over de mobiele game Fire Emblem Heroes. Kort daarna verscheen een artikel over andere heroes: Het spel Super Dragon Ball Heroes: World Mission kreeg een nieuwe trailer.

Verder was er nog schattig nieuws vanuit Amerika. In de bekende Build-a-Bear keten kan je tegenwoordig ook schattige Piplup knuffels laten maken.

We hadden ook tijd voor een ‘trip down memory lane’. Er waren foto’s opgedoken van een van de prototypes van de Wii. Heb jij al gezien hoe deze console er ook uit had kunnen zien? Het laatste artikel op zondag ging over een mogelijke port van ‘Halloween Forever‘ een paar dagen voor Halloween werd bekend dat dit spel misschien wel naar de Switch komt.

Met de zondag achter de rug is het nu écht tijd om met het weekoverzicht te beginnen.

maandag

Op maandag werd een nieuw feature-artikel online gezet. In ‘wat speelde de redactie‘ kan je vanaf nu iedere week lezen wat de redacteuren van Daily Nintendo hebben gespeeld. Wekelijks zullen een aantal redacteuren beschrijven welke spellen zij die week hebben gespeeld. Ook werd bekend dat Koopa Paratroopa het nieuwe november personage zou zijn in Mario Tennis Aces. Heb jij hem al vrijgespeeld?

Een ander populaire Nintendo-titel is Splatoon 2. Maandag werd voor dit spel een update aangekondigd. We zijn inmiddels al aangekomen bij versie 4.2.0. Ook Younes was weer van de partij met een nieuwe DNTV. Deze tweewekelijkse video update neemt je mee langs alle hoogtepunten. Ook deze keer wist hij er weer wat leuks van te maken.

Tot slot waren er nog nieuwe gameplay beelden van het aankomende spel Gear.Club Unlimited 2. Het spel komt later dit jaar nog naar de Nintendo Switch.

dinsdag

De dinsdag begon met een hoogtepunt. Opnieuw was er nieuws over de verkoopcijfers van de Nintendo Switch. Sinds de release zijn er al vaak artikelen over verschenen over het aantal verkopen. Dit keer heeft de Switch de vierkante Nintendo GameCube ingehaald. Na dit mooie nieuws was het tijd voor een nieuwe trailer. Het spel Yo-Kai Watch 3 was dit keer de gelukkige. Dit spel zal later dit jaar op de Nintendo 3DS uitkomen.

Ook was daar dan de aankondiging van de Super Smash Bros-Direct. Deze zou donderdag plaats gaan vinden. Inmiddels is deze dus al geweest, heb jij het nieuws nog niet gelezen blader dan snel door naar de donderdag. Dinsdag werd afgesloten met de eerste review van deze week. Het jaarlijks terugkerende Just Dance is inmiddels aangekomen bij het deel ‘2019’ (dat is een jaartal, er zijn geen 2019 delen natuurlijk!). Is dit deel net zo goed als de vorige? Je leest het in de review.

Woendag

Waar de dinsdag werd afgesloten met een review zo begint de woensdag met een review. Het Mexicaanse Guacamelee! Super Turbo Championship Edition werd onder de loep genomen. Houd je niet van Mexicaans dan is Bubsy: Pass on Fire misschien meer iets voor jou. Dit spel werd afgelopen woensdag aangekondigd voor de Nintendo Switch.

Verder was er nieuws over Diablo III. Door een aantal screenshots zijn mogelijk een aantal aankomende Amiibo verklapt. Heb jij ze al gezien? Een launchtrailer was er voor Save Me Mr. Tako! Hoewel dit spel misschien ook wat Mexicaanse klinkt (taco’s!) heeft het daar toch niks mee te maken.

Nadat we de eShop hoogtepunten van oktober door hebben genomen werd het tijd voor het laatste artikel van woensdag. We sluiten de dag af zoals we hem begonnen zijn, met een review! Het mateloos populaire partyspel ‘Jacbox Party Pack’ is aangekomen bij deel 5. Is deze net zo goed als deel 1 tot en met 4? Je leest het hier!

Donderdag

Donderdag is D-Day. Om drie uur ’s middags barst het Super Smash Bros-geweld los. Voordat het zo ver was verschenen er nog verschillende andere artikelen. Zo was er een nieuw wapen in Splatoon 2. Er was ook nieuws wat niet ‘direct’ (snap je ‘m?) met gamen te maken heeft. Op Netflix is het derde seizoen van de serie ‘Castlevania‘ uitgebracht. Deze serie heeft gelukkig wel iets met gaming te maken. Hij is namelijk gebaseerd op de populaire game-serie met dezelfde naam.

 

Je zou denken dat we nu wel bij de Smash-Direct zijn aangekomen maar niets is minder waar. Er verschenen nog twee andere artikelen voor het zo ver was. Allereerst werden de bestandsgroottes van een aantal aanstaande spellen bekend gemaakt. Daarna was het tijd voor een ander wekelijks terugkerend item. De Fortnite challenges van week zes werden gepubliceerd. Heb jij ze allemaal al gehaald?

Donderdag was niet voor niets D-Day, het was Direct-Day. Laten we snel kijken wat er is aangekondigd.

We begonnen met de aankondiging van drie nieuwe vechters. Naast deze nieuwe vechters werd er ook een nieuwe speelmodus aangekondigd. Net zoals het vorige deel in de serie zal ook deze versie betaalde DLC gaan krijgen. Het was niet alleen maar goed nieuws, er is ook een ding waar we afscheid van moeten gaan nemen. Dit deel in de serie zal niet meer gebruik maken van de o zo geliefde trofeeën. Gelukkig komen er genoeg andere dingen voor in de plaats. Tot slot kregen we nog beelden te zien van de nieuwe Amiibo die speciaal voor dit spel gemaakt zullen worden.

Hoewel het meeste Smash-nieuws nu behandeld is was de donderdag nog niet voorbij. Na de Direct gingen onze redacteuren gewoon rustig door met nieuwsberichten schrijven. Zo kregen we nog 20 minuten aan nieuw beeldmateriaal van Brawlhalla en werd bekend wie de stemacteur is van de eerder aangekondigde Incineroar in Super Smash Bros Ultimate.

vrijdag

Gisteren was er, nadat de direct was afgelopen, ook nog een Treehouse-evenement. Hierin worden verschillende aankomende spellen gespeeld en wordt er af en toe ook nog wat nieuwe informatie vrijgegeven. Dit nieuws behandelde we vrijdag. Er waren gameplaybeelden van SSBU, Pokémon Let’s Go en Yoshi’s Crafted World.

Ook kon je op vrijdag meedoen aan twee leuke prijsvragen. Bij de ene prijsvraag maak je vijf keer kans op het eerder gereviewde Guacamelee. Bij de andere prijsvraag kan je een Diablo III case voor je Switch winnen. Overigens kan je aan beide prijsvragen nog meedoen dus kijk snel wat je moet doen om kans te maken op deze fantastische prijzen.

Verder waren er nog twee ‘normale’ artikelen. Zo waren er nieuwe beelden van World of Final Fantasy Maxima. Ook Taiko no Tatsujin kreeg een nieuwe trailer op vrijdag.

zaterdag

We begonnen het weekend dit keer met de Super Smash Bros.-Blog samenvatting. Als je denkt dat dan al het Smash Bros. nieuws van deze week wel behandeld is, heb je het mis. Er was ook nog een artikel over een speciale stad in Super Smash Bros.

Verder was er footage van verschillende aankomende Switch-spellen. Allereerst waren er beelden van Moonlighter, daarna verschenen ook nog beelden van GRIP: Combat Evolved. Naast gameplaybeelden waren er natuurlijk ook nog wat aankondigingen. Zowel Saboteur! als Party hard komen deze maand nog naar Nintendo’s hybride-console toe.

Nadat bekend werd dat er binnenkort mogelijk een YouTube-app naar de Switch komt sloten we de zaterdag af met nog één artikel over Super Smash Bros. Ultimate. In een video worden alle alternatieve outfits van de vechters getoond. Wat is jouw favoriet?

zondag

En zo zijn we al weer aangekomen bij de laatste dag van de week, de zondag. Vanochtend vroeg kwam er al een artikel online met de boxart van de aanstaande Final Fantasy X/X-2 remasters voor de Switch. Deze spellen zijn inmiddels ruim 15 jaar oud en zullen ergens in de loop van 2019 op de Switch uitkomen.

tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Reageren op de nieuwsartikelen kan in de artikelen zelf. Volgende week zijn we er gewoon weer om twaalf uur met een nieuw weekoverzicht. Dan zullen onder andere de winnaars van de prijsvragen bekend gemaakt worden. Heb je nog niet meegedaan, doe dat dan nog snel!

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug! Ben je op zoek naar alle eerder verschenen weekoverzichten? Klik dan hier