Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

[Direct] Super Smash Bros. Ultimate – World of Light-modus onthuld

Smash Bros
The Subspace Emissary gaat verder...

The Subspace Emissary gaat verder…

Een nieuwe Adventure Mode is tijdens de Super Smash Bros. Direct onthuld. Masahiro Sakurai sprak tijdens de presentatie over de zogenaamde Spirits-modus, welke eerder al onthuld was door fans na de augustus Direct. De Spirits – welke allemaal de vorm hebben van bekende Nintendo- en non-Nintendo-personages – hebben hun lichamen verloren, maar kunnen in ‘spirit’-vorm de speelbare vechters bijstaan in de strijd.

Op het einde van de Direct teasde Sakurai dat er een reden achter het verliezen van hun lichamen zat. Toen schakelde hij over naar de trailer voor de nieuwe Adventure Mode, World of Light genaamd. In deze trailer zien we alle speelbare personages aan een klif staan – net als op het einde van The Subspace Emissary van Brawl – terwijl een enorm leger van Master Hand-achtige wezens op hen af komt. Vervolgens vindt een strijd plaats tussen de Master Hands en de vechters, waarbij iedereen door laserstralen wordt verbrijzeld. Alleen Kirby weet te ontsnappen en zal waarschijnlijk het enige speelbare personage zijn in het begin van het avontuur. De andere personages lijken gevangen te zijn genomen, waarbij we zien hoe een ‘slechte kloon’ van Mario wordt gecreëerd.

In deze modus zal je als speler over een grote wereldkaart lopen, waarbij elk ‘level’ een gevecht is om een nieuwe ‘Spirit’ te bevrijden. Soms zul je het ook op moeten nemen tegen de ‘slechte klonen’ van de andere vechters, waarna je ze hoogstwaarschijnlijk bevrijdt.

Wat opvalt is dat de personages gesproken dialoog hebben. Zo horen we dat Fox, Marth, Zelda en Pit volledig gesproken zinnen zullen hebben, in tegenstelling tot Brawl, waar niet eens gesprekken in tekst plaatsvonden. Daarnaast werden we verrast door een ingezongen versie van het themalied van de game, nu officieel Lifelight genaamd. De trailer van de World of Light-modus en de volledige versie van Lifelight zijn hieronder te bekijken.