[REVIEW] Just Dance 2019

Just Dance 2019 is nu verkrijgbaar voor de Nintendo Switch en inmiddels zijn er al flink wat delen verschenen. Benieuwd of Just Dance 2019 nog steeds genoeg vernieuwing biedt? lees dan snel verder. 

Al bijna 10 jaar lang is het een traditie dat Ubisoft in oktober weer een nieuw deel uit brengt in de Just Dance-serie. Elk jaar kunnen spelers weer aan de gang met 40 tot 50 nieuwe choreografieën en nummers. Zowel oude klassiekers als bekende nieuwe nummers zijn doorgaans te vinden in de bibliotheek, ook in Just Dance 2019 is dat weer het geval

Vertrouwde gameplay, nieuwe vormgeving

Zoals je waarschijnlijk al hebt verwacht is aan de gameplay van de game weinig tot niks veranderd. Het is nog steeds de bedoeling om de choreografie van de choreograaf op het scherm zo goed mogelijk na te doen, vervolgens wordt je houding geregistreerd door de Joy-Con Controller en wordt daar een beoordeling aan gegeven. Dit werkt net als in de voorgaande delen erg goed en de beweging wordt vrij nauwkeurig geregistreerd. Ubisoft heeft er duidelijk voor gekozen voort te borduren op de bestaande gameplay waar op zich niets mis mee is aangezien deze prima in orde is.

De grootste verandering die direct opvalt bij het opstarten van Just Dance 2019 is toch wel de nieuwe vormgeving die aan de menu’s is gegeven. De voorgaande delen in de serie leken op het gebied van vormgeving vrij veel op elkaar. De nieuwe uitstraling die Ubisoft heeft meegegeven aan Just Dance doet erg denken aan een streaming-dienst voor bijvoorbeeld muziek of films: Een groot raster met alle nummers waar je uit kunt kiezen. Het voelt fris aan en geeft de serie een grondige opfrisbeurt.

Voldoende content

Just Dance 2019 lijkt verder vooral erg op zijn voorganger. De game biedt 40 nieuwe nummers om uit te kiezen + Just Dance Unlimited waarmee je voor een vast bedrag per maand toegang krijgt tot ruim 400 nummers. Dit zijn voornamelijk choreografieën die eerder al verschenen zijn voor een ouder deel in de serie. Just Dance 2019 komt met een Just Dance Unlimited proefperiode van een maand, dit is twee maanden korter dan dat je kreeg bij Just Dance 2018 voordat je over moest gaan tot aanschaf van een abonnement. De muziek keuze van Just Dance 2019 is daarentegen wel weer vrij divers en gaat van Work Work van Britney Spears tot Sweet Sensation van Flo Rida en het nummer Toy van Netta, dat dit jaar gewonnen heeft op het Eurovisie Song festival. Just Dance 2019 biedt in elk geval voldoende content.

Just Dance is een party game, dat betekent dat het veel leuker is om samen met anderen te spelen dan alleen. Ook ik heb dit ondervonden, na een klein uurtje alleen voor de TV te hebben gestaan raak je je concentratie wel kwijt. Speel je de game met meerdere spelers dan komt de kracht van het spel wel duidelijk naar voren. Jammer genoeg is de game minder geschikt om ‘overal en wanneer je wilt’ te spelen. Het scherm voor het meenemen van de Nintendo Switch ‘’on the go’’ is hier echt te klein voor. Hier kunnen echter de ontwikkelaars van Just Dance niet veel aan veranderen.

Naast de gewone spelmodus is in Just Dance 2019 ook weer de World Dance Floor aanwezig. Dit is de game modus in het spel waarin je kunt dansen tegen spelers van over de hele wereld. Op wijzigingen in de vormgeving na ziet ook deze modus er nagenoeg hetzelfde uit en lijkt het erg op de World Dance Floor uit zijn voorganger. Dit is jammer, maar sluit niet uit dat je er geen plezier kunt maken. Het is nog steeds erg leuk om tegen andere spelers te spelen en te proberen om bovenaan in het klassement te komen.

Conclusie

Just Dance 2019 biedt weinig vernieuwing maar is zeker weer een game dat feestjes nét iets leuker zal maken. Spellen in de Just Dance-serie zijn over het algemeen erg leuk om samen met anderen te spelen en ook Just Dance 2019 behoort zeker tot dit lijstje. De vernieuwde vormgeving voelt erg fris aan en geeft de serie een grondige opfrisbeurt. Wanneer je in het bezit bent van één van de voorgaande versies in de serie voegt Just Dance 2019 helaas weinig toe en moet je jezelf echt afvragen of je 60 euro uit wilt geven aan 40 nieuwe nummers. Maar als Just Dance 2019 (na een lange tijd weer) je eerste game wordt is het zeker een aanrader, al moet de serie je wel liggen.

Eindcijfer: 7,6

 

Jordy Blanken

Al op een vrij jonge leeftijd kwam ik via mijn neef in aanraking met Nintendo via de Wii en de Nintendo DS. Ik was direct erg geïnteresseerd in het merk en deze interesse is in de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden.

5 gedachten over “[REVIEW] Just Dance 2019

  • 07/11/2018 om 15:59
    Permalink

    Hoewel ik party games leuk vind, laat ik deze altijd links liggen. Voor de liefhebber leuk natuurlijk maar niets voor mij dat gehobbel door de kamer. Misschien gaat het daar mis….mijn dansen lijkt op hobbelen

  • 07/11/2018 om 20:03
    Permalink

    Eh, is het nou niet zo dan dat je dezelfde 400 songs in unlimited kunt krijgen met een oude just dance uit 2017 en dan nog meer game modes hebt ook? Of zie ik dit verkeerd…

Geef een reactie