Nintendo Switch is nu vaker verkocht dan de GameCube

Volgende stap: de Nintendo 64

De Nintendo Switch heeft vandaag weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Zoals onthuld in Nintendo’s nieuwste financiële resultaten, is de Switch in anderhalf jaar 22,86 miljoen keer over de toonbank gegaan. Hierdoor heeft het systeem de totale verkopen van de GameCube overtroffen. Tijdens de levensduur van de vierkante console zijn namelijk 21,74 miljoen eenheden verkocht.

De Switch is goed op weg om nog een aantal consoles te verslaan. De volgende Nintendo-console die de Switch kan passeren is de Nintendo 64, die in totaal 32,93 miljoen keer is verkocht. De Switch versloeg eerder al Nintendo’s slechtst verkochte console, de Wii U, die maar 13,56 miljoen keer is aangeschaft.

Bron

Ruben

Ik ben 23 jaar en van jongs af aan al een groot fan van gaming, met een voorliefde voor Nintendo. Er zijn maar weinig gameseries van Nintendo die ik niet gespeeld heb. Vroeger was ik een en al platform/adventure-games, nu heb ik een lichte voorkeur voor RPG's.

3 gedachten over “Nintendo Switch is nu vaker verkocht dan de GameCube

 • 30/10/2018 om 11:22
  Permalink

  Mooi zo, ik denk dat ze over een jaartje dat wel gaan halen, er komen nog veel geliefde games voor de Switch zoals Metroid prima 4, Animal crossing, Pokemon (RPG) en natuurlijk Ultimate in December.

  2019 lijkt een mooi jaar te worden…
  Maar natuurlijk moeten we niet TE enthousiast worden.

 • 31/10/2018 om 20:55
  Permalink

  Mooi zeg. Goede bevestiging dat de richting die Nintendo is ingeslagen de juiste is. En dat het gelukkig niet alleen draait om de vetste specs e.d. zonder inhoud maar om plezier. Ik las vandaag ook dat de kans groot is dat de Switch dit jaar de PS4 wua verkopen over dit kalenderjaar zal inhalen nadat Pokemon en Smash Bros rond de feestdagen uitkomen.

Geef een reactie