Daily Nintendo Weekoverzicht – week 43/2018

Een nieuwe zondag, een nieuw weekoverzicht. Lees hier al het nieuws van de afgelopen week nog eens rustig na. 

In het Daily Nintendo weekoverzicht wordt al het nieuws van de afgelopen week voor je samengevat. Op die manier kan je iedere zondag op je eigen tempo door al het nieuws bladeren. Ook de afgelopen dagen was er weer van alles te beleven. Zo hadden we ondermeer de bekendmaking van de winnaars van twee prijsvragen. Verder verschillende nieuwsartikelen en reviews. Voordat we met de maandag beginnen een terugblik van het nieuws op zondag na het vorige weekoverzicht.

Na het weekoverzicht ging het eerste artikel over de releasedatum van Black & White Bushido. Deze 2D Brawler is inmiddels al uitgekomen. Het spel verscheen namelijk op 25 oktober voor de Nintendo Switch. Het tweede artikel van zondag ging over de Pokémon-games. Waar je het in vroegere games altijd op moest nemen tegen een rivaal is dat in de meest recente games wat anders. Tegenwoordig trek je op pad met een vriend waartegen je moet vechten. Benieuwd hoe deze verandering tot stand is gekomen? Lees dan snel het hele artikel.

Dat was het al weer voor de zondag. Laten we snel gaan kijken naar het nieuws van deze week.

Maandag

Dit keer begon de week met een vergelijkingsvideo. De vorige week verschenen Switch-versie van Dark Souls werd naast de PS4- en Xbox360-versies gelegd. Lees hier het artikel om te kijken of de Switch-versie stand weet te houden. Hierna was het weer tijd voor wat Super Smash Bros. nieuws. Het karakter Luigi ondergaat al sinds de Nintendo 64-versie van Super Smash Bros. flinke veranderingen. Ook wanneer het spel op de Switch verschijnt zal hij weer een aangepaste moveset hebben, zijn Poltergust kan dan natuurlijk niet ontbreken.

Voor fans van de Dynasty Warriors-serie was er goed nieuws op maandag. De eerder al voor Japan aangekondigde ‘Dynasty Warriors 8: Xtreme Legends Definitive Edition’ is nu ook bevestigd voor Europa. De maandag werd afgesloten met een trailer voor het steeds dichterbij komende Pokémon Let’s Go. We hoeven nog maar drie weken te wachten voordat we weer terug kunnen naar Kanto.

Dinsdag

Op dinsdag werd er een update uitgegeven voor Castle of Heart. Deze update zou onder andere de performance van het spel flink verbeteren. Dat is echter niet alles, ook zal het spel vanaf nu ondersteuning bieden voor HD Rumble, de bijzondere trilfunctie in de Joy-Con.

Na deze update gingen we weer verder met info over nieuwe games. Zo kregen we screenshots te zien van de nieuwe Master Raid modus in het aankomende Dragon Ball Xenoverse 2. Een ander nieuw spel is Windjammers, dit spel verscheen afgelopen dinsdag en kreeg ook meteen een launchtrailer.

Het hoogtepunt van de dinsdag was natuurlijk de bekendmaking van de winnaars van de prijsvragen. Zowel de winnaars van Nefarious als die van Funko Poppen werden bekend gemaakt. Heb jij al gekeken of je tussen de winnaars staat?

Woensdag

Woensdag begon met de bekendmaking van een nieuwe Pokémon. Een aantal weken geleden hoorde we al iets over Meltan, een mysterieus metalen ditto-achtige Pokémon. Vandaag werd bekend dat hij als eerste mythische Pokémon een evolutie zal krijgen in de vorm van Melmetal. Kort hierna kregen we een releasetrailer van Swords & Soldiers II Shawarmageddon. Dit spel zal in november al uitkomen van de PS4 en PC en zal later dit jaar ook nog voor de Switch verschijnen.

 

Verder kregen we op woensdag de eerste review van deze week. LEGO DC Super-Villains kreeg deze eer. Over het algemeen zorgen LEGO games voor voldoende kwaliteit en humor en ook dit deel is geen uitzondering. Het spel behaalde dan ook een mooie 7,8.

De laatste drie artikelen van de woensdag vielen allemaal onder één thema: Halloween. Met nog een week te gaan proberen verschillende games in te haken op dit Amerikaanse feest. Splatoon 2 beet het spitse het afgelopen weekend al af met Splatoween, een Splatfest waar de uitslagen nu van bekend werden. Ook Fortnite doet gezellig mee met dit griezelfeest en paste zijn game op verschillende punten aan. Natuurlijk kan ook de mobiele kaskraker Pokémon Go niet uitblijven. Naast een hogere kans op Ghost- en Dark-types kan je tijdelijk ook Giratina vangen in raids, heb jij hem al?

donderdag

Op donderdag werden de ‘uitnodigingen’ verstuurd voor een leuk feestje. Super Mario Odyssey viert namelijk zijn eerste verjaardag en dat moet natuurlijk gevierd worden. Heel New Donk City zal vol zitten met verborgen 8-bit figuren die extra muntjes opleveren. Kort daarna verscheen er een Switch-video waarin de laatste games gepromoot worden. Zowel recent uitgebracht games als games die nog niet verkrijgbaar zijn kregen een plekje in deze video.

Zoals iedere donderdag werden ook de nieuwe Fortnite challenges weer geplaatst. We zijn inmiddels al bij week vijf aangekomen, heb jij alle challenges al gehaald? Hoewel je in Fortnite vol gas door kan spelen is het gaspedaal van Sonic Racing wat minder hard ingetrapt. Deze game is namelijk verlaat van deze winter tot mei 2019, nog even geduld dus.

Wederom was er nieuws over Pokémon Go. Dit keer had het niks te maken met nieuwe Pokémon of een speciaal evenement. Wel komt er een nieuwe functie aan. De Adventure Sync functie zorgt voor integratie tussen de gezondheid-apps op je telefoon en Pokémon Go. Door deze samenwerking zullen voortaan al je gelopen kilometers geregistreerd worden ook zonder dat je telefoon in de buurt is.

Donderdag werd afgesloten met twee verschillende trailers. Eerst was Yooka-Laylee aan de beurt. In plaats van een graphics upgrade komen de makers van dit spel met een graphics downgrade. Ze brengen je terug naar het jaar 1996 om het spel in oude stijl te herleven. De andere trailer was er voor Super Smash Bros. Ultimate. We kregen weinig nieuwe dingen te zien maar het was toch weer een mooie samenvatting van alles wat de afgelopen weken langs is gekomen.

vrijdag

De laatste dag voor het weekend begonnen we met een review. Game Dev Story is een heerlijke simulatie/time-management game die je prima in het weekend, of op elk ander moment, zou kunnen spelen. Het spel kreeg dan ook een 7,2 in onze review.

Na de review kwamen er slechts twee andere artikelen online. Eerst kwam er een launchtrailer voor Yomawari: The Long Night Collection. Deze werd opgevolgd door nieuws van Capcom. Zij zullen drie Resident Evil-games naar de Switch brengen. Zowel de originele Resident Evil (0) als Resident Evil 1 en 4 zullen naar de hybride console van Nintendo komen.

zaterdag

Deze zaterdag verschenen er nog vier artikelen. Als eerste kregen we meer informatie over SNK 40th Anniversary Collection. Deze collectie met klassieke spellen zal later dit jaar worden uitgebracht en kreeg nu een nieuwe gameplay-video. Ook was er natuurlijk de Super Smash Bros.- Blog samenvatting. Het is inmiddels al 20 weken geleden dat Nintendo met deze blog begon en Ruben voorziet jullie iedere week van een mooie samenvatting.

Waar donderdag de uitnodigingen voor Mario’s feestje al verstuurd werden ging het feest pas op zaterdag van start. Nintendo had nog veel meer in petto dan het verstoppen van wat 8-bit figuren. Er kwam op zaterdag nog een verjaardagsfoto en dansvideo online.

We sloten de vrijdag af met een launchtrailer van My Hero: One’s Justice. Deze fighting game van Bandai Namco is per direct te downloaden in de Nintendo eShop.

Zondag

Ook vanochtend verscheen het eerste artikel alweer online. Door het verzetten van de klok hadden onze redacteurs net een uurtje langer om te schrijven. Dat resulteerde allermeest in nieuwe informatie over een game van Nederlandse bodem. Hidden Folks zijn volgende week te downloaden zijn uit de Nintendo eShop. In deze zwart-wit versie van Waar is Wally ga je op zoek naar verborgen personen of voorwerpen.

Verder was er nog nieuws over Kirby’s Extra Epic Yarn, de 3DS-port van het Wii-spel Kirby’s Epic Yarn. Het spel zal ontwikkeld worden door dezelfde makers als het origineel. Zodoende probeert Nintendo een hoge kwaliteit te kunnen garanderen.

Tot slot

Dit was het weekoverzicht weer voor deze week. Reageren op de nieuwsartikelen kan in de artikelen zelf. Volgende week zijn we er gewoon weer om twaalf uur met een nieuw weekoverzicht.

Heb je het vorige weekoverzicht gemist? Lees hem hier terug!

Jop

Een 24 jarige Nintendo fan. Op het moment volg ik een IT-Traineeship bij Calco. In mijn vrije tijd vaak aan het gamen op mijn Switch of Pokémon aan het vangen in Pokémon Go. Zin in een potje Splatoon 2? Stuur me een berichtje!