Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Super Mario Odyssey viert eerste verjaardag

Ga vanaf 27 oktober op zoek naar 39 verschillende 8-bit figuren in New Donk City.

Wat gaat de tijd toch snel, het is al weer een jaar geleden dat Super Mario Odyssey uitkwam op de Nintendo Switch. Inmiddels zijn er vele kostuums en geheimen bijgekomen en Nintendo blijft gewoon doorgaan. 

Om de eerste verjaardag van dit spel te vieren heeft Nintendo besloten een aantal verrassingen in het spel te stoppen. Vanaf 27 oktober zal New Donk City vol zitten met 8-bit figuren. In het totaal zijn er 39 afbeeldingen van Luigi of Captain Toad te vinden. Wanneer je er een gevonden hebt doe er dan een grondstamp op om een aantal extra muntjes te verdienen.

Het aantal 39 is niet geheel willekeurig gekozen. Het Japanse cijfer 3 spreek je uit als ‘san’ de 9 wordt uitgesproken als ‘ kyu’. Zet je deze twee achter elkaar krijg je ‘SanKyu’. Met een beetje creativiteit kan je daar het Engelse ‘Thank You’ van maken. Nintendo wil zijn spelers dus bedanken voor deze mooie mijlpaal.

De 8-bit figuren blijven in het spel tot en met 7 november. Daarna zal er een grote schoonmaakploeg door New Donk City gaan die alles weer netjes opruimt. Ga jij op zoek naar een van deze (of alle!) 39 figuurtjes? Laat het ons weten in de reacties.