Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Uitslagen wereldwijde Splatoween Splatfest

Het afgelopen weekend begon Halloween alvast in de wereld van Splatoon. Wie heeft er dit wereldwijde Splatfest gewonnen?

Het Amerikaanse Halloween is in Nederland niet enorm populair. Gelukkig kunnen we in deze moderne tijd ook meegenieten van de internationale festiviteiten. Zo vond afgelopen weekend het aller eerste Splatoween plaats. 

Ook voor de Amerikanen is het nog een week wachten tot dat het Halloween is. Dit feest vind plaats op de laatste dag van oktober. Toch zijn bedrijven vaak al weken van te voren bezig om alles in Halloween stemming te brengen. Het van origine Japanse bedrijf Nintendo doet gewoon vrolijk mee. Zij kondigde een tijd terug Splatoween aan.

Splatoween is eigenlijk gewoon een Splatfest zoals we er al velen gezien hebben in Splatoon 2. In tegenstelling tot veel andere Splatfests was dit weer eens een internationaal Splatfest. Dat wil zeggen dat je het opneemt tegen de hele wereld. De meeste andere Splatfests zijn gescheiden per regio. Een ander uniek aspect aan deze Splatoween was het feit dat alles versierd was met Halloween versiersels.

De belangrijk vraag blijft natuurlijk wie er nou uiteindelijk gewonnen heeft. Was het team ’trick’ or team ’treat’ wij hebben de resultaten voor jullie.

De resultaten van een Splatfest zijn altijd onder te verdelen in drie categorieën, bij dit Splatoween was dat niet anders. Je hebt de categorieën populariteit, solo-overwinningen en teamoverwinningen. Het was duidelijk dat de meeste mensen liever gefopt worden dan dat ze snoep uitdelen. Een meerderheid van ruim 56% koos voor ‘Team Trick’. Als we kijken naar voorgaande Splatfest belooft dat vaak weinig goeds voor de einduitslag. Helaas was ook dit keer het minst populaire team het team dat met de overwinning naar huis ging. Zowel de solo-overwinningen (50.11%) als de teamoverwinningen (52.45%) werden gewonnen door ‘ Team Treat’.

Heb jij meegedaan aan dit bijzondere evenement? Vergeet dan niet om je superzeeslakken op te halen. Zelfs als jouw team niet gewonnen heeft krijg je er een paar! Namens Daily Nintendo alvast heel veel plezier volgende week tijdens het échte Halloween. Hopelijk was dit een leuke voorbereiding.