Daily Nintendo

Jouw online Nintendo Magazine

Luigi gebruikt z’n nieuwe Poltergust in Super Smash Bros. Ultimate

Dit keer niet zomaar als Final Smash.

Dit keer niet zomaar als Final Smash.

Luigi heeft sinds de eerste Smash Bros.-game al flink wat veranderingen ondergaan. Hij begon als een volledige kloon van Mario in Super Smash Bros. 64, maar groeide langzaam maar zeker uit tot zijn eigen personage. In Super Smash Bros. for 3DS/Wii U kreeg hij eindelijk toegang tot zijn trouwe spookstofzuiger, de Poltergust 5000. Zijn gewone moveset maakte echter geen verwijzingen naar de Luigi’s Mansion-serie.

In de Super Smash Bros. Ultimate-blogpost van vandaag heeft Masahiro Sakurai bekend gemaakt dat Luigi dit keer zijn nieuwe Poltergust zal gebruiken als grijp-en-gooi aanval. Het ‘nieuwe’ verwijst hier hoogstwaarschijnlijk naar de verbeterde stofzuiger uit de aankomende Luigi’s Mansion 3 voor Nintendo Switch. De bijgaande video laat helaas niet de nieuwe aanval in actie zien.

Hij kan hoger springen dan zijn broer Mario. Zijn opwaartse speciale aanval, Supersprongstoot, brengt maximale schade toe en krijgt maximale lanceerkracht als je je tegenstander meteen raakt. Dit is daadwerkelijk een “speciale” aanval. Hij gebruikt ook zijn nieuwe Poltergust om tegenstanders te gooien.