Game Freak legt uit waarom je rivaal in Pokémon aardiger is

Van Gary naar Hau.

Dat je een rivaal hebt in Pokémon is algemeen bekend. Hij is degene tegen wie je je eerste Pokémon gevecht hebt, waarbij hij vaak de tegenoverstelde starter van jouw Pokémon kiest. Maar waar deze Rivaal in eerdere games vooral gemeen was is deze tegenwoordig eerder je beste vriend. (Denk bijvoorbeeld maar aan Hau uit Pokémon Sun & Moon.)

In een interview met GameSpot heeft Game Freak nu uitgelegd waarom. Eén van de ontwikkelaars van Pokémon, Junichi Masuda, sprak hier namelijk over. Hij denkt dat het vooral ligt aan de technologie, en dan met name het visuele aspect. Veel van de personages zagen er vroeger hetzelfde uit, waardoor hun persoonlijkheid en dialoog sterker moesten zijn om een bepaald gevoel op te roepen. Dit zou ook de reden zijn waarom ze tegenwoordig de gemene trekjes wat hebben terug gedraaid, omdat dat nu visueel veel sterker naar voren komt.

Het gehele artikel kun je hier lezen.

Patricia

Hallo daar! Mijn naam is Patricia en ik ben alweer 29 jaar oud. Ik hou van verhalen en ben een groot gedeelte van mijn tijd bezig deze te maken als zijnde tekeningen, tekst en games. Ik ben groot Nintendo fan sinds ik Pokémon Silver kreeg op mijn 11e verjaardag, en je kunt mij wakker maken voor games met unieke of excentrieke verhalen. Hoe gekker hoe beter!

4 gedachten over “Game Freak legt uit waarom je rivaal in Pokémon aardiger is

Geef een reactie